dinsdag 29 januari 2013

winterwonderland, kerstscrap en Oscar

Zo, de 7 nachten zijn weer achter de rug, nu 2 dagen vrij en dan een reeks late diensten.
Ik vrees dat dit blog wat saai wordt, want ik werk momenteel vooral aan 2 projecten, en dat zal de maand februari ook nog wel zo blijven. Hoewel ik watertand bij alle lieve en fleurige hartjes die her en der verschijnen en andere zaken concentreer ik me toch vooral op deze 2:
De winterwonderland: rechts onder bijna klaar, nog wat sterren her en der, een tekst in het bordje en dan kan ik naar het middenstuk!

 Ik ben mijn kerstscrap aan het doorpitten en dat doe ik met het leuke verloop garen (van licht rood naar donker en groen) wat ik tijdens onze midweek Duinrell heb gekocht. Ik quilt hem eenvoudig door met een vierkantje.
 Poes vond het maar koud afgelopen tijd en kroop regelmatig weg in een quilt.

 En Oscar? Die groeit als kool en is al lang geen klein puppie meer, maar een eigenwijze tiener Hij is lastig op de foto te krijgen want zodra hij me ziet, komt hij enthousiast op me af. Hier dus met wat tegenlicht.

 Het gaat verder prima met hem, eet goed, dol op snoepjes,.de kou deert hem niet en hij vindt het leuk op het ijs te glijden en steekt regelmatig zijn kop in een hoop sneeuw. Het slapen ging eerst goed  in een doos naast ons bed. Maar omdat hij te groot en te zwaar werd om de trap op te dragen zit hij nu in de bench in de kamer, en dat vindt hij dus niet leuk!
Janken en piepen is het gevolg, en daardoor korte nachten. Iemand nog goede suggesties hoe we dit probleem kunnen aanpakken?
Fijne week allemaal, lekker quilten!

5 opmerkingen:

 1. Je stitchery verveelt nooit, hoe kom je daar nu bij en je quiltwerk is ook al zo mooi! Echt genieten om mee te mogen kijken naar je vorderingen.
  Ook hier vond de poes de quilts een prachtige uitvinding.
  Ik heb geen hondenopvoedadvies voor je, want ik heb geen verstand van honden, maar als pups net zo reageren als kinderen, dan raad ik je aan om hem in de bench te zetten en niet op hem te reageren, hoe hard hij ook jankt en piept, het is een kwestie van gewenning, binnen een paar nachten zal hij begrijpen hoe het gaat, als je op zijn gepiep en gejank blijft reageren (belonen), blijft hij piepen en janken.
  Ik heb het met mijn jongste zoon gehad die na een jaar nog niet 's nachts doorsliep, het consultatiebureau raadde aan om hem op een kamer te leggen waar ik hem niet kon horen en vooral niet naar hem toe te gaan (je hoort aan het huiltje wel wat er aan de hand is), sommige dingen leren alleen door ervaren dat het getoonde gedrag niet beloond wordt, het was moeilijk, maar het hielp wel, na 3 nachten sliep hij door.
  Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pauline zegt dat ze geen verstand van honden heeft maar wij deden het indertijd met onze puppy (en met ons middelste kind...) ook zo. Vanaf dag 1 was de bench zijn slaapplaats (van de pup he) en na een paar dagen stond die onder de trap. Een pup moet erg wennen, eerst bij moeder en medepups weg en dan alleen in een bench. Lastig, maar het gejank negeren en dat volhouden helpt. Je zou dat ook overdag al kunnen gaan oefenen. Eerst een half uur in de bench en niet bij de mensen, en dan wat langer. (belonen met een brokje of aandacht als dat goed gaat?) Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je werkjes zijn mooi en goed. Het verveelt helemaal niet.
  De dames hier boven gaven je al een advies. Met onze oudste zoon deden we het ook zo, en honden hebben we niet, dus geen ervaring daar me.
  Wel weet ik dat het onze dochter in de tijd dat zij een puppy hadden, dit ook werd aangeraden.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb geen verstand van honden ben meer een kattenmens, maar wat de dames hierboven zeggen is een goed advies volgens mij..
  Succes bij het doorpitten, ennuuuh een hartje is snel gemaakt tussendoor hoor ;-))
  Nog een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is Oscar veranderd ! Het jonge is er al vanaf! Wat werd hij trouwens verwend, naast jullie bed slapen, die van ons sliep in de garage, zo klein als hij was.
  Wij hebben het inderdaad ook zo gedaan zoals de anderen al zeiden, vanaf de eerste nacht alleen in de garage, 1e nacht janken, 2e nacht ging het al beter ! Succes (en sterkte)

  BeantwoordenVerwijderen