dinsdag 31 januari 2012

uitslag giveaway 3 en winkelen in eigen kast

Zo, deze give away trok veel belangstelling, nog bedankt voor het reclame maken Conny!.
De meeste voorkeur ging uit aar pakket B. Ik heb de namen opgeschreven en in bakjes gedaan. Dh mocht vervolgens per bakje een winnenende naam trekken.
 Voor pakket B werd dat: Gerda G
 En voor pakket A: Quiltmiep voluit (en dus niet QM).
Dames gefeliciteerd. Graag even jullie adres naar mijn email: marjanvanderbijl@home.nl

En hoe ging het met winkelen in eigen kast?
Nou goed hoor, kwam 1 x in de verleiding maar toen heb ik even mijn kastdeurtjes opgedaan, naar alle stapels gekeken en toen was de verleiding weer weg.
Niks gekocht dus, anderhalve affo, en 29 huisjes.Iets achterstand dus qua huizen, maar dat hoop ik van de week nog in te lopen.
Ook op het gebied van kleding heb ik bedacht even de hand op de knip te houden. DH en ik zijn nogal zuinig op onze kleding en gooien alleen iets weg als het echt af is. En aangezien ik ook nog in uniform loop slijten de kleren niet zo snel. Gevolg: uitpuilende kasten en kleding die al jaren meegaat.
Ik heb dus bedacht dit jaar even niks te kopen en aan het eind van het seizoen de kleding die niet gedragen is in de zak van Max te doen. Zodat ook mijn kledingkast weer wat ruimte in komt. En dat is deze maand dus ook zonder problemen gelukt. M\ochten jullie nou denken dat ik handen vol met geld overhou: dat valt tegen. We zijn dit weekend naar center parcs geweest en hebben daar heerlijk genoten, oa van een ontbijt en avondbuffet. Dus op een andere manier wordt het geld toch wel uitgegeven, maar leuk was het wel!

woensdag 25 januari 2012

uitslag give away 2 en nieuwe give away

pakket A is na trekking gewonnen door Magda, gefeliciteerd!
Pakket B is gewonnen door Ria die niet op mijn blog kon komen, maar mij een mail heeft gestuurd. Ik zal haar via de mail om haar adres vragen.
Dan nu,voorlopig de laatste give away:
Pakket A bestaat uit drie vrolijke lapjes met dansende dieren en rubbyspelende heren Pakket B is voor de romantische mensen onder ons: zwevende envelopjes en rozen met Valtijn erop.Omdat wij het weekend naar centrer parcs gaan zal ik de uitslag dinsdag bekend maken.
Dus: stuur even een bericht welk pakket je voorkeur heeft en dinsdag wordt er geloot.
Fijne week verder allemaal!

zaterdag 21 januari 2012

uitslag give away en nieuwe give away

De haloween-achtige stofjes gaan naar: Tineke (neem ze de volgende keer voor je mee) en de stofjes met kaarten thema zijn na trekking gewonnen door Marina (kun je me je adres even mailen?). Sorry Conny, misschien volgende keer meer geluk?!
Dan heb ik weer 2 keuzes voor jullie. Pakket A : 2 lapjes met wat kinderafbeeldingen ( muisjes en poesjes)
 En pakket B met fleurige bloemen.

 Aan jullie de keus, dus wordt lid van mijn blog en stuur even een reactie of je hoopt pakket A of B te winnen.
Woensdagmiddag volgt de uitslag en heb ik nog een give away (voorlopig dan even de laatste denk ik).
Tot slot nog even een overzichtje van mijn huizen die al aan elkaar ziiten. Viel me eerlijk gezegd vies tegen. De ene bies viel op de een of andere manier breder uit dan de ander, 2 x uitgehaald, maar kreeg het niet helemaal netjes voor mijn gevoel. Volgende biezen ga ik even tekenenen op theezakjes \papier, kijken of ik het dan beter krijg. Iedereen een goede week en tot later!

vrijdag 20 januari 2012

give away, kleine huisjes. bee en china light festival

Morgenmiddag worden de winnaars van mijn give away bekend gemaakt en heb ik gelijk weer wat nieuwe lapjes om weg te geven. En zal ik mijn affo laten zien en mijn volgende quilt die onderhanden wordt genomen.
Gisterenmorgen was onze maandelijkse bee. Dames, het is altijd zo gezellig, waarom doen we het eigenlijk niet wekelijks? Helaas ontbraken Anneke en Gerda.
Wat kwam er weer een hoop moois op tafel. Ik had zelf mijn affo mee en mijn 19 huisjes, vijftien zitten er inmiddels aan elkaar hoewel ik daar niet tevreden over ben, maar daarover morgen meer.
 Prachtige huisjes van Paulkien
 Rurke haar blomkes en flinterkes naar het ontwerp van Klaske
 Leuke kippetjes van Ada, mmm dit kon nog wel eens een Wimmie worden...........
 Boven een groot en klein huis van Tineke, onder de rood/blauw en witte van Klaske.
 Prachtige sneeuwmannen van Paulien. Hier werd ik dadelijk verliefd op en is zeker een Wimmie
 Nogmaals de gezellige sneeuwmannen
 En tot slot de batikquilt in wording van Klazien
 Hierna reden DH en ik naar Haren, ik had nl kaarten gewonnen voor het china light festival.
Erg mooi!

maandag 16 januari 2012

kleine give away

Net als Conny winkel ik nu in eigen kast. Wat een rust! Geen gejaag meer op internet op zoek naar leuke stofjes of patronen. Maar achter in mijn ast kwam ik wat lapjes tegen waarvan ik zeker weet dat ik ze niet ga gebruiken en hopelijk kan ik daar wat mensen mee blij maken. Dus hou ik een kleien give away.
Wat moet je doen? Lid worden van mijn blog (als je dit nog niet bent) en in een reactie aangeven of je stofjes A of B wilt. Zaterdagmiddag zal ik 2 winnaars trekken en de uitslag bekend maken. Waar kun je uit kiezen?
Pakket A bestaat uit 2 lapjes voor halloween:

 Pakket B bestaat uit 2 fq met het thema kaarten.

 Ondertussen gaat het goed met mijn huisjes. 17 zijn er nu gebouwd en her en der hebben ze ook al een sashing gekregen.


 Ik bouw nog ff lekker door, denk dat ik er 400 ga maken, 20 rijen van 20 huisjes, net als mijn mandjes.
En nog 1 keer de give away, links a, rechts b, wie kan ik hier blij mee maken?
Deze week hoef ik maar 2 dagen te werken. Donderdag 's morgens bee en 's middags ga ik met met DH naar Haren voor het china light festival waar ik kaartjes voor gewonen heb. Daarvoor gaan we eerst lekker eten dus dat wordt een gezellige dag! Fijne week allemaal.

dinsdag 10 januari 2012

kleine huisjes

Er liggen nu 9 kleine huisjes, ik moet er vandaag nog 1 maken.


De stof voor sashing en hoekstukjes is geselecteerd.
Geel worden de biesjes en blauw de hoekblokjes.


Verder heb  ik 9 samengestelde blokken gequilt, toen liep ik hier tegenaan en bleef daar in hangen. Met succes want het quilten is klaar, de bies zit erop gespeld en wordt deze week bevestigd.

Meer heb ik even  niet te melden. Deze week weer drie nachten werken. Vandaag wat huishouden, morgen gesprekken op school en dan weer lekker werken. Fijne week allemaal.

woensdag 4 januari 2012

kleine huisjes

Iedereen nog de allerbeste wensen en een liefdevol en creatief 2012 gewenst.
Het was heel grappig, direct na middennacht schoten de de huisjes als paddenstoelen uit de grond op de diverse blogs, en een ieder heeft zijn eigen kleuren en methode.
Ik heb er inmiddels 6 af, loop dus iets voor, vannacht even geen huisjes! De eerste vier maakte ik met de hand, een tijdrovende klus, dus daarna stapte ik over op de machine, dat was beter! Ik kies mijn lapjes uit deze restanten, daar kan ik nog wel even mee vooruit. Binnenkort ga ik ook vast een begin maken met de sashing want ik moet er niet aan denken dat straks in 1 keer te moeten doen.

Mijn hartjes zijn gefestoneerd en vervolgens gequilt. Nu is het de beurt aan de samengestelde blokken, hopeleijk kan ik de komende vijf nachten hier heel wat van doen. Daarna ga ik de blokken aan elkaar zetten met een bies. HIer vast een blik hoe het gaat worden. Allemaal een fijne week!