vrijdag 11 september 2009

Denemarken


Ben het bijna alweer vergeten, maar eens heeeeeel lang geleden gingen wij naar Denemarken. We trokken door het land, van kampeerhut naar kampeerhut. Wat is het daar mooi! En rustig en wat een heerlijke natuur! We vermaakten ons best en ik ben daar ook in drie quiltwinkels geweest. Vlak voor we vertrokken las ik ergens op een blog dat de quiltstof daar zo goedkoop was, dus het water liep mij al in de mond. Gauw adressen opgezocht en uitgeprint en laat onze route nou net langs een paar winkels voeren!
Maar daarover volgende keer meer. Eerst nog even dit: na anderhalve week werden wij op zondag 16 juli gebeld dat DH moeder's was overleden die morgen. En ja, dan is het meteen einde vakantie en retour huis. Overleggen met familie/begravenisondernemers/dominee etc. Je valt met je neus in de boter, een huis wat leeg moet worden gehaald en je vakantiekoffers staan ook nog ingepakt...
Maar goed, na de eerste schrik en emotie redt zich dat ook wel weer. Maar nauwelijks bekomen van dit alles komt zoonlief huilend uit school (nb pas de derde schooldag) dat hij gepest wordt met: kankerjood, buitenlanders naar de gaskamers, neger, en meer wil ik niet herhalen. Bovendien onthult hij dat dit pest gedrag al zeker 2/3 jaar bezig is met enige regelmaat. Dus: school bellen, gesprekken met de mentor/direkteur/de ouders etc. Uiteindelijk is hij een week thuis geweest en nu naar een andere klas overgeplaatst. Hij is Braziliaan van geboorte en mag daar best trots op zijn! Begint nu allemaal weer wat weg te ebben, maar ik kan jullie verzekeren dat het hard aangekomen is! Het heeft me tot in mijn ziel geraakt.
Al met al dus weinig tijd om te handwerken en ook geen zin eigenlijk: niets voor mij. Maar nu snappen jullie wel waarom ik dit blog even verwaarloosd heb, hopelijk vanaf nu weer regelmatig een update.
Groet Marjan
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten