woensdag 18 april 2012

van alls wat Zo, met de vakantie in het vooruitzicht (over een dikke week vlieg ik met DS naar Turkije) had ik iets nodig om mee te nemen. Het licht op de hotelkamer daar is niet bijster, dus borduren is geen optie. Dus besloten een begin te maken met de sneeuwmannen waar ik dadelijk verliefd op was toen Paulien ermee bezig was. Het vilt had ik al besteld, de stofjes haal ik uit eigen kast. En zie daar, blok 1 is alweer een heel eind gevorderd. Voor Turkije heb ik blok 2 en 3 voorgeknipt klaar liggen, kan ik daar lekker festoneren.
Verder was ik aan een nieuw stichery project toe nadat de Living the Dream klaar ligt om te dubbelen.
Ik koos voor de kerstwensen bom, deel 1 is klaar en deel 2 al in een ver gevorderd stadium, ook deze bommetjes gaan mee in de koffer naar Turkije.
 En afgelopen zaterdag was ik van plan achter de naaimachine te kruipen maar ineens kreeg ik een "quiltbui", nam het sjabloon wat ik in Nieuw Buinen had gekocht en sloeg aan het quilten op mijn quilt van jelly roll en charm pack.Hopelijk komt het patroon een beetje over op de foto.
Meer plannen heb ik niet voor komende week, ik moet natuurlijk nog 1001 dingen doen, werken, tandarts, vergaderen, koffers pakken, bee etc, maar als ik tijd heb, werk ik aan deze drie projecten, even niks nieuws, dat komt na de vakantie wel weer.

zaterdag 14 april 2012

AFFO cotton country quilt

Yes, de cotton country quilt is af!
Ik heb met veel plezier aan deze quilt gewerkt. Zowel het stichen als het naaien. Het quilten stelde niks voor: rondom de gestichde vlakken met de naaimachine en her en der langs de randjes met onzichtbaar naaigaren.
Omdat ik zo flink ben geweest en om straks in Turkije (over anderhalve week is het zover) iets te doen te hebben, ben ik met 2 nieuwe projecten gestart, maar daarover later deze week meer. En het is weer tijd voor de bee op donderdag, altijd leuk!
Fijn weekend allemaal.

donderdag 5 april 2012

De naaidoos en de stoffenmeid

Gisteren een dagje op stap geweest met Tineke. Na eerst een kopje koffie bij haar thuis te hebben gedronken reden we naar Nieuw Buinen. Voor iemand die net drie maanden niets gekocht heeft wel een beetje de kat op het spek binden!
Er hing daar een expositie van Wil Gommers met heel veel mooie fleurige quilts. Even een paar:


 Grappig was dat zij er zelf ook was, helemaal uit Delft zodat we even met haar hebben kunnen spreken.
En verder natuurlijk meters en meters aan stofjes!
 Buiten, zowel voor als achter een prachtige paas/voorjaarstafel.
 Vorige week vond ik achter in de kast nog 2 bijna vergeten jelly rolls en ik heb hier bijpassende stof voor uitgezocht om 2 quilts te maken.

 Tzt krijgen jullie de vorderingen wel te zien.
Verder kocht ik nog 4 halve meters witte/creme stof, want da's nooit weg toch?

En...oh, vergeten op de foto te zetten, een achterkant voor mijn life is beautiful, maar die komt dan volgende keer wel op de foto. Op de witjes na "mocht" ik deze lapjes kopen toch?
Na Nieuw Buinen nog even bij de Stofmeid in Borger geweest en bij een hobbyzaakje aldaar waar ik nog leuke knoopjes scoorde voor de sneeuwpoppenquilt waar ik binnenkort mee ga beginnen.
Toen terug naar Leuuwarden, heerlijk chinees gegeten, koffie na en tegen 23.00 was ik weer thuis.
Een gezellige en geslaagde dag, dankjewel Tineke!
Nu weer even een paar dagen geld verdienen, tot later, fijne paasdagen allemaal.