zaterdag 13 september 2014

Toppies

Diegene die mij regelmatig volgen zullen weten dat ik meer naai dan quilt en dus meer quilttops in huis heb dan quilts.
Ik quilt wel op regelmatige basis, maar dit neemt zoveel tijd dat er altijd een stapel niet gequilte tops ligt.
Mijn plan was op termijn een longarm quiltmachine te kopen en daar was ik druk voor aan het sparen.Maar op een bepaald moment begon ik te twijfelen. Zo'n machine kost een lieve duit en dan moet je nog leren ermee te werken. Op de regiodag in maart 2014 waren wat machinaal doorgequilte quilts te zien, en er werden wat prijzen genoemd, die mij eerlijk gezegd niet tegen vielen. En dan ga je rekenen: voor het bedrag van de machine kan je heel wat tops wegbrengen.
Een recent bezoek aan het Quiltatelier van Trijntje van der Horst trok mij over de streep. Zij liet mij daar een top zien die machinaal was doorgequilt en er perfect uitzag.
Dus: tops aan het afmaken en in een doos stoppen om te laten doorquilten:

De chunky churndashes:


De vomit quilt:


16 patches en pinwheels: 4 patches on the diagonal:Deze zitten al in de doos, gestreken, draadjes afgeknipt, foutjes herstelt enz.

En deze moet ik nog even bijwerken en komt er dan ook bij:

In beweging:


En als laatste komt dan de winterwonderland in de doos, daar moet ik nog even stoeien met de achterkant, die blijkt te klein, dus ga ik er een strook aan toevoegen in het midden om de juiste breedte te krijgen en dan is het wel even mooi geweest.

En? ben ik dan klaar?
Nou nee, er liggen nog vier tops die ik met de hand wil doorquilten. En er liggen er nog twee die ikzelf machinaal wil gaan doen ooit.
En er liggen nog 8 ufo's, ik verveel me voorlopig niet.
Om nog maar niet te spreken van de eindeloze lijst wimmies die ik heb. De kriebels om hier mee te beginnen nemen toe, maar ik kan nog niet beslissen met welke ik begin!

Verder kocht ik van de week deze loepbril, die je op je eigen bril kunt klemmen, hij wordt geleverd met verschillende lenzen en ik moet nog even kijken welke het beste is voor mij.
Ik hoop dan weer te kunnen borduren, want dat lukt me zo niet meer. Er liggen drie ufo's met vuurtorens te wachten en drie patronen liggen kant en klaar en wil ik graag maken.


De granny tas is af, tenminste: de buitenkant, nu de binnentas nog naaien.
De hengsels heb ik van de week besteld en zijn ook al binnen.


Poes Frodo vindt het heerlijk om in het zonnetje te zitten:


De kippen groeien en groeien, 2 zijn zilvergrijs, net als mama en 2 zijn meer goudkleurig om de kop,  wij denken dus dat het 2 dames en 2 heren zijn.


Papa haan neemt af en toe een kijkje voor het gaas, maar hebben we nog niet naar binnen gelaten, uit angst dat hij de kleintjes wat aandoet.


Zo, dat was het even voor nu, morgen en overmorgen ben ik bij een vriendin (haakwerk ed mee) en dan heb ik drie laten diensten gevolgd door 3 nachten (gevarieerd). In de nacht wil ik beginnen met de volgende quilt op de hand door te pitten en dat gaat worden: de hartjesquilt. En as donderdag is het weer bee-time in Leeuwarden.
Fijn weekend!

5 opmerkingen:

 1. Allemaal mooi quilts, wat heb je er al veel gemaakt
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je quilttops zo mooi! Slim van je om ze weg te brengen, dan heb je straks genoeg warme quilts om jullie allemaal warm te houden!
  Ik hoop dat je veel plezier van je voorzettertje gaat krijgen en weer kunt borduren.
  Ook deze granny tas is heerlijk fris gekleurd, gelukkig is degene die daar haar spulletjes in mag stoppen.
  Heeft Frodo vanaf dit plekje ook geen prachtig uitzicht op de kippenren? Ik ben blij dat je in ieder geval twee hennetjes schijnt te hebben, stel je voor dat het 4 hanen zouden zijn, dan had je een probleem!
  Ik wens je gezellige dagen bij je vriendin, prettige diensten op je werk en tot donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt aardig wat geproduceerd,prachtige tops en je tas wordt ook erg mooi!!! Mooie kippetjes!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. meis wat heb jij het druk gehad de laatste tijd...dat je nog tijd hebt om te werken :)
  heerlijk weer en te zien wat je allemaal onder handen hebt gehad en hebt.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, prachtig, prachtig.. Kan niet wachten om ze te zien als ze gequilt zijn :)
  Mooi beestenspul !

  BeantwoordenVerwijderen