maandag 8 december 2014

Stoere winterdeken

Is een gehaakte deken die klaar is ook een AFFO?
Want de deken voor DS is klaar!
Ik heb er met veel plezier aan gewerkt, vind het bijna jammer dat ie af is.


Er ligt  alweer nieuw garen klaar voor een volgende deken in paars/roze,  maar eerst ga ik een poncho-trui breien voor een collega.
De drie kleuren van deze deken haalde ik door de random stripes generator en deze volgorde heb ik braaf aangehouden.


De deken meet 2.00 bij 1.40, ik vind de ripple stich heerlijk om te haken voor de tv, de cadans 4-2-4-2 is super makkelijk en zo ontspannend.


De rand eromheen heb ik eenvoudig gehouden, maar geen roezeltjes voor een jongen.
DS was er blij mee en ik hoop dat hij hem lekker warm houdt deze winter.
Het is de tweede ripple die ik haakte en ik heb er nog geen genoeg van, garen voor de coastal ripple ligt ook al klaar.


En.....er zitten meer affo's aan te komen, zaterdagmiddag haalde ik weer 3 machinaal doorgequilte tops op bij Trijnte. Waaronder ook de winterwonderland, hij is prachtig geworden, ik ben er heel blij mee, gisteren de bies aangenaaid en al zitten tegenzoomen, ik hoop hem vanavond af te hebben, dan in de was en dan.......mogen jullie kijken!
Deze week hoef ik maar 2 dagen te werken ivm een bruiloft op vrijdag. Zaterdag willen we even naar de kerstmarkt in Harlingen en daarna mag ik weer even het nachtleven in.
Oja, mijn huis is ondertussen ook al in kerststemming, later maar wat foto's.
Fijne week allemaal!

4 opmerkingen:

  1. Je affie gehaakte deken is prachtig Marjan...en je reactie op je winterwonderland quilt klinkt belovend..die zal vast heel mooi zijn geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, dit is ook een affo = a finally finished object, maar finall gaat hier niet op, deze deken is van je haaknaald gevlogen! Ik verheug me op al het moois in de komende blogjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Marjan mooi is je deken geworden en zeer zeker een affo.Ik hoop dat er net zoveel plezier aan beleefd gaat worden dan met het maken ervan.groetjesNelleke

    BeantwoordenVerwijderen