dinsdag 6 september 2011

we zijn weer thuis!

hallo allemaal, we zijn er weer! Na de quiltbee van de 18de, zijn wij op 19 aug vertrokken naar Amerika.
We hebben daar een prachtige rondreis gemaakt aan de oostkust. We begonnen in New York, reisden door naar Philadelphia, Washington en de Niagara Waterfalls. Vervolgens keerden we terug naar NY en vlogen na 2 dagen door naar Orlando (FLorida). Aldaar bezochten we de Universal Studio's en reden vervolgens door naar Key West (het uiterste zuidelijke puntje) om tenslotte te eindigen in Miami.
Het was een georganiseerde groepsreis dus we hoefden niet alles zelf te doen hoor!
Ik heb dan ook menig uurtje liggen slapen in de bus. Het was behoorlijk heet en ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij daalt de handwerklust fors bij temperaturen boven de 25 gr.
Ik heb dan ook niks gedaan op handwerkgebied, maar wel een klein quiltavontuur om te vertellen.
In Nigara  hadden wij nl een vrije middag. Je kon dan een excursie maken naar Toronto, maar daar zijn wij al eens geweest. Ik had wat gezocht op internet en jawel: er was een quiltwinkel.
"s Morgens gingen we eerst met de groep met de boot richting watervallen (fantastisch om te zien). Vervolgens zette ik man lief op een bus richting botanische tuin, leverde zoon lief af bij het waterpretpark en ging vervolgens eens informeren waar de militarie road was (want daar lag de winkel aan).
Die lag natuurlijk aan de Amerikaanse zijde (wij zaten aan de Canadese kant).
Dus lopend de brug over, door de douane en maar weer eens vragen.
Left, right, after de macdonalds again left zei de man.
Dus ik lopen maar na enige tijd kreeg ik toch mijn twijfels, nog maar eens vragen aan 2 vriendelijke meisjes.
Oh, maar dat is heel ver, dat kun je niet lopen zeiden ze. Neem de bus in de volgende straat maar en vraag naar de outlet shop, daar is het tegenover.
Zo gezegd zo gedaan, na 20 min wachten kwam de bus: zat ik verkeerd, ik moest aan de overkant van de weg zijn! Nog eens 20 min wachten en ja hoor, daar ging ik!
Na bijna 30 min met de bus (dat was dus idd te ver lopen) zag ik de outlet shop. Voor diegene die nog nooit in Amerika zijn geweest: dit zijn echt enorm grote gebouwen.
Vol verwachting keek ik naar de overkant: waar was nu de quiltwinkel???
Tot mijn teleurstelling bleek de quiltwinkel een heel klein oud onoogelijk gebouw en ook van binnen viel het mij niet mee. Ik had gehoopt op bv wat leuke jellyrollen, ze hadden er maar 1 en deze bestond uit 40 tinten van 1 serie, niet mijn ding. Veel pastels. Ik heb wel wat witte neutrale stoffen gekocht met kleine printen (geen foto want dit komt toch niet over) want het is echt spotgoedkoop. 7 dollar per yard, da's ongeveer 5 euro! Ik kocht 2 meter en aanvaarde de reis terug. Uitiendelijk duurde mijn uitstapje vijf uur. Verder geen quilterige dingen deze reis.
Intussen is de meeste was alweer gedaan, de beesten opgehaald en mag ik alweer werken vannacht.
Ik hoop dan blok 8 van de HW af te maken zodat ik donderdag direct aan 9 kan beginnen. En ik ga natuurlijk verder met stichen van de Living the Dream, ben bij nummer 17.

1 opmerking:

  1. Hoi ...
    wat een leuk verhaal van de "quilt winkel":) en wat een mooie vakantie heb je gehad met je gezin...
    en nu maar weer aan de nachtdienst he ,dat moet vast en zeker even wennen denk ik ;)

    groetjesss

    BeantwoordenVerwijderen