maandag 24 november 2014

Affo

Hij is af! Mijn eerste machinaal door gequilte quilt!
Wat was het spannend om hem op te halen bij Trijntje van der Horst, maar Ely Prins heeft haar werk fantastisch gedaan.
Diezelfde avond nog heb ik de bies er machinaal aangezet en zondag (want zaterdag had ik andere afspraken) tegen gaan zomen, 's avonds kon ie in de wasmachine.
Hier wordt hij, met enige moeite,  omhoog gehouden door DH:Gedrapeerd over de stoel:


Close up:


Over de strijkplank:


En op het quiltrek:


Voor deze quilt gebruikte ik allemaal restjes en stofjes uit de kast. De lap aquagroen had ik nog liggen, de middenstukken zijn van een restant van een rood/wit/zwarte jellyroll. Alleen de zwarte bies en vierkantjes werden gekocht. Het is een stof van makeover, spraytime gekocht bij Joke's quiltcarroussel.

Ik ben er helemaal blij mee!

Dan nog de kippen: Mama heeft ze verlaten en is weer terug bij papa haan. Ze bekijkt ze alleen van een afstandje nog. Ze vinden het heerlijk om door de tuin te scharrelen. Uiteindelijk zijn het twee haantjes en 2 kippen geworden. Hier zitten ze op een rijtje, links op de emmer, haan nummer 1, dan de 2 kippen, in de deur opening haan 2, dan papa en achter de deur mama.


Hier van wat dichterbij:En papa en mama op gepaste afstand.


Deze week ben ik verder stil: 2 avonden werken, woensdag naar Zeist voor een congres, donderdag bijscholing en dan ga ik met een vriendin 3 dagen naar de kerstmarkten van Keulen, Dusselsdorf en Munster. Daarvoor en erna slaap ik een nachtje bij haar, dus kom ik pas maandag in de loop van de middag weer thuis. Even weinig handwerktijd komende week, maar natuurlijk gaat er wel een haakwerkje mee in de tas. Fijne week allemaal!

6 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijke quilt is het geworden Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een feest aan foto's! Je quilt is prachtig geworden, mooi gemaakt door jou en fraai gequilt door Elly Prins, wat een mooi patroon en garen hebben jullie daarvoor gekozen, het completeert elkaar helemaal.
  Jullie kippen en hanen genieten van lekker scharrelen in de tuin, wat een leuk gezicht! Ik wens de hanen sterkte, dat ze kraaien helemaal niet leuk mogen vinden en zo hun woonplek kunnen behouden, ik neem tenminste aan dat een ochtendconcert van alle drie wel eens wat veel van het goede zou kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilt is dat geworden. Wat gezellig die kippen en hanen zo los in de tuin. Mijn dochter heeft ook een paar kippen en een haan en het gekraai valt wel mee,. Ik vind dat zelf heel leuk klinken......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het Quilt is heel mooi geworden, mooie foto's
  Kippen en de haan zullen nu even in hun hokje moeten blijven
  Alvast heel veel plezier met je uitje
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Marjan!
  Die van ons kunnen helaas niet meer los scharrelen buiten, i.v.m de kat van de buren die ze dan pakt. Maar we hebben een hele grote ren gemaakt waar ze heerlijk kunnen scharrelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat is die quilt mooi geworden Marjan ! Veel plezier op de kerstmarkten !

  BeantwoordenVerwijderen