dinsdag 26 april 2016

Leuke dagen en (bescheiden) aankopen.

Ik heb me toch een paar leuke dagen achter de rug, het kon niet op!
Te beginnen met de bee van afgelopen donderdag, altijd gezellig.
Slechts 1 foto gemaakt, bee in actie:


Jullie zien wel, een gezellige bende met lekkers van Jellie die jarig was geweest.

Vervolgens gingen Tineke en ik naar Trijntje in Sebaldaburen om onze tops weg te brengen en brachten daar een genoegelijke middag door. Er werden achterkanten uitgekozen, patronen om door te naaien op haar longarm en garen. En potjandorie, het zal toch niet waar zijn? Tineke ontdekte een punt die ik verkeerd om had aangenaaid! Gelukkig bood Trijntje aan om dat even recht te zetten, anders had ik hem weer meegenomen.
Iets voor vijven verlieten wij de winkel weer, maar niet nadat ik 8 fat quaters uit de bak vier voor 10 euro had gevist:


De volgende dag verlieten DH en ik het huis al vroeg voor een weekendje weg. 1e stop was in Oene naar de Witte Pimpernel.
Een leuke gezellige winkel, een aanrader als je in de buurt bent:


En hier bleven deze lapjes aan mijn handen kleven:


Hierna liepen wij het klompenpad in Oene van 10 km, maar korte die in tot vijf ivm de tijd (we moesten voor18.00 uur inchecken in ons hotel).
Zaterdag bezochten wij het openlucht museum in Arnhem, We waren er om 11.00 en toen het park sloot om 17.00 waren we eigenlijk nog niet uitgekeken!
De volgende dag bezochten wij het Kroller Muller museum en maakten in het park een wandeling met natuurgids van 15-17.00.
De laatste dag maakten we nog een wandeling van 8 km (die we stiekem iets in korte tot 6 aangezien het begon te hozen), bij Planken Wambuis in Ede. En vervolgens reden we  weer naar het Noorden om het hondje op te halen, eten te koken etc.
Heerlijke dagen, maar ben wel enigszins stram en stijf uit deze dagen gekomen (het bed lag heerlijk, ik sliep als een roos, toch had deze prinses op de erwt vreselijke rugpijn hierna).
Vandaag ben ik nog vrij, en doe het lekker rustig aan, hierna een reeks van 2 late en vier nachten werken. En… geheel tegen mijn voornemen in ben ik begonnen aan deze quilt:


Ik wilde hem bewaren tot later, maar kon het niet laten en ben begonnen met snijden van de benodigde stof. Ipv bruin gebruik ik groen, zodat het weer een heerlijke kerstquilt wordt.
Het is wel de bedoeling dat dit de laatste grote quilt wordt van het jaar, maar ja, garanderen doe ik niks, wie weet waar ik nog tegen aan loop!?
Geniet van de meivakantie als je die hebt, koningsdag enz. Qua weer lijkt het eerder herfst dan voorjaar, maar voor een quiltster mag dat de pret niet drukken!
Tot later.

3 opmerkingen:

 1. Gezellig blog, en mooie aankopen.
  Prachtig nieuw quilt ga je maken
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie quilt ga je maken..veel plezier ermee..de bee en naar Trijntje was leuk en kan niet wachten om te zien hoe mooi de quilt deze keer weer gaat worden ..fijne week..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig geweestšŸ˜, quilts weggebracht, stof meegenomen, flink gewandeld en nieuw project. Heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen