zondag 5 juni 2016

Terschelling

Weer thuis na 8 dagen Terschelling. Vorige week zaterdag namen wij de eerste boot heen en gisteren de laatste boot terug. Tussenin was het alleen maar genieten! We hebben het heerlijk rustig aan gedaan.
Ik hou van het ontspannen sfeertje van de waddeneilanden. De rust, ruimte, het relaxte, korte broeken en sandalen. Vorig jaar waren we een midweek op Vlieland, nu Terschelling, volgend jaar Ameland (want daar zijn we al heel lang niet geweest) en dan gaan we aan de Duitse eilanden beginnen (ijs en wederdienende).
Natuurlijk vonden we de auto meenemen naar Terschelling te duur, maar eenmaal op het eiland gingen wij royaal voor elektrische fietsen. En mensen, wat een genot!


Het lijkt wel of je helemaal niets hoeft te doen, je benen draaien als van zelf in het rond!
Fantastisch!
Normaal fiets ik nauwelijks (te druk, te slecht weer, teveel boodschappen enz), maar nu hebben 180 km gefietst, verdeel over 6 dagen, elke dag 30 km. Nog niet heel veel natuurlijk, maar ja, onderweg kom je zoveel terrasjes tegen en werd ons de verleiding regelmatig teveel.


Terschelling heeft echt alles: zon, zee, strand, bos, duinen, winkels, heerlijke restaurants! Kortom: we hebben een fantastische week gehad! Het weer werkte ook goed mee, we hoorden de meest afschuwelijk verhalen van onweer en wateroverlast. Maar op Terschelling maar eenmaal een bui gehad en dat was 's avonds laat om 23.30, dus niet erg.


Zoonlief werd maandag 21 jaar en kwam een dagje langs met zijn vriendin: ook helemaal leuk!
Veder hadden wij geen afspraken, geen deadlines om te halen, zalig!


En mede daardoor heb ik ook aardig wat kunnen handwerken:

Vier strookjes vingerhoedjes (laatst op Kijkduin ook al 3 gedaan), Dit project vordert heel langaam, maar dat geeft ook niks en was precies de bedoeling.


Thuis had ik de crème vierkantjes al gehaakt, de rest deed ik op Terschelling, bolletje katoen en haaknaald in de rugzak en als we pauzeerden op een terras kwam die uit de tas en voilà, nog 3 te gaan.


En deze werd in de avonduurtjes gestiched, natuurlijk van de Winter Twitterings.


Vandaag en morgen thuis weer ff alles in orde maken, koffer leeg halen, straks onze beestjes ophalen uit het pension enz.
En dan mag ik dinsdag heerlijk 6 nachten werken.
Mensen, geniet van de week, we hebben er heerlijk weer bij! Ik hoop dat jullie ook lekker wat kunnen handwerken deze week en wens jullie veel plezier daarbij en tot later!

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn zo op vakantie, en als je tijd krijgt.
  Raad ik je een E fiets aan. Wij genieten heel veel er van.
  Fietsen bijna elke dag.
  Goed voor de beweging als je niet meer hoeft te werken
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk even er tussenuit! Je bent lekker opgeschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héérlijk!!! Ik ruik de duinen, het bos en de zee 😀🌳🐚🌊

  BeantwoordenVerwijderen