woensdag 29 februari 2012

Winkelen in eigen kast

Ook in februari niks gekocht! Zelfs niet op de hobbybeurs. Alleen zes meter lint voor de scandinavian christmas en doorzichtig naaigaren. Vandaag geen foto's, morgen of overmorgen weer een update van mijn vorderingen. Overigens ook geen kleding gekocht deze maand conform mijn voornemen.
Gr. Marjan

vrijdag 24 februari 2012

bee em hobbybeurs

Zo, daar ben ik eindelijk weer eens. Druk, druk ,druk en niet eens zoveel gehandwerkt.
Allereerst was er vorige week de bee, altijd gezellig, niet zoveel foto's gemaakt deze keer.
De paarse tuin van Tineke die al aardig begint te vorderen.
 En de grappige laarsjes van Klaske.
Vrijdag was het tijd om op de koffie te gaan bij Tineke die haar verjaardag vierde, ook heel gezellig en zaterdag ben ik met Dh naar Abba Gold geweest,  erg leuk.
Zondaf ging ik met Klaasje naar de handwerkbeurs in Zwolle.Wat was daar een hoop te zien en veel bekenden ook!
Een kleine impressie:


Gelukkig viel het mee met de drukte, we hoorden dat het zaterdag veel drukker was.
En mijn eigen projecten doen we volgende keer weer! Daar is nl niet zoveel aan gedaan, er moest nl ook nog gewerkt worden en ik heb mijn administratie bijgewerkt (altijd een hele klus, maar nu bijna klaar).
Fijn weekend en oant sjen.

vrijdag 10 februari 2012

vier AFFO's

Zo, dat winkelen in eigen kast werpt zijn vruchten af! Ik heb vier affo's!
De eerste had ik al laten zien, maar mag toch nog even meedoen. Gemaakt nav een workshop bij Janny van der Kloet:
 De tweede lag al wat langer: de scherpe puntjes van Jaqueline:
 En deze kestkrans hebben jullie bij mij al eerder gezien, vindt het nog steeds een machtig patroon, maar gaat dit nu wel diep wegstoppen, inmiddels vaak genoeg gemaakt. Hi is overigens machinaal doorgestikt, alle anderen zijn op de hand gequilt.

 En als laatste de love is, van het internet geplukt, meteen verliefd op en nu een AFFO.

Zo, nu ga ik vrolijk verder met de flannellen lapjes, deze blokken liggen al weken op mijn vloer uitgestald en beginnen mij nu te irriteren, tijd om ze aan elkaar te naaien.
Fijn quilt en schaatsweekend!

maandag 6 februari 2012

update

Zo, hoe gaat het ondertussen met mijn diverse projecten?
Alle flannelen blokjes zijn gequilt en de biezen zijn vanmorgen gesneden, moet nog even goed passen en meten, maar dan kan ik de blokjes aan elkaar gaan zetten.
De life is beatiful: 17 rijen aan elkaar, bezig met stichery nummer 30, dus nog 3 rijen en 5 stichery's als ik me niet vergis.
Mijn blauwe scherpe puntjes is AF, foto volgt volgend blog.
Mijn kerstkrans is AF, foto volgt volgende blog.
En de love is wordt momenteel doorgequilt, verwacht deze eind van de week af te hebben. Dan heb ik dus dit jaar al drie kleine quiltjes af, tijd om aan een grotere te beginnen en dat zal het groen/gele paaskleed worden.
Met al die toestanden heeft het huisjesbouwen even stilgestaan, maar dat haal ik later wel weer in, doe ik gewoon een poosje 2 huisjes per dag.
Verder heb ik vorige week een meisje van 6 breiles gegeven en blij gemaakt met een zak restant wolletjes en bolletjes waar ikzelf toch niks meer mee deed, zij was er superblij mee.

En verder is het genieten van het prachtige winterweer! Vrienden uit het westen belden vanmorgen al om een slaapplaats bij ons te reserveren! Voor  als het troch giet fansels!
Nou DH heeft vanmiddag al even het ijs geinspecteerd in Dokkum en het is goed gekeurd.Tot slot: quiltmiep en Gerda G hun adres nog even aan mij mailen zodat ik ze hun gewonnen lapjes kan sturen? Fijne week en tot later.