zondag 31 januari 2016

Januari

Jeetje, wat vliegt de tijd, alweer een maand om van mijn kerstjaar!
Gisteren m'n kast wat opgeruimd en kwam ik nog twee kerstpatronen tegen, ik denk dat ik moet gaan verlengen, want op deze manier ga ik het natuurlijk niet halen…..

Deze stofjes kocht ik bij de frotteerde freule op de markt in Burgum:


En deze stof ga ik gebruiken als bies voor de rood/witte ananas. Gekocht bij Trijnje van der Horst, foto bij avond, dus niet zo sprankelend:


Uit uit de vier voor een tientje bak viste ik deze oker/oranje lapjes, gewoon voor de heb:
Ik ben helemaal bij met de cal 2016, pakket zeebries, en helemaal tevreden. Alleen nog verzinnen wat ik ga doen in het randje filethaken, in elk geval geen strikje zoals bij het origineel:


De randblokjes, sneeuwvlokken en hartjes voor de Scandinavian Christmas zijn klaar, nu ff kijken wat ik moet doen voor de binnenkant, hele kleine churndashes en nog vier sneeuwvlokken geloof ik:


En zover is mijn eerste huisje van Santa's Village:


Deze week kreeg ik in de nachtdienst (terwijl ik buiten stond te roken) ineens een fantastisch idee. Ik was al even op zoek naar een leuk project voor een quilt as you go om al mijn kleine restjes vulling op te maken. En ineens dacht ik: die 16 patches van mij zou ik met saching aan elkaar zetten, maar kan natuurlijk ook heel goed met QAYG!
Alleen: dan moeten er wel wat blokken bij, anders wordt het geheel te smal. Ik ga dus ff opnieuw snijden en naaien…….

Fijne week allemaal, geniet ervan en tot later!

5 opmerkingen:

 1. Is het roken toch nog ergens goed voor😉
  Welke patronen heb je er nog bijgevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijven roken als je er zulke goede plannen van krijgt! Wat een mooie stoffen heb je gekocht, al dan niet voor de heb. Je haakwerk ziet er enig uit, je kunt altijd een mochillataskoord door je filetranden maken. Je verschillende borduurwerken zien er goed uit: It's beginning to look like Christmas....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne week ook gewenst.
  Mooie stofjes en ook het haak werk
  Deze Cal gaat wel vlug, zag ik
  Ik haak een andere Cal mee, en dat houd met 6 a 8 toeren per week op
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk ja village huisje...mooie stofjes en je haakwerk is prachtig...pff nog 2 kerst:-):-):-):-):-) ja, je mag er nu wel een jaar aanbreien....:-) ach wat maakt het ook uit, als je er maar plezier in hebt met waar je mee aan de gang bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal leuke stofjes en creaties. Toch fijn als je zo plots inspiratie krijgt, dan kan je nachtdienst niet snel genoeg om zijn :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen