zondag 24 februari 2013

van alles wat

Zo, ben ik eindelijk weer.
Na de beurs in Zwolle waar ik vorige week donderdag ben geweest heb ik nog drie nachten gewerkt en ben daarna (of eigenlijk al tijdens) ziek geworden. Grieperig en een bijholteontsteking, inmiddels is deze weer opgelost mbv veel stomen en antibiotica en kan ik morgen de nachtdienst weer in! Vreemd is dat ook vriendin Klaasje na haar nachtdienst ziek is geworden, hebben we elkaar aangestoken? Iets opgelopen op de beurs? Of toeval? Gelukkig is ook zij inmiddels aan de betere hand.
Maar nog even terug naar de beurs: het was weer geweldig, maar dat zullen velen van jullie ook ervaren hebben. We zijn beide goed geslaagd, ik op stofjes gebied, Klaasje meer op het gebied van katoen en wolletjes want zij breid en haakt heel veel. Ook kocht zij leuke patronen oa voor apen en hazen.
Ik kocht er oa:
deze mooie jelly roll multi red
 dit borduurpatroon voor kerst (alweer kerst? ja, alweer kerst!)
En verder nog wat quiltgaren.

Na afloop aten  Klaasje en ik nog een heerlijke pizza in Meppel waarna ik Klaasje op de trein zetten naar huis (ze woont in Haren) en ikzelf in een rustig tempo vanwege de sneeuw mijn huisje weer opzocht.
We vonden het een gezellige dag!

En ondertussen zit de koffiequilt in elkaar, hij is nu even terzijde gelegd in afwachting van een rand en achterkant.

En  ook de rode jelly roll die ik recent kocht zit al in elkaar, ik kon het geroep: pak me, niet langer weerstaan, ik heb er wat zwart/witte lapjes bijgekocht en dit is het resultaat.
Ook deze ligt nu even aan de zijlijn in afwachting van een rand en achterkant.


 De Winterwonderland groeit gestaag zoals jullie kunnen zien. Nog drie blokjes te gaan, waarvan nummer drie al in de borduurring zit. En dan kan ik de rand erom gaan zetten, daar heb ik al vreselijk veel zin in!


En ik ben weer begonnen aan iets nieuws, deze quilt was ik meteen verliefd op toen ik hem zag. de combinatie blauw/bruin: geweldig!


 Dus in mijn eigen kast gedoken en onderstaande opgediept. De stapeltjes lagen al even tewachten. Dus eerst alles gesneden en nu aan elkaar naaien. De anderen blokken liggen klaar om in elkaar te zetten en dan heb ik er niets voor hoeven kopen, alles gewinkeld in eigen kast.


Nou, dit was een hele hoop om even de achterstand in te halen. Fijne week allemaal en hopelijk veel handwerkplezier!

9 opmerkingen:

 1. gelukkig weer beter,en weer laat je een hoop prachtige werken zien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat het weer wat beter gaat en prachtige dingen ben je mee bezig. groeten Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi mooi mooi!! en gelukkig gaat het beter met je ..
  goede zondagavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maak je mooie quilt, en leuke aankopen in Zwolle.
  Beter gelukkig ook weer.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie quilts weer, kan niet wachten om ze in het echt te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke aankopen! Gelukkig knap je weer op, tja iedereen steekt iedereen aan geloof ik. Geweldig zoals je winterwonderland al opschiet. Mijn patroon ligt nog te wachten in de kast maar als ik die van jou dan weer zie zou ik hem er het liefst meteen uit rukken, maar ja.... Eerst nog wat andere projectjes af maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. P.s. Prachtig kerstborduurwerk heb je aangeschaft!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je weer op bent geknap. Wel goed uitzieken want ik heb er 3 weken mee gezeten. Wat een prachtig jelly rol helemaal mijn kleurtjes en de andere projecten zien er ook heel mooi uit. Volgende maand maar even showen enne mooi de borduurkerstbomen, heb je nog 10 maand te gaan ...hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je weer opknapt, wel voorzichtig blijven hoor het is een hartnekkig griepje.
  Waar zal ik beginnen in het bewonderen van al dat moois, ik kan het ook samenvatten: meid, wat mooi allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen