vrijdag 24 april 2009

bijna

Bijna op vakantie.................! De weersvoorspellingen lijken goed in Salou. Vandaag nog fff naar de kapper, pedicure en manicure. Morgen een late dienst in Groningen en zondag de koffer pakken. Pfff, 't kan allemaal net. Gisteren nog een kroon gekregen van de tandarts, nou ja krijgen........kost ff 500 eurie! Tussen de bedrijven door stof gesneden voor de roze hartjes en voor de logcabin kerstkrans. Ook nog gequild aan het passkleed en nog wat truitjes voor zien van knopen ed. De mand met gebreide lapjes raakt steeds leeger en de stapel affo's groeit.
Misschien zondag nog een blogje voor ons vertrek en anders tot over 2 weken!
Posted by Picasa

woensdag 22 april 2009

roze en nog eens roze


Vorige week in Sebaldaburen verschillende roze stofjes gekocht waar ik hartjes van wil gaan maken voor bv een boxkleed voor een meisje.
Zelf heb ik alleen een jongen dus bij mij voert blauw altijd de boventoon en zeker de laatste jaren. Toch leek het me leuk om eens met een vrouwlijk kleurtje bezig te gaan en toen ik de hartjes zag, was ik meteen verloren. De stof is inmiddels gewassen en gestreken en in stroken gesneden. Ook heb ik in de nachtdienst het patroon overgenomen op luierinleg dus ik kan gaan naaien. Zal echter nog ff gaan duren.
Eerst nog wat werken, naar de tandarts, kapper, pedicure en manicure en natuurlijk de koffer pakken. Maandagmorgen 6.00 stappen we op de bus in Groningen voor een vakantie in Salou en tot die tijd heb ik dus nog honderd miljoen andere dingen te doen.
Het patroon hierboven leek me ook wel leuk om met het patchwork-hart te combineren in een mini-quilt voor op de babykamer.
Dus deze heb ik overgetekend zodat het boekje mooi blijft. Het garen had ik nog en mag mee naar Spanje dan heb ik wat te doen.
Posted by Picasa

maandag 20 april 2009

drukke nachten

Ondanks twee drukke nachten nog wel wat kunnen doen, en weer wat affo's. Deze had alleen nog een boordje en knoopjes nodig en komt nu dus op de stapel affo's!.
Ook van 2 quiltjes de boorden kunnen omzomen, waarvan later meer. En nog 4 truitjes af kunnen maken, die komen ook nog aan beurt. Verder bezig de paas-logcabin aan elkaar te knutselen. Want ook thuis momenteel wel wat tijd om te hobbyen.
Nog fff dan reis ik af met Fernando naar Spanje en natuurlijk gaat dan het borduurwerk mee!
Posted by Picasa

donderdag 16 april 2009

voor een kleine stoere boy


Deze lag alweer een poosje te wachten op knoopjes en een kraagje en heb ik vanmiddag maar even "afgemaakt".
Tot veel meer was ik toch niet in staat. Twee uur bij de tandarts in de stoel gezeten en volgende week mag ik nog een keertje, ach ja. er zijn ergere dingen, maar leuk is anders. Ga nu een reeks nachten doen en hoop wat te kunnen handwerken 's nachts. Nog 8 werkdagen en dan stap ik op de bus naar Spanje met Fernando, nog ffff doorbijten dus.
Posted by Picasa

kippen


Vandaag cursus gehad in Drachten en hierna ben ik naar de quiltwinkel in Sebaldaburen geweest. Ik was alleen dus ben daar heeeeel lang geweest en heb ook heeeeeeel veel gekocht (meteen het geld wat ik de dag ervoor extra verdiend had via het uitzendburo erdoor gejaagd).
Ik kocht daar oa deze bruin/oker/oranje stofjes waar ik de kippenquilt van wil gaan maken waar ik eerder de foto van heb laten zien.
Deze zitten nu al in de was. Erbij kocht ik nog wat ecrustofjes voor de randje ed. Verder de laatste dagen veel gewerkt en af en toe wat geborduurd, maar da's voor later. Morgen de nachtdienst in, maar eerst naar de tandarts want mijn kies is afgebroken, brrr.
Posted by Picasa

