zaterdag 22 juni 2013

Bee en meer

weer de hoogste tijd voor een verhaaltje, het zou al eerder, maar toen werd ik getroffen door een aanval van jicht (gelukkig heel snel weer over) en bleef het er even bij.
Afgelopen donderdag was er weer een gezellige bee. jullie hebben her en der bij de dames al foto's kunnen ziien, maar voor mijn eigen blog ook nog even:
We hebben een nieuw bee lid en zij liet deze schattige quilt zien waar ze mee bezig is:

 Corry heeft deze prachtige quilttop klaar, nu nog afwerken:

 klazien haar siggy's is af:

 En Gerda is in een ver gevorderd stadium met deze prachtige logcabin:

 En dit schattige tasje is gemaakt door Paulien (zij gaf er ook nog 2 weg, daar zou je toch jaloers op worden! Hint!)

 Ik zelf had mijn affo van het vorige berichtje mee. Natuurlijk was er nog veel meer moois te zien en werd er hard aan de diverse projecten gewerkt, tot mijn schande heb ik daar echter geen foto's van.
Dames, ik zie jullie even niet, volgende bee heb ik nachtdienst en de maand daarna ben ik op vakantie, dus tot over een poosje, maar het was weer gezellig!

Dan even mijn lopende projecten. Ik ben begonnen met het doorpitten van de mandjes quilt, maar die ligt op mijn werk en hou ik daar even, thuis is het me nu te warm onder de quilt, maar op het werk kan ik hem voor me leggen op de tafel)  in de zijbalk bij labels kun je er meer over zien.
Ik ben bezig met blokje 12 van de blessings, nog 4 hierna:

 er zijn 25 kerstmannen geborduurd, nog 15 te gaan:
Ik wilde er elke maand vier of zo maken, maar kan er nu niet meer mee ophouden dus ga maar lekker door (bovendien heb ik 2 prachtige borduurpatronen klaarliggen met stof en dmc waar ik hierna graag aan wil beginnen):
 En er zijn 36 granny's gehaakt, nu aan elkaar zetten, binnenkort weer 5 late diensten dan hoop ik aan dat klusje te beginnen en daarna verdwijnt de haaknaald even uit beeld, het is zo verslavend, elke keer weer denk ik: nog een vierikantje:

En ook een project wat ik onderhanden heb: de japanse puzzel. Eerder schreef ik over de workshop die ik hier voor gevolgd heb. Een paar weken geleden ging ik vol goede moed hiermee van start, maar wat ik ook deed......het lukte niet. Ik had wel door hoe ik de stofjes moest wisselen maar kreeg het niet goed aan elkaar en alles werd scheef en rommelig. Lag het aan mij of aan het patroon??
In elk geval kwam vriendin Tineke met de perfecte oplossing: een paperpieced puzzel en dat lukt wel, al gaat het niet snel. In de nachtdienst alles getekend en nu af en toe maar een stukje naaien. Ik maak hem in frisse voorjaarskleuren:
Zo dat was het weer even, vandaag en morgen geniet ik van een vrij weekend, hierna moet ik er door de vakanties 5 werken.
Alle stoffen zijn net gewassen want ik heb plannen voor een nieuw project, daar ga ik jullie volgende keer meer van laten zien. Ik kan eigenlijk niet wachten om een begin te maken, maar wil aan de andere kant eerst nog graag ea. afmaken. Wat een moeilijke keuzes toch soms!
Tot dan: fijne dagen met hopelijk veel handwerktijd en veel liefde en gezondheid!

6 opmerkingen:

 1. Als je mij een hint wilt geven moet je duidelijk roepen: "oh, die zou ik enig vinden in *kleur*, wat zou ik daar gelukkig mee zijn, maak je die als cadeautje? nou ik ben dol op cadeautjes!
  Slim van Tineke om aan pp te denken bij de japanse puzzel! Het ziet er mooi uit!Je Quilters Wish ziet er super uit, je kerstmannen gaan hard en alweer zo'n schattig dekentje bijna klaar, je bent heerlijk op dreef, Marjan, geniet van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei,mee bent ook wel met veel tegelijk bezig hè . Wel lekker veel afwisseling. Maar ik ben het met je eens > eerst maar weer wat af maken, dat geeft rust in je hoofd. En eigenlijk schiet je met het meeste best al wel op toch?
  Geniet lekker van je weekend en straks van je vakantie, we zien elkaar over een poosje weer. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er allemaal weer toppie uit...en de bee was weer snel voorbij:)
  en wat ligt er aan patronen klaar op xx jes gebied?
  goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je toch een heerlijke baan, dat je daar zelfs met je hobby bezig kunt zijn...
  En ik ben wel heel benieuwd wat je nieuwe plannen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof dat de hint is overgekomen bij Pauline!Ze heeft het inderdaad een prachtig tasje gemaakt..
  Ik had mijn kop even ergens anders dus ik ben vergeten om foto's te nemen, dus kom ik gewoon bij jullie langs om nog eens na te genieten ;-))
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi, mooi, mooi,..
  wat een mooei projecten,.

  BeantwoordenVerwijderen