zondag 19 september 2010

Wimmies

Terwijl ik nog altijd bezig ben een en ander af te naaien, mijn stapel uffo's op de nog te quilten stoel groeit, groeit ook mijn stapel wimmies, en dan moet ik me nog inhouden! Ik kom gewoon tijd te kort!

Maar goed wilde jullie even laten zien waar ik zoal van droom, cq wat er klaar ligt/staat om zeker te gaan maken. Ik heb nog geen volgorde bedacht, dus deze is willekeurig. De hidden star heb ik  weleens op een blog voorbij zien komen en was ik toen dadelijk verliefd op. Hij staat in een boek met allemaal patronen van Jelly Rolls. Maar aangezien ik zelf een hele stapel kerststoffen heb liggen heb ik zelf 40 mooie stoffen uitgekozen en al gesneden. Ik moet alleen nog de wit met gouden stippen stof scoren voor de sterren.

Dit patroon was ik ook heel erg mee in mijn sas. Ik denk alleen niet dat ik de rand van groene stof ga doen, maar goed, da's een detail. Hij is gemaakt van paperpiecing, wat ik een leuke techniek vind. De patroon delen heb ik al overgenomen zodat ik als het zover is direct kan beginnen.

Deze bom vond ik op het internet. Ook paperpieced en is voor kerst bedoeld. De onderdelen zijn wel wat klein en ik heb geen kleurenfoto, maar wat heb ik een zin om er aan te beginnen..............

Deze kennen jullie allemaal wel: de maanden van Ellies Quiltplace. Allemaal overgetrokkken op stof, borduurgaren erbij uitgezocht. De stof nog niet, dat doe ik later. Ik ben van plan de maanden per stuk af te werken en in het toilet op te hangen................

En dan deze mooie quilt van poezen. Ooit een gezien op een blog, me rot gezocht voor het patroon en uiteindelijk gevonden! Maar deze heb ik nog even onderin de kast gelegd, even uit het zicht.

Natuurlijk heb ik nog veeeeeel meer ideeen en wensen want dit zijn alleen nog maar wat dingen in voorbereiding. Er buitelt van alles door mijn hoofd, niet alleen op quiltgebied, ook op het gebied van breien en borduren. Over borduren gesproken..........nee toch maar net, daarover later meer. Eerst maar weer even wat gaan doen. En af en toe watertandend kijken naar al het moois wat nog op me staat te wachten!

1 opmerking:

  1. Wat heb je veel plannen.Maar denk dat iedereen dat wel heeft hé.Succes alvast.

    BeantwoordenVerwijderen