zondag 27 september 2015

Tussendoortje

Voor een collega haar dochtertje haakte ik een roze poncho. En omdat ik nog wol over had, nog maar een tweede er achteraan voor een andere collega. Maar nou komt het grappige: ik gebruikte hetzelfde garen, dezelfde haaknaald, hetzelfde patroon en zette evenveel steken op, ook deze waren hetzelfde en toch was het resultaat anders!


 Op de foto is het moeilijk te zien, de een is wat luchtiger dan de ander, voor de een had ik ook meer toeren nodig om dezelfde lengte te bereiken. Op de foto is het niet zo goed te zien, maar het is echt zo!
Snappen doe ik het niet, erg is het niet, de dametjes die ze dragen zullen het niet weten.


Dan zou ik aan de mochila bag beginnen, maar ik moet mijn nederlaag bekennen: het lukt niet. Vriendin Wilma heeft er al een gemaakt en begin nov gaan we samen een weekendje naar Berlijn dus dan neem ik alle benodigdheden mee en gaat ze me helpen.
Om toch wat te doen te hebben greep ik een restje garen, vond en zocht een leuk ajour steekje en begon te breien.


Van dit garen had ik een hele hoop, zal er ooit wel een plan voor hebben gehad, maar dat ben ik vergeten. Dus breide ik er een warme sjaal van voor DS met dubbele draad en nu een voor mijzelf met enkele draad. Ik weet nog nog hoe ik er een eind aan brei, misschien gewoon lang, of misschien maak ik er ook wel zo'n grote col van.

Ik wens jullie een fijne week allemaal!
Graag dinsdag even voor me duimen. Ik word dan geopereerd aan mijn oog, een kleine ingreep. er zit een cyste die groeit en verkleurt en op mijn oogzenuw drukt, dus hij moet daar weg.
Maar ik "zie" er nogal tegenop. In plaats van lekker slapen wordt het alleen plaatselijk verdoofd, beter natuurlijk maar eigenlijk wil ik het niet allemaal "zien". 11.00 ben ik aan de beurt als alles goed is, dus als je dan ff aan me denkt komt het vast goed!
Dus…..tot later!

5 opmerkingen:

 1. Wat grappig dat de ponchootjes verschillend zijn, maar beide zijn erg leuk.
  Succes met het breien van je shawl, zo te zien heb je de ajoursteek wel te pakken, dit ziet er prachtig uit.
  Ik duim voor je en denk aan je dinsdag: heel veel sterkte en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk de poncho's
  Had je misschien een maatje haaknaald groter, bij de ene poncho ?
  lekker breien is ook wel eens leuk
  Sterkte voor Dinsdag.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig werk weer meissie! Succes voor strakkies

  BeantwoordenVerwijderen