woensdag 7 oktober 2009

mandjes


Ik lees en kijk met plezier na de diverse blogs van collega quilsters. Daar kwam ik een voor mij onbekend fenomeen tegen:
de klosjes. Klosje? Ja, klosjes, leuk, maar ik had er niet zoveel mee. Maar toen zag ik het volgende item: mandjes!
En laat ik daar nou helemaal verliefd op worden! Inmiddels ben ik zelf ook aan de mandjes verslaafd. Niet die hele moeilijke die geapliceerd moeten worden, hoewel die wel heeel mooi zijn. Maar je moet eenvoudig beginnen, dus een gepaperpierced mandje.
Voor de vakantie had ik een stapel stofjes geknipt en mandjes getekend en deze gingen dus mee naar Denemarken. Inmiddels pak ik regelmatig een mandje op, in de auto, als ik klaar ben met eten maar DH en DZ zijn nog bezig enz enz. De bedoeling is om elk stofje uit mijn kast maar 1 keer te gebruiken. Weet nog niet hoever ik ga komen en hoeveel ik er wil maken, ze zijn 9 bij 9 dus voor een beetje quilt heb ik er zeker 200 nodig. Ik heb er al 58 klaar dus ga lekker snel vind ik zelf en verveelt ook nog niet. Heb ook geen haast, maar het is gewoon een heerlijk makkelijk klusje voor tussendoor.
Posted by Picasa

dinsdag 6 oktober 2009

medaillon

Een maand geleden gemaakt op een leuke workshop in Sebaldeburen. Een gezellig dag! Met een mooi eindprodukt. Alleen moest thuis het baisband nog zo onzichtbaar mogelijk worden vastgezet. Dat viel fff tegen, gelukkig hielpen de nachtelijke uurtjes op het werk en is de klus nu geklaard. Ben er zelf erg tevreden over, nou nog wassen en strijken en hopen dat dat goed uitpakt.
Lekker 2 affo's, kan ik weer verder met andere projecten, die ik even tijdelijk stil had gelegd omdat de stapel projecten waar ik mee bezig was wel erg hoog werd.
Zo ben ik nu de stroken bluawe stof die ik voor de vakantie al gesneden had, voor de blauwe quilt voor Fernando, aan elkaar aan het spelden en naaien, minstens 80 blokken (bestaand uit 7 stroken per blok) heb ik in eerste instantie nodig. Elke morgen uit de nacht uurtje naaien dan komt het vanzelf klaar!
Posted by Picasa

vrijdag 2 oktober 2009

kerstafo!


Vorige jaar gemaakt op een quiltworkshop bij de Ganzerik. Netjes de rand eraan genaaid maar niet omgezoomd en zo heeft hij een driekwart jaar aan de kast gehangen. Vorige week ben ik gezellig op de koffie geweest bij een vriendin en heb ik hem meegenomen en de boorden vast gezet aan de achterkant. En nu dus een affo, ruim op tijd voor de kerst. Nou alleen nog een latje zagen........
Op de foto niet zo goed zichtbaar maar hij is met de machine genaaid en met de hand gequild en van een prachtige kleur bordeau en groen met veel goud dus deze zal zeker bij ons hangen te pronken met de kerstdagen.
Ondertussen heb ik toch weer aardig wat stofjes en patroontjes gekocht her en der, ondanks mijn eigen verbod.Het aantal WIM-mies (wil ik maken) loopt dus aardig op. Nou ja, van mijn ufo's kan ik er weer een aftrekken en het houdt me van de straat.
Posted by Picasa