zaterdag 15 augustus 2015

Nog 1 keer Scandinavie

Zo, nu de ene helft terug is van vakantie, is de andere helft van ons team op vakantie en mag ik dus lekker veel werken: met name nachtdienst wat toevallig mijn favoriete dienst is. Daardoor mis ik wel de bee van as donderdag, dus dames: veel plezier en september ben ik weer bij.
Ik wilde jullie nog even wat van Noorwegen laten zien. In Oslo zijn wij in de kerstwinkel geweest die het hele jaar open is. Iemand, die mij goed kent vroeg; kon je daar wel wegkomen? Nou, dat is gelukt, alleen bleef er wel wat aan mijn handen plakken:

Namelijk deze leuke kersthangers. Een mooi souvenir.


In Tromso hadden we een vrije dag, Ik had vooraf al gekeken, en laat er nou een quiltwinkel in Tromso zijn! Na het ontbijt zijn we naar het polar museum geweest, hierna scheidden onze wegen. DH ging naar de botanische tuin en ik ging op zoek naar de quiltwinkel. Deze bleek in een groot winkelcentrum gelegen:Ook hier moest natuurlijk wat gekocht worden. Helaas kan ik de foto hiervan ff niet plaatsen, maar ik kocht daar mooie rode stofjes en witjes met een klein rood motief.

En daar bleef het niet bij! Ook in Oslo wist ik een quiltwinkel te vinden, een aanrader mocht je er ooit komen! En daar kocht ik deze crème stofjes met blauwe motiefjes:


  En deze rode stofjes en nog 2 witte met rode accenten:Natuurlijk heb ik GROOTSE plannen met deze stofjes, maar eerst even ea. afmaken.

Tja, ik heb al verteld dat wij ruim 7.000 km aflegden met bus en boot en wat doe je dan als handwerkster? Behalve natuurlijk af en toe een dutje, om je heen kijken en kletsen met de mensen in je buurt? Haken natuurlijk! Tussen mijn benen had ik een plastic tas met de bol unikat die ik eerder heb laten zien. En dit is het resultaat:


Alleen het allereerste begin, en de laatste toer zijn thuis gehaakt.En verder naaide ik de eerste vingerhoedjes aan elkaar, even simpele rijtjes van 10, hoe ik het precies hebben wil ga ik later nog wel eens uitdenken:


Tot slot de zonsondergang vanaf de boot uit Zweden naar Duitsland!


Ma, di en woe gaan DS en ik even naar Arnhem, beetjes shoppen, bioscoopje, pizza, openlucht museum en woensdagnacht ben ik weer present op de zaak.
Fijne week allemaal!

5 opmerkingen:

 1. wat een prachtige foto's .dat moet een top vakantie zijn geweest.. ook nog een kerstwinkel alst toefje slagroom op de taart.
  jammee dat je er donderdag niet bij kan ziin maar wat in het vat zit.... tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Heerlijk dat je overal quiltwinkels kunt vinden.
  Wat een prachtige stofjes, zeker weten dat je er een goede bestemming voor hebt.
  De sjaal is ook mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel gezien, en ook gedaan in de vakantie.
  Nu weer nachtdienst, en begrijp dat je dan tijd kan hebben voor handwerken
  Werk ze deze week
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het mee kijken van jullie reis,het is er prachtig.
  Mooie stofjes heb je gekocht, en daar ga je vast en zeker weer iets moois van maken...
  Fijne dagen en daarna goede nachten.

  BeantwoordenVerwijderen