maandag 26 januari 2015

Nieuwe liefde

Ik zou jullie wat nieuwe projecten laten zien, maar eerst wil ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe liefde. Het was liefde op het eerste gezicht en na wat om elkaar heen draaien, aaien en snuffelen mocht hij met mee mee naar huis: mijn nieuwe bernina 750 QE:


Ik had al een bernina dus de gewenning gaat snel. Ik heb er hard voor gespaard en nu ik hem eenmaal heb ik het echt genieten, ik kan hem bijna niet meer loslaten! De oude hou ik, nu nog ff een tweedehands eettafel op de kop tikken, dan staan ze elkaar niet in de weg en kan ik op de ene machine quilten en op de andere naaien, zonder steeds naalden en garen te hoeven wisselen. Ik ben van plan met mijn nieuwe liefde machinaal te gaan quilten en misschien ook wel te gaan apliceren.

Maar eerst breide ik een winterwarme sjaal voor DH van warme gemêleerde sokkenwol. Deze wol vond ik in een vergeten hoekje en er is nog wol over, dus misschien maak ik mijzelf er ook wel een:En.. omdat ik een project af had mocht ik met een nieuw project beginnen:
een deken van stylegraft met granny stripes. Meer kleuren dan dit komen er niet en ik wil de strepen zo blijven herhalen, of misschien ga ik de kleuren wel random pakken. Mijn blauwe stichery is eindelijk klaar, nu nog voorzien van een randje erlangs en een achterkant.


Als nieuwe stichery koos ik dit kleine werkje (sorry, foto is niet zo duidelijk, volgende keer beter in beeld. Ik kocht het als pakket bij het quiltershuske:


Mijn kamer is zo langzamerhand een chaos van quilts in diverse stadia en losse lapjes, dus eerst maar eens wat aan elkaar naaien, hier de crayonbox in wording. Begin maart heb ik een workshop machinaal quilten op het programma staan en als ik het een beetje onder de knie krijg (met mijn nieuwe bsr-voet zou dat moeten lukken), is dit de quilt die ik het eerst machinaal wil gaan doorquilten. De drukke stofjes lijken mij daar prima geschikt voor (kleine foutjes zullen daardoor minder opvallen):


Tijdens de noodgedwongen naaipauze (oude bernina vertoonde wat kuren en wachtte op een beurt), sneed ik de nodige blokjes en als verkenning leek me dit een goed patroon om vertrouwd te raken met mijn nieuwe liefde. Dus naaide ik de afgelopen week 70 nine-patch blokken en 4 rijen van 2,5 inch vierkantjes. Het wachten is nu op de achtergrondstof. Deze is in bestellening en dan kan ik weer een top in elkaar zetten (nadat ik eerst de sashing heb gesneden):En last but nog least viel ik hals over kop op deze quilt:


Dus 100 blokjes geprint en heeeeeel veeeeeel stroken gesneden en begonnen. Alle 100 blokken hebben 2 stroken gekregen en de volgende 200 stroken zitten gespeld zodat ik weer een nieuwe ronde kan naaien. Ik maak de blokjes simultaan dus het duurt even voordat ik echt wat kan laten zien, maar ik hou jullie op de hoogte. Ik vind het niet echt spectaculair werk dus doe ik zo af en toe een paar blokjes, het is nog geen kerst dus ik heb geen haast:


Zo, mijn werkweek is afgerond en ik ga nu "weekend" houden, woensdag mag ik weer aan de bak. Nu eerst ff boodschappen en dan lekker slapen. Fijne week allemaal en tot later!

6 opmerkingen:

 1. Zo, zo, dat is een mooie nieuwe liefde, veel plezier en eindeloos veel quiltplezier met zijn tweetjes! Heerlijk dat je DH met een warme hals door het leven kan, wat ga je snel met je granny stripes, leuke stitcheries,en dan verrukkelijke lapjes/blokjes/kleurtjes/plannen, dat gaat helemaal goed komen met jouw quilten onder de knie krijgen. Prettig "weekend"!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja snap dat je voor deze liefde viel...als een blok natuurlijk. Daar zou ik mijn oog ook op kunnen laten vallen... :-). Maak er wat van/mee ;-).
  Wens jullie een hele fijne samenwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, zo'n nieuwe naaimachine. Heel veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig blog post, mooi al de werken die je laat zien.
  De machine is een juweeltje.
  Het blok heet ananas blok hé, heb ook eens gemaakt
  Fijne vrije dag morgen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nieuwe liefdes zijn leuk. Veel plezier met het ontdekken en proberen van alle mogelijkheden !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier met je mooie vriend, en succes met je annanas blokken, heel mooi is het patroon
  en je haak en brei werk ziet er ook weer mooi uit..je bent lekker bezig....

  BeantwoordenVerwijderen