maandag 11 juli 2016

Ring of Stars affo

Mijn ring of stars is af!
Ik zag dit patroon op internet, je kon het kopen voor een paar dollar, maar ik ging zelf op zoek naar een blok en vond deze al snel. De quilt is opgebouwd uit 2 blokken.

Deze met de scherpe puntjes, en die naaide ik op papier.


En deze met verschillende blokjes:


Voor de quilt gebruikte ik verschillende roodjes en witjes met een rood werkje erin. De achtergrond stof (die ik overigens geweldig vind) kocht ik bij Trijntje.
En zij deed ook het geweldige quiltwerk op haar longarm Bernina. Met een prachtig rood/wit verloop garen.

Ik haalde de quilt vrijdag op, naaide nog diezelfde avond de bies aan en zaterdag en zondag na mijn late dienst biesde ik hem tegen met de hand.


Gisterenavond om 1.00 was ik klaar, en hop in de wasmachine. Ik was mijn quilts altijd als ik klaar ben, dan worden ze zo heerlijk zacht en puffig.
Vanwege het rood een heel doosje coleur catchers erbij. Na een uur waren de doekjes rood, maar het rood ook helemaal doorgelopen!
Meteen opnieuw in de was gedaan, met een nieuwe doos doekjes. Deze waren nu niet meer rood, wel wat rosé, maar het doorlopen was echter niet minder geworden.


Ik vind het geen drama, geeft wel een apart effect, omdat sommige witte stofjes wel gewoon wit zijn gebleven.
Ik heb nog overwogen een derde keer te wassen, maar dat leek me niet zo zinvol, en dat mooie rood moet natuurlijk niet vaal worden.
Zo is het wel een heel unieke quilt!
Alleen: ik ben met meer rood/witte quilts bezig, en wil dit eigenlijk in de toekomst voorkomen. Iemand de gouden tip? Ik was altijd gewoon op 30 gr, met een kleurwasmiddel, azijn als wasverzachter  en een doosje coleur catchers en heb dit nog niet eerder gehad. Ik kreeg al de tip van iemand voor het wassen een paar liter azijn over de quilt te sprenkelen, en dat ga ik dan maar met de volgende proberen (de country cotton quilt die nu onder de machine ligt om gebiesd te worden).

Mocht je de gouden tip hebben dan hoor ik het graag en anders fijne week, geniet van je bezigheden!

3 opmerkingen:

  1. Ik heb geen gouden tip, maar vind je quilt nog steeds mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ook geen gouden tip! Je quilt is zo mooi, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is mij ook eens gebeurd en ik had de stof nog wel gewassen. Zelfs dat is dus geen gouden tip. Maar ook met roze is het een mooie quilt.

    BeantwoordenVerwijderen