zondag 31 oktober 2010

dagje veluweOns dagje op de veluwe was heel gezellig. Ik bezocht een drietal quiltwinkels. Ik wil niemand kwetsen of voor het hoofd stoten hoor, het waren leuke winkels. Maar de quiltwinkels in Groningen en Friesland zijn mooier!
Ben dan ook niet geslaagd voor een achterkant stof, maar heb deze inmiddels op internet gesteld, nu nog zoeken naar de witte stof met gouden sterren voor de hidden stars. Wel wat neutrale fat quaters en groen quiltgaren gekocht en een patroon van Heleen Pinkster (laatste wordt nagestuurd want was momenteel niet voorradig). En een bol met een soort pompoenen, men nemen 2 dikke breinaalden (7,8 of 9) en een uur later heb je een leuke sjaal, heerlijk warm en knuffelig! De kleuren zijn wat vertekend door de flitser maar het zijn paarse tinten. passen helemaal bij deze winter.
Verder leuke vooruitzichten: heb me opgegeven voor een aantal workshops en ben lid geworden van een bee!
Helaas kan ik de eerst volgende keer niet, maar in december ga ik kennis maken met de dames, lijkt me reuze gezellig. Komende week wat diensten van 9-17 en 2 dagen naar Bilthoven dus zal er niet veel van handwerken komen. Tot de volgende keer!

zondag 24 oktober 2010

AFFO


Zo, weer een affo geproduceerd, ben er zelf wel tevreden mee. Eenvoudige blauwe blokjes, eenvoudig doorgepit met blauw quiltgaren. Heb me nu op de kerststerren gestort zodat deze voor de kerst af is. Komende week neem ik even blog-pauze ivm de herfstvakantie. Er komt een vriendje van Fernando logeren en we gaan oa een dagje zwemmen/stomen en bubbelen in Assen. Vrijdag brengen we de boys naar Walibi/Halloween en gaan dan zelf wat rondrijden op de Veluwe. Ik heb het adres van 3 quiltwinkels waar ik graag heen wil. Dan heb ik volgend weekend vast wel weer wat te showen! Ondertussen gaat het goed met de lading die op mijn quiltstoel lag te wachten, nog fff dan moet ik nieuwe lappen dubbelen om door te pitten. Ik hoop dan ook dat ik vrijdag slaag voor oa. achterkant van de passquilt en voor stof voor mijn hidden stars, wordt vervolgd.

maandag 18 oktober 2010

prachtig Fryslan
Wat hebben we dit weekend genoten van us Fryslan! Zaterdag met bezoek uit het Westen een stadswandeling in Dokkum gedaan (helaas toen het fototoestel vergeten) en zondag een paddenstoelenwandeling gemaakt bij Gytsjerk in de eendenkooi. Toen heerlijk weer, zaterdag was het wat winderig. Ik kan vast verklappen dat er geen mandjes aankomen woensdag maar dat jullie deze week wel een Affo kunnen verwachten. Mijn blauwe blokjes zijn doorgepit en ik heb net de bies ertegen gespeld, deze week in de nacht hoop ik die vast te kunnen zetten. Fijne week allemaal.

dinsdag 12 oktober 2010

AFFO!

Dit weekend in de nachtdienst heb ik de scheve huisjes afgemaakt. De randbies is erom gekomen. Ik ben er wel tevreden mee en denk dat ik hem in mijn eigen "quiltatelier" ophang. Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen dalen is het heerlijk om 's avonds onder een quilt te duiken en wat steekjes te prikken. Ik schiet dan ook al mooi op met de blauwe blokjes, alleen de buitenste rand blokken wachten nog op een vierkantje. Morgen geen mandjes, was fff met wat anders bezig. Vinden jullie de stichery voor kerstmis ook zo enig? Ik wacht nog even hoor, maar ga hem zeker maken!

zaterdag 9 oktober 2010

handdoekrek of quiltrek???


Dit leuke rekje liep ik toevallig tegen het lijf bij Leen Bakker. Nog net geen 18 eurie. Blank gelakt. Handdoekrek stond erop. Maar ik dacht natuurlijk gelijk: quiltrek. Ze zijn niet zo groot maar in mijn ogen prima geschikt om je quilts overheen te draperen. Dus meteen, schrik niet, 5 gekocht om her en der in huis leuke hoekjes mee te creeeren. Misschien een idee voor jullie??

woensdag 6 oktober 2010

mandjes up-date

Yes, eindelijk weer eens wat mandjes om te showen. En er zijn ook weer wat nieuwe getekend in de nachtdienst. 12 zijn er gemaakt en daarmee komt het totaal op 323 als ik me niet vergis. Verder vooral heel druk geweest met werken. Veel last van mijn rechterarm/schouder dus kan even niet breien. Maar dankzij de lagere temperatuur ben ik wel aan het quilten geslagen. Ik heb mijn blauwe blokjes onder handen en hoop hier binnenkort wat van te laten zien. De scheve huisjes zijn ook bijna klaar, ik hoop dit weekend de laatste rand. En hebben jullie de nieuwe stichery for Christmas al gezien?
Ik vind hem prachtig en wil hem ook zeker maken, of het dit jaar al lukt? Ach, volgend jaar is er weer kerstfeest.
Fijne woensdag!