dinsdag 22 september 2009

Even terug naar Denemarken


Pff, moet echt weer op gang komen na de vakantie en het overlijden van Sari en wat daar allemaal bij komt kijken. Bovendien heb ik een marathon-reeks nachtdiensten gedaan (maar dat is qua handwerken alleen maar goed zoals jullie weten.
Nog even terug naar Denemarken. Wij dus op pad met de lijst van quiltwinkels. Brondeslev was qua quilten de eerste halte, maar wat viel het tegen. Het was een soort groothandelswinkel in een woon/industriewijk. Een hele grote hal met meters stof onaantrekkelijk hoog opgestapeld, geen daglicht, geen leuke voorbeelden, maar idd wel goedkoper dan in Nederland. Daar kocht ik de blauwe kippenstof rechts op de foto. De volgende stop was in Skagen, een heel leuk gezellig dorp. Daar lag de quiltwinkel aan het eind van de winkelstraat. Met een Duitse eigenaresse die de winkel sinds 3 jaar runde. Deze winkel was al iets aantrekkelijker, maar 't was nog steeds niet zoals wij in Nederland onze quiltwinkeltjes kennen. In Skagen kocht ik de gele kippenstof.
De derde en laatste quiltwinkel bezocht ik in Fertislev. En deze was precies zoals ik gehoopt/verwacht had. Meters stof, aantrekkelijk uitgestald, manden vol met voorgesneden stofjes, vele prachtige quilts her en der uitgestald en aan de muur. Patronen, garen, alles dus, maar.....................duur!!!!! Daar kocht ik nog een meter rode kerststof die in de aanbieding was (maar dus niet op de foto).
En zo houdt ook het quilten mij bezig in de vakantie en niet alleen om te kijken, maar daarover volgende keer meer.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten