zondag 27 maart 2011

Een tussendoortje

Een collega van me heeft in de uitverkoop een grijze winterjas gekocht voor volgend seizoen voor haar dochter. Een leuke jas, maar wel wat saai, dus wat doe je dan?
Dan vraag je Marjan er een leuke sjaal bij te breien, die dat met genoegen doet!
Men neme vrolijke gemeleerde roze/rode katoen, een leuk patroon met kabels en ajour en gaan maar met die breinaalden! Hierna mag ik ook nog een sjaal breien voor haar hubbie! Die wordt zwart met een kabel. Een leuke afwisseling op de quilt beweging.
Ik probeer dit berichtje nu al vier keer te plaatsen en elke keer verdwijnt de foto. dit is voor nu mijn laatste poging, zijn jullie even op de hoogte.

dinsdag 22 maart 2011

Appelscha

Afgelopen zondag was het weer zover: de welshjes werden weer uitgelaten in Appelscha. Een jaarlijks terugkerend festijn. Altijd leuk als die hondjes enthousiast over elkaar heen te zien buitelen.
En net als vorig jaar, en het jaar ervoor hadden we prachtig weer!
Mijn DH en hond Harrie staan voor de kijker uiterst rechts.

zondag 20 maart 2011

Fff bijletsen

Poe, wat een drukke dagen, maar wel gezellig hoor! Allereerst afgelopen donderdag weer de bee. Er waren weer prachtige quilts. O.a. deze:
 En deze kerst hartjes en log cabins ben ik helemaal verliefd op! Echt prachtig.

In elk geval was de bee weer gezellig. Volgende maand zit ik juist tijdens de bee in het vliegtuig naar Turkeije, maar ik zal aan jullie denken dames!
Na al deze gezelligheid 's avonds en vrijdag nog gewerkt.
Zaterdag in het huis van mijn moeder bezig geweest met soppen en boenen en afvoeren van troep naar de vuilstort. Nou hopen dat iemand belangstelling heeft tijdens de open dag as.zaterdag!
Vandaag heerlijk gewandeld in Appelscha met 8 enthousiaste welchjes!
Wat een heerlijk weer en wat een genot om naar die enthousiaste koppies te kijken!
Deze week 3 nachten dan kan ik weer een rij aan mijn beweging zetten! En werken aan mijn nieuwe "opdracht", maar daarover later mee.
MM. had nog een foto van onze kanjer hond willen plaatsen maar dit lukt nu ff niet.

zaterdag 12 maart 2011

Beweging

Rij nummer 6 vannacht aan de quilt beweging genaaid en vast met de volgende rij begonnen. Bijna op de helft want de quilt bestaat uit 13 rijen en na deze worden de rijen weer korter en gaat het dus ook sneller. Beetje bij beetje kom ik er wel. Maar ...............is niet echt mijn werk, vindt het niet vervelend maar hou wel van een beetje opschieten eigenlijk en dat zit er nu dus ff niet in. Ach het hoeft ook niet allemaal meteen.
Qua stichery is het eind van blok 3 in zicht en meer heb ik ff niet te vertellen. Veel handwerktijd zit er de komende 2 weken niet aan te komen, werken en andere dingen te doen. Wel bee as. donderdag!

zondag 6 maart 2011

AFFO maart

En weer is het tijd voor een nieuwe maand, Maart. De maand die voor mij de belofte inhoudt van voorjaar, zon en bloembollen die opkomen. Verder weinig te melden of te showen. Druk bezig met de volgende rij van de quilt beweging, maar aangezien alles met de hand gaat en elk stukje met malletjes geknipt moet worden gaat het niet hard. Extra gewerkt voor een zieke collega, en ook komende week extra werken voor een andere zieke collega, dus mijn tijd achter de naaimachine ging niet door. Maar mijn tijd komt vnazelf weer.
Fijne week!