donderdag 30 juni 2011

cotton country quilt top af!

Yes, de top van de cotton country quilt is af! Gemaakt in fris witte/rode kleuren en toch met rand. Hij moet nog even gestreken en kan dan op de "nog te sandwichen" stapel.
De quilt beweging heeft er weer een rand bij. As weekend heb ik nachtdiensten dan hoop ik er weer een rij aan te zetten en dan schiet het al weer mooi op. Verder nu even weinig te melden. Blij dat de warmte weer achter de rug is, die 2 dagen waren me echt te zot hoor, dan ben ik even nergens toe in staat.

donderdag 23 juni 2011

dagje overijssel

Vandaag ben ik met Creatineke van onze bee op stap geweest. We bezochten de quiltwinkels in Rouveen, Staphorst en Zwart Sluis. Het was beregezellig en tussendoor genoten we ook nog van een heerlijke tomatensoep en cappuccino. Vooral in Zwart Sluis was de ontvangst bijzonder hartelijk! Koffie, een gezellig praatje, wat vliegt de dag dan om!.
We zijn beide goed geslaagd en hebben prachtige stof gekocht. Deze wil ik gaan gebruiken voor de living the dream:
 Deze zijn bedoeld voor de eekhorentjes, vogels en pompoenen van Henrietta Whiskers:
 En deze zijn gewoon voor de "heb". Lieve blauwe stofjes die altijd van pas komen, kippen voor in mijn kippenquilt to be en wolken en waterstof voor in mijn strandquilt.
Verder kocht ik nog neutrale cremepjes en 2 witte stoffen waarvan ik er een wil gebruiken voor de Hidden Star, heb er maar geen foto van gemaakt, zo saai dat creme en wit op de foto!
En ik kocht nog wat catania om te haken.
Maar bijna al dat moois moet wachten want ik moet eerst een partij UVO's afmaken. De cotton country quilt schiet aardig op en ben ik aan elkaar aan het naaien, dus daar kunnen jullie binnenkort een foto van verwachten!

zondag 19 juni 2011

Diverse projecten

Zo, afgelopen donderdag weer bee gehad, was weer erg gezellig. Ik heb helaas geen foto's maar die zijn wel te vinden bij de andere dames hier rechts.
Na een dikke week in de mandjes te hebben gezeten ben ik nu weer braaf bezig met de quilt beweging en de cotton country quilt. Maar naast al mijn quiltprojecten heb ik ook nog het een en ander liggen aan brei/haak en borduurwerk wat nodig moet worden afgemaakt en daar heb ik me nu ook maar eens op gestort.
De dikke sjaal afgemaakt, gebreid voor de man van een collega. op naalden 7, echt een sjaal voor -10 of zo met een stoere kabel. Verder heb ik de vierkantjes gehaakt tijdens onze busreis in Amerika van vorig jaar aan elkaar gehaakt tot babydeken bedoeld voor een kindertehuis in Roemenie.
En onze trap is gerenoveerd, we zijn erg blij met het resultaat.
Fijne week allemaal!
dinsdag 14 juni 2011

mandjes

De afgelopen week stond, naast de drukke nachten, in het teken van de mandjes. Vierhonderd mandjes werden aan elkaar gezet. Eerst 20 op een rij, dan 20 rijen aan elkaar. Zojuist de rand erom gezet en nu kan hij op de stapel nog te dubbelen!

Op de een of andere manier is de foto gedraaid, maar dat moeten jullie maar even voor lief nemen.
Verder kocht ik bij Sylka mode deze stapel stofjes:

 Ik denk dat ik er de Henrietta Whiskers mee ga maken waar creatineke ook mee bezig is, ik vind hem zo mooi worden bij haar! Moet nog wel wat andere kleurtjes erbij scoren!
En last but not least is de twisted logcabin afgenaaid en gedubbel en ligt nu op mijn nog te quilten stoel.

donderdag 9 juni 2011

juni

Zo, de maand juni is al weer even op weg. Mijn pretmaand (mei met veel uitstapjes, feestjes en vakantie) dus ook. En dat betekent de komende tijd veel werken. Vaak ben ik maar 1 dagje vrij en moet dan alweer aan de bak. Veel collega's zijn of gaan al gauw op vakantie dus dan moet de rest wat meer. Maar ik klaag niet hoor. Ben blij dat ik werk heb, en nog wel werk waar ik zo nu een dan een steekje kan doen!
De mandjes zijn af en ben ik nu aan elkaar aan het zetten. Verder probeer ik van gehaakte vierkantjes een babydekentje te brouwen. Maar dit houden jullie nog ff te goed. Eerst de maand juni:

donderdag 2 juni 2011

van alles wat

De getelde 16 van vorig blogje bleken er 18 te zijn (LOL), was er twee vergeten!
Vorig weekend heerlijk op stap geweest met een aantal leden van de groep waarmee we vorig jaar naar Amerika zijn geweest, was erg gezellig. We zijn in Kinderdijk geweest en in Dordrecht. Zondag gingen wij op kraamvisite, Mathijs was/is intussen 7,5 maand maar dat mocht de pret niet drukken. Toen een paar nachten gewerkt en vandaag zijn we in Franeker geweest. Mag nu weer wat avonddiensten maar morgenochtend ga ik eerst op koffie/handwerkvisite bij crea-Tineke, kijken wat zij vorige week allemaal gekocht heeft.
Ondertussen werk ik hard aan de mandjes, nog 22 te gaan. Heb ze vast uitgelegd en kijk er stiekem af en toe naar!
Fijne dagen en geniet van het mooie weer.