zondag 11 april 2010

home sweet home

oke, tijd jullie eindelijk wat te laten zien van mijn home sweet home. Geen idee hoelang ik over de complete quilt ga doen, maar gezien het tempo wat ik bij dit eerste blok heb laten zien kon het nog wel eens een zeeeeer langdurige job worden. Nee echt, valt me heel zwaar, vooral die puntjes en de rondjes (die meer vierkant worden bij mij). Veel van de stofjes die ik ga gebruiken komen bij quiltende wilma vandaan en liggen al enige tijd geduldig te wachten, netjes gewassen en gestreken. Maar ja, er lonkt ook nog zoveel anders en ben meer gaan werken, bovendien 2 leuke vakanties in het verschiet. Ach, we zien het vanzelf en wie weet krijg ik straks ineens de slag te pakken. Dit blok is nog niet af hoor maar vordert aardig.
Bij quiltende Wilma zag ik ook nog een beschrijving hoe zij het doet: stof om dun karton, apliceren en dan aan de achterkant het karton erweer uithalen. Bij ons op de workshop werd zonder karton gewerkt en werd gezegd dat het inknippen aan de achterzijde gevaarlijk was omdat de stof dan mogelijk zou kunnen uitscheuren door het totale gewicht. Maar nou snap ik wel waarom haar puntjes zo mooi scherp zijn en ik zo zit te worstelen. Ach, ieder heeft zijn eigen methode en voorkeur. De scheve huisjes zitten bijna aan elkaar maar moet eerst weer een fout herstellen!

1 opmerking:

  1. Prachtig!!! Het is wel erg verslavend. Ik moest vreselijk inkomen maar nu ik het eerste blok af heb.... jammie!!

    Ach de puntjes worden vanzelf makkelijker om te maken. Mijn manier hoeft natuurlijk niet fijn voor jou te werken. Gewoon van alles proberen en je merkt vanzelf wat jou manier is van doen...

    BeantwoordenVerwijderen