dinsdag 7 april 2009

paaskleed


De eerste quiltles, ik weet het nog goed. Ik noemde terloops tijdens het roken met een collega dat quilten mij wel wat leek, maar dat een cursus zo lastig was met onze wisselende diensten. Mijn buurvrouw kan wel lesgeven zei ze. Nog 2 collega's enthousiast gekregen en daar gingen we met zijn vieren. Ik vond het meteen geweldig. Het eerste patroon wat we kregen was de bekende logcabin. Ik kocht een stapel gele en groene stofjes (destijds was mijn huis geheel in die kleuren ingericht) en sneed alles in stroken. Direct ging ik aan de slag en naaide zo'n 20 blokken. Hierna lagen de stofjes en stroken jaaaaaaaren op mijn buro. Gebrek aan tijd en andere bezigheden. Ik kwam ze weer tegen bij het uitpakken van de verhuisdozen. Heb ze braaf gestreken en ging er weer mee aan de slag. Nu heb ik bijna genoeg blokken voor een mooi kleed met pasen voor op de bank. Verder ijverig aan het ramenlappen geweest vandaag, zowel binnen als buiten. Niet helemaal klaargekomen dus moet ik het morgen afmaken voor mijn late dienst.
Posted by Picasa

een beetje van dit, een beetje van dat

Afgelopen dagen van alles wat gedaan. De trui van Willem is af, moet nog wel in elkaar. Al begonnen met de trui voor Fernando.
Even geborduurd, fff gequild, fff genaaid. Ik heb het eindelijk aangedurfd de schaar te zetten in het panel met kippen en probeer er nu leuke blokken van te maken. Maar......nog niks af om te laten zien, dus nog 's wat uit de oude doos.
Beetje gewerkt, beetje vrij, weinig nieuws eigenlijk.
Heerlijk voorjaarsweer trouwens!
Posted by Picasa

vrijdag 3 april 2009

kippen


2 april 2008 kwam om 8.00 's morgens de verhuizauto voorrijden. Onze spullen hadden vanaf 26 oktober 2007 in de opslag gezeten en we leefden al maanden uit elk 2 plastic boodschappentassen waarin onze perssonlijke bezittingen en kleding zat. Omdat we het huis eerst nog wilden opleuken werden alleen de matrassen naar boven gesjouwd en in de kamer kwam de eettafel en wat stoelen, daar moesten we het de komende weken mee doen. De rest werd opgestapeld in de garage en schuur. Langzamerhand verdwenen er steeds meer dozen in ons grote huis en nu staat er in de garage en schuur alleen nog wat rommel die nog uitgezocht moet worden, cq naar de vuilstort moet.
Wat een verschil! En wat een zaligheid! Eindelijk weer tijd voor wat hobbyen. Het panel hierboven met al die prachtige kippen wil ik gaan verwerken tot een mooi wandkleed wat in de gang moet komen. Zal nog wel even duren voordat het af is, maar ik heb nu eindelijk de rust om er aan te gaan beginnen.
Posted by Picasa

woensdag 1 april 2009

paaskleed2


Nummer 2 inwording, net als de vorige is de bovenkant klaar, maar moet ik nog achter een achterkant en vulling aan.
Het is vandaag, nee het is geen grap, precies een jaar geleden dat we de sleutel van ons huis kregen.
Omdat ons andere huis al heel snel verkocht was hebben we er echt naar toe geleefd. In de zomer ben ik al gaan inpakken, op 26 oktober verlieten wij onze woning en gingen onze spullen in de opslag. We bivakeerden een paar maanden in Assen, op een vakantiepark, in een vakantiehuisje en soms in onze caravan op de veluwe. niet echt ideaal dus. Omdat de kosten ook nogal opliepen en ik ondertussen in Leeuwarden aan de slag was, besloten we direct, dwz op 2 april, in ons nieuwe huis te trekken.
We installeerden 3 matrassen boven en beneden een eettafel en 3 stoelen en gingen aan de slag om het huis bewoonbaar te maken. Er volgenden drukke weken met verfen, laminaat leggen, nieuwe douchevloer maken etc. Gelukkig hadden we hier wel wat hulp bij van diverse klussers, anders hadden we het nooit gered, ik had immmers net een nieuwe baan en kon dus ook niet extra vrij nemen.
Morgen meer hierover.
Posted by Picasa