dinsdag 31 juli 2012

in het huis van een quiltster

In het huis van een quiltster hangen en liggen overal quilts. zo nu en dan moet er even gewisseld worden en dat heb ik deze week oa, gedaan.
The love is hangt op mijn werk kamer en vanaf mijn positie achter de naaimachine kijk ik er op uit, het is alleen te ver weg om de woorden te kunnen lezen.

 De kleine scheve huisjes hangen links achter mijn naaitafel, hij hangt nog niet mooi strak naar mijn zin, maar ik hoop dat dit nog bijtrekt.

 En deze hangt links bij de voordeur in de trapopgang, dus die zien we ook wel een paar keer per dag.

 Met dat mooie weer had ik totaal geen zin in quilten, dus de kerstwensen top maar afgemaakt. En dames, voor de broodnodige beweging heb ik hem gedraaid geplaatst, dus allemaal even het hoofd naar links kantelen! LOL.
Fijne week allemaal!

dinsdag 24 juli 2012

bee

Zo. ben ik eindelijk met de foto's van afgelopen donderdag. Toen was het weer tijd voor onze maandelijkse bee, zoals altijd heel gezellig. Jullie hebben her en der al foto's kunnen zien bij de anderen quiltende froulju.
Een kleine impressie:
Rurke heeft haar blomkes en flinterkes af, althans de top, wat leuk he in andere kleurtjes!

 Annie had zichzelf in de vakantie vermaakt met haken:

 En Willy ook, maar dan met vingerhoedjes. En... ojee, bij het zien van deze lapjes begint het bij mij toch ook wel te kriebelen!

 De prachtige color crystals van Tineke:

 Een ander project van Ruke:

 Een zonnetjes van Klaske:

 Nog een uit de oude doos van Annie, nu eindelijk afgemaakt, en heel mooi geworden!

 En ik? Tijdens de bee quilte ik hard aan mijn quilt van jelly roll en charmpack en kwam de 1e rand klaar.
Inmiddels bijna de 2de af, nog 2 te gaan.
Tussendoor snij ik wat en naai ik wat aan de scrap quilt en die komt er dan ongeveer zo uit te zien:
En nog 1 stichery te gaan, dan kan ik mijn kerstwensen in elkaar gaan zetten.

 Gisterenavond zijn we in de Kruidhof geweest in Buitenpost en kregen we daar een rondleiding van een uur met een heerlijk kopje kruidenthee na afloop. En hoewel ik zelf niet echt een tuinierster ben geniet ik wel altijd van alle prachtige kleuren!vrijdag 13 juli 2012

Nieuw project

Ik zou uitslapen deze morgen, helaas was ik al om 9.00 wakker. Vannacht de nachtdienst in dus misschien vanavond nog maar een uurtje slapen....
Ondertussen de tijd om jullie een nieuw project te laten zien.
Een paar weken geleden kwam ik in het bezit van onderstaande patroon
Zie nu dat het op de kop staat, maar dat maakt niet zoveel uit.


Voor het patroon worden scraps gebruikt. Je moet 252 vierkanten snijden van 6,5 bij 6,5 inch.
Dus trok ik alle stof van de bovenste plank in mijn kast. Alles wat groter was dan een fat quater legde ik terug en uit de resten sneed ik vierkantjes. Dit leverde mij 220 vierkanten op. Vervolgens koos ik nog 32 fq uit en sneed daar een rand van 6,5 inch af om de 252 blokjes vol te maken.
Toen moest ik 252 biezen snijden van 8,5 bij 1,5 inch.
Zo, dat ruimde mooi op in mijn kast!
Het leverde mij het volgende op:
een mand vol met interessante restjes voor later:

 Nog veel meer resten in mijn snipperbak voor latere huisjesprojecten, ja die huisjes ben ik nog niet vergeten, maar weet nog niet of ik er ooit mee doorga.

 En een prachtig opgeruimde kast!


En natuurlijk 252 vierkanten en biezen.
De vierkanten werden doormidden gesneden en weer aan elkaar gezet met een bies.Vervolgens worden de nieuwe vierkanten terug gesnoeid tot een vierkant van 5 bij 5 inch en dan kan de hele partij weer aan elkaar gezet worden.
Ik heb mij niet laten hinderen door kleuren, streepjes, ruitjes enz en gewoon alles wat ik in handen kreeg gebruikt. Het beloofd dus een bont geheel te worden.
Ik zet zo nu en dan een blok met bies  in elkaar en snij zo nu en dan een blok terug tot 5 inch, dit alles voor de broodnodige afwisseling.
Schiet al mooi op, dus binnenkort zal ik ea eens uitleggen en jullie laten zien hoe het wordt. Zelf ben ik wel tevreden tot nu toe in elk geval.
Fijne week allemaal!

maandag 9 juli 2012

even weg............

Vorige week had DS schoolkamp, ik kon vrij krijgen en dus zijn DH en ik lekker een paar dagen naar de Lutte geweest. We hadden een heerlijk hotel met lekker eten. De eerste dag hebben we 's morgens een mooie wandeling gemaakt in een natuurgebied aldaar met het prachtige riviertje de Dinkel.
 's Middags zijn we naar Oldenzaal geweest en daar wat rond gestapt. Natuurlijk had ik al gezien dat quiltwinkel Loohuis hier zat, dus die hebben we ook een bezoek gebracht.

 De tweede dag hebben 's morgens door gebracht in het arboretium van de Lutte en zijn we 's middags naar Ity geweest in Deelden. Daar hing deze prachtige quilt.


 En aangezien ik zelf plannen heb voor deze quilt:


 Kocht ik wat kleine lapjes en stroken ter ondersteuning van mijn eigen voorraad. Van elke kleurgroep (8) moet je 15-25 stofjes hebben, en ik kwam een heel eind, maar niet helemaal, dus vandaar. Alles nog even wassen en strijken dan kan de pret beginnen!

 Vanwege het uitstapje en de warmte even niet doorgepit deze week, wel zijn blokje 5,6 en 9 van de kerstwensen af, nog 2 te gaan.


En de cotton country quilt is eindelijk opgehangen in onze hal!

Ik doe mijn uiterste best om zowel de kerstwensen als het quiltwerk voor mijn vakantie weg te werken, en daar heb ik nog zo'n vier weken de tijd voor.
Fijne week allemaal

zondag 1 juli 2012

sunshine award


Van Conny ontving ik, net als vele anderen de sunshine award. Conny bedankt!
Het is al een paar dagen geleden, maar ik kwam er niet eerder aan toe om te reageren.
De regels voor deze award zijn:
-Bedank degene(n) waarvan je de award hebt ontvangen
-Geef antwoord op de 10 vragen
- Nomineer 10 nieuwe blogs en laat ze weten dat ze de award hebben gekregen.
Hier gaan we dan, eerst komen de vragen:
1. wat is je favoriete dier? Ik ben gek op honden en poesen, maar vooral op onze hond Harrie (de liefste hond van de hele wereld) en poes Frodo.
2. wat is je favoriete getal? Heb ik niet.
3. wat is je favoriete non-alcoholische drank? Koffie en water.
4. facebook of twitter? Beide, maar vooral facebook.
5. wat is je passie? Man en kind en handwerken in alle vormen en mate (breien, borduren, quilten).
6. krijgen of geven? allebei
7. Wat is je favoriete patroon? Geen, alle patronen zijn leuk om naar te kijken en bij weg te dromen (wat als ik nu net even andere kleuren gebruik of die buitenste rand vervang door een andere...............)
8. Wat is je favoriete dag van de week? Heb ik niet, ik werk in wisselende diensten en op wisselende dagen dus veel variatie.
9. wat is je favoriete bloem? Heb ik ook niet echt, bloemen zijn per definitie mooi!.
10. wat is je favoriete land?  Ai, ook dit zou ik niet weten. Nederland is mooi en gevariaerd, maar ik mag ook graag over de grens kijken. 

Nu mag ik de award doorgeven

En hier heeft Connu aardig het gras onder mijn voeten weggemaaid door alle leden van onze bee de award te geven. Ik geef de award door aan iedereen die de moeite heeft genomen dit te lezen!

Verder ben ik nog steeds druk met doorpitten, ben nu wel bij de buitenste rand beland. Blokje vijf van de kerstwensen is af en begonnen met nummer 6. Nu midden in de nachtdiensten, vier gehad, nog 1 te gaan  en dan weer een paar dagen vrij.
Fijne week allemaal!