woensdag 31 oktober 2012

Diversen projecten

Hoe gaat het ondertussen met al mijn projecten?
De living the dream zit in de de quiltring en wordt regelmatig ter hand genomen. Ik ben bijna aan de buitenste rand toe, maar dat roep ik geloof ik al een paar weken.

 Gisteren heb ik de top van mijn scrappy kerstquilt afgenaaid en ook maar meteen van vulling en achterkant voorzien en nu ligt hij op mijn "nog te quilten"stoel.
 Eenmaal bezig heb  ik deze ook maar meteen in de tang genomen en voorzien van achterkant en gedubbeld.
en ook deze ligt nu op de stoel.

 En deze ook.............

 Zo nu en dan stich ik een stukje aan de winterwonderland Hij laat zich moeilijk fotograferen omdat hij zo breed is. Vriendin Wilma vind het ook heerlijk om te doen en is al verder dan ik!


 En omdat ik zo benieuwd was, naar het resultaat heb  ik vast wat sterren genaaid voor de rand om de stichery heen, Dit is ster 1 die in drie verschillende maten werd gemaakt.

 En dit is ster 2 die in 2 maten werd gemaakt.
Komende vier nachten ben ik aan het werk en hoop dan ook weer wat tijd te hebben om te quilten en te stichen. As zondag gaan we weer even bij ons puppie kijken is de bedoeling, die zal wel flink gegroeid zijn.
Veel plezier bij alles wat jullie aan het doen zijn en tot later!

zaterdag 27 oktober 2012

superweek

Ik heb een superweek achter de rug met voor elk wat wils.
Het begon op maandag, wij vertrokken toen naar Wassenaar. We hadden daar een Duingalow geboekt en een vriendje van DS meegenomen. De reis verliep voorspoedig en bij aankomst was het prachtig weer. We hebben de jongens afgezet bij Duinrell en hebben toen zelf een heerlijke cappucicno gedronken op het terras en vervolgens een heerlijke strandwandeling gemaakt.
 De volgende morgen begon met een kleine teleurstelling. De geplande excursie in het Brabantse gedeelte van de Biesbosch werd afgebeld ivm te weinig belangstelling.Dan maar meteen naar deel twee van het programma: Quiltshop Leur in Etten Leur.

 Ik kocht daar bovenstaande stofjes en linnen voor de quilt Celine die ik wil gaan maken. Zal nog wel even duren voor ik er aan toe kom, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb de quilt in rood en in blauw gezien, maar ik heb paars gekozen als mijn kleur,. weet eens wat anders.De quilt bestaat uit blokken met schattige borduurtjes.
Toen zijn we maar meteen hierna doorgegaan naar Zwijndrecht, naar Aztec Rose:

 En daar kocht ik dit quilthuisje waar ik al een poosje naar op zoek was.
 Nog wat paarse stof, paars quiltgaren en rood/groen quiltgaren voor mijn kerstquilt.
 De volgende morgen konden we rustig beginnen en tegen de middag togen wij naar Dordrecht voor een rondleiding in het Beverbos en een tochtje met een fluisterboot. Helaas geen bevers gezien, maar wel meerderen beverburchten. Ik was nog nooit in de Biesbosch geweest en vond het zeker de moeite waard!

 Donderdag maakten wij een rondwandeling in Den Haag met gids en net toen wij het binnenhof opstapten zagen we daar premier Rutten stappen. Snel eropaf, maar de paparazi was ons voor en ergens achter deze fotografen en jounalisten staat hij dus.
 Het was een stevige wandeling van ruim 2 uur en we zagen veel. Helaas hierna geen tijd meer nog quiltwinkels te bezoeken, die ik eigenlijk wel op mijn lijstje had (maar ze bleken ook buiten het centrum te liggen).
 Vrijdag werd ik 49 jaar en kreeg deze bokaal van DS. DH had ik al gezegd niks te kopen en mijzelf wat uit te laten zoeken in de quiltwinkels en dat is dus gelukt.

 We ontruimden het huisje en de jongens togen nog even het park in zodat wij nog tijd hadden voor een heerlijke boswandeling waar we nog heel veel padddenstoelen konden bewonderen!

We sloten de vakantie en mijn verjaardag af met een heerlijke wokmaaltijd en zo is deze week weer omgevlogen.
Nu vannacht maar weer eens kijken hoe het op mijn werk is.

zondag 21 oktober 2012

bee en puppies

Deze week zijn we bij onze toekomstige pup wezen kijken. Wat een poepies en wat moeilijk om te kiezen, maar het is gelukt. Ze zijn nog erg klein, drie weken, als ze vijf weken zijn gaan we weer even kijken en bij 8 weken mag ie mee naar huis! De eigenaars hebben twee nesten tegelijk, wat een drukte!
Ook de moeders waren erg lief, 11 puppies in totaal en ze houden er zelf twee.


Afgelopen donderdag was er weer bee.  Klaske heeft hiervan een leuk verslag. Even wat beelden.

Willy is, terecht, heel trots op haar vingerhoedjes, allemaal op de hand genaaid.
 Tineke heeft ook weer twee tops af.


 En Ada is ook aangestoken door de LIB en maakt hiervan een aantal blokken
Iedereen een fijne week en tot later!

zondag 14 oktober 2012

Affo"s borduur

Alleereerst bedankt voor de leive reacties op mijn vorige blog!
En dan:
Weten jullie nog uit eerdere berichten de prachtige kerstborduursels die Magda voor mij gemaakt heeft?
Ze zijn inmiddels ingelijst en ik ben er zo ontzettend blij mee!. Ik vind het resultaat heel mooi geworden!

 En reken maar dat ze hier met kerst hangen te pronken!


En de vuurtorens voor vriendin Wilma zijn ook klaar en ingelijst en ga ik over een paar weken bezorgen.
Ze heeft me beloofd dat ze een mooi plekje krijgen in haar chalet.

Zelf niet veel aan handwerken toegekomen afgelopen week en ook deze week zal er niet zo gek veel van komen. Wel as donderdag weer bee, dus daar verheug ik me dan weer op.
Allemaal een fijne en creatieve week toegewenst!
En euh...ik weet het , het is al vroeg, maar krijgen jullie ook al kerstkriebels? Ik wel en hoe zou dat nou komen??? In elk geval alweer een workshop geboekt om een mooi kerststuk te gaan maken en geboekt voor een kerstmarkt met DS, de kersthal in Arnhem wordt het dit jaar en daar horen jullie dan tzt vast meer van.

woensdag 10 oktober 2012

puppies geboren

2 weken na onze thuiskomst uit Ierland moesten wij volkomen onverwachts afscheid nemen van onze hond Harrie. Toen wij op reis gingen was er nog niks aan de hand, zo leek het althans. Eenmaal thuis leek hij wat verstopt te zitten en had wat moeite met plassen en poepen. Dus maar even naar de dierenarts. Die constateerde een tumor rondom de prostaat en verwees naar de dierenkliniek in Leeuwarden. Heel naief dacht ik nog: och, prostaat eruit en hij kan er weer tegenaan. 
Helaas schijnt zo'n operatie bij honden niet mogelijk te zijn en adviseerde de dierenarts hem maar meteen in te laten slapen. Het proces was al veel langer aan de gang en hij kon zijn behoefte niet meer kwijt waarvan hij uiteraard behoorlijk last had. Dus afscheid genomen en begraven achter in de tuin. Hij was pas negen en zo'n mooie, lieve hond!
En oh, wat wordt hij gemist! Dus na enige discussie in huis (de heren hadden bedacht nu maar eens een keer een herdershond te willen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken) op zoek naar een nieuwe hond.
Al snel een erkend adres gevonden waar ze welsh springer spaniels verwachten, gebeld en een week later kregen we het bericht dat de puppies geboren waren. Inmiddels zijn ze twee weken en gaan we volgende week vast even kijken.
Nog een paar weken geduld en we hebben weer een hond in huis en zal ik jullie zo nu en dan wel lastig vallen met een foto.
Hieronder een foto van het nest, welke van de wormpjes van ons wordt: geen idee!
We krijgen het allereerste puppie: een reu.
Er wordt hier al driftig gedebateerd over de naam.
Charlie en Oscar zijn favoriet, maar wie weet wat we nog bedenken?
woensdag 3 oktober 2012

moe!

Zijn jullie ook wel eens moe?
En dan bedoel ik niet fysiek moe, nadat je een lange wandeling hebt gedaan, of druk bent geweest in het huishouden of om een andere reden.
Nee, dan bedoel ik psychisch moe, moe van jezelf.
Omdat je nog maar net bent begonnen met het stichen van een nieuwe kerstquilt of je bent alweer verliefd!
Kijk dit is het begin van mijn walking in a winterwonderland.
Ik doe hem in het groen, vriendin Wilma in sfeervol rood en Creatineke heeft gezegd dat ze hem in het blauw gaat maken. Het is een forse quilt met veel leuke stichery's en een patchworkrand eromheen.
 En terwijl ik net de eerst steekjes had gezet viel mijn oog op nog zo iets moois. Direct fflieft!
Het patroon heet Chrtistmas Truffles en is van hughs 'n kisses.
Even googlen, even mailen en het patroon is in je bezit!


 Opes, even het hoofdkantelen!

Moeilijk te zien, maar ook dit is een kerstpatroon met eromheen patchworkblokken.
Oh, en Ellie  heeft zo'n leuke kerstbom.
En dan lig je 's avonds in bed  en kan je niet slapen...........en maar malen en denken, wanneer, hoe?
Totdat ik mezelf streng toespreek: stel je niet aan, het is maar een hobby!
Je gaat er toch niet van wakker liggen, doe even normaal, het moet leuk zijn hoor, geen moeten!
en daarom word ik soms zo moe van mijzelf.
Maar een leuke hobby hebben we wel!