zaterdag 31 maart 2012

Affo en klaar voor pasen!

Zo, als eerste weer een babydekentje die af is. Voor nu heb ik de haaknaald even in de bomen gehangen en probeer ik een borduurwerkje af te maken. Het ligt klaar naast mijn stoel, maar tot nu toe weinig steekjes geprikt.


En dan is na > 10 jaar het paaskleed eindelijk af. Hij is verre van perfect. Ik begon ermee in het begin van mijn quiltverslaving en werkte toen nog lang niet zo precies als toen. Bovendien maakte ik een domme fout met het doorstikken van de quilt. Uit gewoonte nam ik voor de spoel dezelfde kleur als voor het bovengaren, dat had natuurlijk niet gemoeten. Als je deze quilt dus ooit tegen het lijf loopt is het ten strengste verboden naar de achterkant te kijken! Maar ben toch wel trots dat hij af is. Jaren hebben de strookjes stof opgefrommld gelegen, weer terug gevonden met de verhuizing en nu toch eindelijk AF!
Mijn volgende project om af te maken wordt de cotton country quilt en deze ligt reeds onder de naaimachine.

 En kijk daar ligt ie lekker op de bank. Samen met drie zelf gehaakte kussentjes. Had nog een partijtje groen en geel katoen liggen en ja, wat moet je daar nu weer mee? Paaskussentjes haken dus!

 De paaskrans heeft weer een plekje gevonden. En krijgt straks nog een bosje tulpen als buurvrouw/man

En ook alle kippen hebben elkaar weer gevonden en scharrelen er lustig op los.
Hoe ging het verder met winkelen? Nou, heel goed, niks gekocht deze maand, geen stof, geen kleding (alleen 2 achterkanten). De verborgen sterren quilt is inmiddels gedubbeld, de mandjes quilt ligt nu klaar om te worden behandeld met het schietpistooltje. De huisjes staan stil sinds eind januari, want ik vind het afmaken nu even belangrijker.
Fijn weekend en tot later.

maandag 26 maart 2012

drukke, gezellige dagen

Zo, drukke, maar leuke dagen achter de rug. Vrijdag mijn eerste regiodag van het quiltersgilde meegemaakt. Goed verzorgd, op zijn tijd een natje en een droogje, erg gezellig en veel moois te zien!
Ik heb maar een paar foto's, kijk anders even bij de verslagen van Tineke, Anneke, Klaske, Conny of Paulien
Zij hebben allen een prima verslag met veel foto's.
 's Middags na de lunch werden we verrast met de komst van Supergoof! Met 2 volle rieten manden quilts, die gingen de tafel over en mochten we aaien, voelen en bewonderen van dichtbij, Erg leuk!
 Maar de echte uitsmijter, de dikke klodder slagroom op het toetje kreeg ik bij bij Tineke thuis.In Januari had ik haar dochter Magda gevraagd of ze zin had iets voor mij te borduren. Ik heb al jaren een patroon liggen wat ik erg bewonder, maar zelf niet aan toe kom. Dat wilde ze wel, dus eind februari het patroon langs gebracht, En nu, vier weken later is het al klaar, hier zou ik dus vier jaar overdoen. Mijn mond viel open en ik was echt even sprakeloos. Magda enorm bedankt! Ikga hier een mooi lijstje om laten zetten en hoop ik de komende 20 jaar elke maand december van te genieten.
Zaterdag gingen DH en ik naar Noord Holland. Hij voor een workshop bloembollen, ik bezocht de Dekenkist in Bergen. Geen foto's, maar heb wel 2 achterkanten gescoord, 1 voor de living the dream en 1 voor de Henriette Whiskers
En zondag was het dan weer tijd voor de jaarlijkse wandeling met de welsh springer spaniel club. Het weer kon niet beter en de 10 aanwezige honden hebben heerlijk gehold en over elkaar heen gebuiteld.
Nu wordt het weer tijd wat geld te gaan verdienen. Fijne week en later deze week weer een update van mijn projecten!

vrijdag 16 maart 2012

bee

Gisteren was weer onze maandelijkse bee. In het begin vergeten foto's te maken. Aan het eind hebben de dames die alle vier met het zelfde patroon bezig zijn hun produkt nog even geshowd. Grappig hoe een patroon anders lijkt als je verschillende kleuren gebruikt!


Ik zou zelf niet eens kunnen zeggen welke ik nou het mooiste vindt. Elke quilt heeft zijn eigen charme.
Volgende week gaan we naar de regiodag en gaan ze met elkaar op het podium om te showen en komt er zelfs nog een vijfde quilt bij!
Fijn weekend allemaal, ik ga me straks nog even uitleven op mijn paaskleed wat overigens al mooi opschiet!

maandag 12 maart 2012

Affo!

Hij is af, en dat nog wel binnen de record tijd van vier en een halve maand!

 Voor mij dan een record wel te verstaan. Ik zal hem straks even wegen, hij voelt aardig zwaar. De hartjes heb ik er met de hand op gefestoneerd en hij is ook met de hand gequilt. Het is een echte knuffelquilt geworden, flannel dus heerlijk warm! De afmetingen zijn 200 bij 146, lekker groot dus, daar kunnen we ons mooi in wikkelen as winter.

 Tussendoor haakte ik ook nog een babydekentje.
 En nu ga ik me op het geel/groen paaskleed storten. Deze ligt er inmiddels al vele jaren. Ik ga hem eenvoudig doorstikken met de machine dus hoop ik er niet te lang mee bezig te zijn. Hier vast een voorproefje.
Ondertussen achtergrond stof en vulling besteld voor de mandjesquilt en hidden stars want de stapel op mijn nog te quilten stoel begint kleiner te worden.
Fijne week. Ik kijk al uit naar de bee van as donderdag.

zondag 4 maart 2012

flannelen quilt en de life is beautiful

De life is beautiful is klaar, de 35 stichery blokjes zijn af, de 20 rijen aan elkaar genaaid.
Hij ligt nu op de : nog te dubbelen stapel die aardig groeit.
Ik mag nu van mezelf aan een nieuwe stichery liggen en die ligt al lang klaar, gesneden en getekend, nl christmas wiches, waar Klazien ook mee bezig is. Maar ik stel het nog even uit, ik weet dat ik er niet mee kan stoppen als ik eenmaal bezig ben. Eerst proberen nog meer Affo's te krijgen.
Ondertussen werk ik hard aan de flanellen quilt, wat wordt ie zwaar zeg! Vijf rijen zitten al aan elkaar, 1 ligt klaar om eraan te zetten, de onderste drie zijn nog onder constructie. Mijn streven is hem voor de volgende bee af te hebben.

 Gisteren hebben we met vrienden een histrorische wandeling gemaakt in Zwolle. Twee uur lang werden we langshoogtepunten en leuke hofjes geleid. Verder heerlijk bijgekletst en gegeten.


Fijne zondag verder en nu maar weer kijken wat deze week brengt.