maandag 31 januari 2011

beweging

Ik heb vorige week dinsdag met veel plezier de workshop beweging bij Janny gevolgd, Ondertussen ook al mee bezig geweest. Leuk om te doen, maar wel een hele klus. Elke stukje is anders, dus moeten er heel veel malletjes worden gemaakt. En ivm de vele hoekjes en bochten is alles met de hand genaaid. Vast een impressie:
De quilt bestaat uit 13 rijen en dit zijn de 1e drie.
Hij zal hopelijk gestaag vorderen. Morgen ga ik alweer naar Janny, dan gaan we het patroon de twisted logcabin maken, ben weer benieuwd. Voor nu: fijne avond en tot later.

maandag 24 januari 2011

januaryaffo

Zo, heb besloten jullie elke maand te trakteren op een kalenderaffo/stichery. Hierbij de 1e nl January:
HIj hangt in het toilet aan de leuke quilthanger die ik kocht bij Kwibbels. Ik vond het erg leuk om aan deze stichery te werken daarom ben ik gelijk aan de volgende begonnen nl de cotton country quilt. Deze zal minder snel gaan want ik mag er van mijzelf voorlopig alleen tijdens avonddiensten aan werken.
Thuis en in de nacht eerst weer andere klusjes. Morgen opnieuw een quiltworkshop bij Janny, ben benieuwd.

dinsdag 18 januari 2011

spiraal

Vandaag weer een inspirerende workshop gehad bij Janny in Drachten. Er is nog niet zoveel te zien maar het wordt een spiraal. Ik voelde me niet zo lekker (beetje misselijk/maagpijn), maar toch was het een leuke dag. Ik twijfel nog wat aan mijn kleuren en misschien ga ik ze ook nog wel veranderen.
De kalenderquiltjes zijn klaar en krijgen jullie van de week te zien. Morgen een symposium van mijn werk in Nieuwegein en donderdag weer Bee!

vrijdag 14 januari 2011

ben ik eindelijk weer eens

He, he, ben ik eindelijk weer eens! Wat is er gebeurd? Nou eigenlijk niks bijzonders. Ik wilde jullie nog mailen om te laten zien wat de kerstman mij gebracht had, ik wilde jullie nog mailen om jullie een goed uiteinde te wensen, ik wilde jullie nog mailen om jullie een gelukkig nieuw jaar te wensen, maar..................ik deed niets! Waarom dan niet marjan? Tja, even een writersblock of zo iets denk ik. Goede dagen gehad hoor, gezellige kerst, gezellig oud en nieuw. De 12 maanden van het jaar in stitchery zijn af, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de biezen, ben bezig nieuwe stichery voor te bereiden, dwz. stofgesneden, plakbapstist besteld, patronen aan het overtrekken. enz enz, Nog een paar dagen dan kan ik er wat van showen, nog even geduld.
Belangrijkste wat gebeurd is is dat ik 24 december gestopt ben met roken. Ik wil het niet overdrijven, maar na ruim 30 jaar roken heeft dit best nogal wat impect. Ik heb hulp van pillen en zo nu een dan een nicotinne kauwgumpje en eingelijk gaat het best goed. Geen last van mijn humeur, geen trillende handen of slapeloze nachten. Maar toch heeft het zijn weerslag op mijn leven. Ik durf nauwelijks in de bijkeuken te komen want daar rookte ik sinds we dit huis hadden. Mijn wasmachine staat daar echter ook en de handdoeken zijn bijna op! En zo zijn er nog wel wat voorbeelden. Maar goed, ik kan ook niet verwachten dat je iets wat je meer dan 30 jaar hebt gedaan zomaar loslaat en vergeet. Voorlopig gaan we gewoon zo door, ik hoop dat ik het red, maar zeg nooit nooit!
Nou toch nog even mijn kerstkado:


Hier staan echt hele mooie quilts in, wordt weer een hele dikke wimmie.
Komende dinsdag heb ik een workshop bij Janny en as donderdag weer quiltbee.
Genoeg te doen dus. As weekend late diensten en dan hoop ik mijn quiltjes te wassen en dan komende week te showen.
Tot later dus.