zondag 26 mei 2013

Goedemorgen,

Wat gezellig dat je even langskomt op deze zondagmorgen! Ik wilde juist naar mijn kamer gaan om wat te knutselen, loop je mee? Niet schrikken van alle rommel, er ligt nogal wat.
Kijk, dit is de deur naar mijn kamer, het quiltlabel heb ik ooit kado gehad bij een bestelling op internet. Hartstikke handig want zo ziet iedereen meteen dat hier een quiltster "woont".
Ernaast een prachtig geborduurde welsh springer, een kadootje van mijn lieve vriendin Magda, die oh zo handig is met naald en draad en waar ik heel blij mee ben.

 En als je de deur opent zie je meteen mijn werkplek. Ik zit ook veel gewoon in de huiskamer, maar als er genaaid moet worden zit ik dus hier.

 En als ik dan aan het naaien ben heb ik uitzicht hierop, mijn eigen wall of fame.

 Gaan we na de naaitafel naar rechts, dan komen we bij deze prachtige kast, vol met lapjes, lapjes en lapjes.
De strijktafel heb ik permanent uitgeklapt en gebruik ik eigenlijk als snijtafel en meestal 1 x in de week ook om te strijken want als je het langer laat oplopen heb je er helemaal geen trek meer in. Tijdens het quilten strijk ik eigenlijk zelden. Op de rieten mand naast de boekenkast ligt mijn stapel "nog te dubbelen" tops.

 Dan de boekenkast, de bovenste twee rijen zijn gereserveerd voor boeken over quilten, borduren, breien etc. Een plank met kookboeken, mappen met uitgeprinte patronen en de rest zijn gewone leesboeken.En dan achter de deur een kast voor mijn administratie, studieboeken en meer saai materiaal.
Maar in de laadjes links liggen allemaal prachtige bolletjes katoen, zo blijft het dus toch nog een leuk kastje!
Zien jullie die stapel op die kruk? Moeten allemaal nog gequilt worden! Oa. de hidden star ligt daar te wachten en de mandjesquilt. Ze komen allemaal aan de beurt, maar moeten wel geduld hebben.


Nou, dat was het wel zo'n beetje, ben zelf erg blij met deze kamer. In ons vorige huis had ik maar een heel klein kamertje waar net een kastje en een tafel in kon, mijn voorraad lag verspreid door het hele huis, hier heb ik bijna alles onder 1 dak! Zo'n dertig vierkante meter om me heerlijk in uit te leven! En overal liggen projecten waar aan gewerkt wordt.
Nou, zullen we nu maar eens aan de koffie, je hebt alles gezien, of wil je nog even voelen en aaien aan de lapjes?
Fijne zondag allemaal.

7 opmerkingen:

 1. Leuk om eens in je handwerkkamer rond te kijken...
  Fijne zondag !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ruime handwerk kamer, zo te zien.
  Vandaag is het er weer voor, ga ook naar mijn hobby hokje.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele stapel daar op dat krukje, je hoeft je niet te vervelen haha.. En als die stapel leeg is, dan dagelijks op het apparaat wat er achter staat? Ik heb ook zo'n ding, zal ook heel dapper op dat ding, maar ja die tijd hé ;-))
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik wil voelen, aaien en bewonderen, wat een heerlijke quiltruimte heb jij helemaal voor jezelf! Ik stap op de fiets om te genieten van dit moois, ik denk dat ik donderdag wel voor de deur zal staan, ben je dan thuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, wat een mooie quiltkamer heb je, Marjan. Daar kan je heerlijk menig uurtje doorbrengen....fijn om ze een plekje te hebben voor je hobby.
  maar nu je het hebt laten zien, heb je de eerste bezoeker al haast op je stoep ;)
  Ik hoor Pauline al aankomen...LOL.
  fijne zondag verder. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk hoor zo'n ruime, lichte hobby kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zo een ruimte voor je zelf:)

  BeantwoordenVerwijderen