donderdag 8 januari 2015

Een tas en een ponchotrui af!

Zo, mijn tijd weer goed besteed.
Eerst eindelijk maar toch de hengsels aan de tas op bestelling genaaid, ik hoop dat hij in de smaak valt!
Dit is tas nummer 5 die ik gemaakt heb en ik wil er hierna nog een maken in grijs/zwart voor mijzelf als winterversie.En de poncho/trui voor mijn collega is af, het breide heel snel, was ook een super simpel patroon.


En hier showt ze hem even voor jullie:


Morgen nog een dagje vrij en daarna 6 dagen werken, vier dagdiensten dus er zal niet zoveel van handwerken komen. Nou heeft mijn naaimachine kuren, dus dat komt mooi uit. Volgende week zaterdag komen ze hem nakijken/schoonmaken/repareren, dus noodgedwongen moet ik me op andere dingen storten. Dat zijn de regenbooggranny's geworden: nog 2 rijen dan zitten ze aan elkaar, en dan natuurlijk nog een randje eromheen. Door de poncho heb ik de smaak van het breien weer te pakken en ik ben begonnen aan een sjaal voor DH. Ik had nog wat grijze sokkenwol liggen en daar brei ik nu een warme sjaal van. Hopelijk kan ik jullie dus volgende week weer wat laten zien.
Morgen ga ik naar een naaimachinewinkel om wat machines te bekijken. Ik kijk al een poosje verlekkerd op internet naar de bernina met BSR want wil graag in de toekomst zelf ook wat machinaal gaan quilten. Nu maar eens van dichtbij kijken, proberen en verder oriënteren. Ik hik wel wat tegen de prijs aan, want goedkoop zijn ze niet, maar goed, misschien is het zijn geld wel waard!
Lieve mensen, allemaal een fijne week en tot later!


5 opmerkingen:

 1. Echt een leuke tas, en de poncho mag er ook zijn.
  Je collega boft maar met jou als collega
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk vrolijke tas is het geworden en wat een mooie poncho!
  Spannende plannen heb je een wintertas en een warme sjaal voor je DH is een goed plan, die moet je natuurlijk lekker warm houden.
  Ik wens je heel veel kijkgenot, en uitprobeerplezier bij de naaimachinewinkel, en dan het maken van een verstandige keuze, dat zal niet makkelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De poncho staat haar goed, tis ook mooie wol,en weer een vrolijke tas...
  Je hebt je best weer gedaan.
  Ja dat wordt afkicken, ff zonder de machine,maar de dagen vliegen om,.
  Succes met alles met
  wat je van plan bent te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die tas is zo leuk, staat op mijn steeds langer wordende verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen