vrijdag 10 februari 2017

Bijpraten

Even bijpraten, want wat is er allemaal gedaan de afgelopen weken?
Allereerst heb ik 2 dagen extra gewerkt en mag ook komende zondagnacht extra werken, want het regent zieken op het werk. Ach ja, zo gaat dat, eind dec/begin januari was ik ziek, nu zijn anderen aan de beurt.
Maar…op handwerkgebied is toch wel een en ander gebeurd. Kijken jullie mee?

Allereerst heb ik in de recordtijd van twee weken huisje nummer drie geborduurd van santa's village.
Inmiddels begonnen met huisje nummer vier.


ik vond in mijn voorraad 10 bollen jazz en ben daarvan Wendy's heerlijke omslagdoek aan het haken, een heerlijk patroon.


Er zijn weer drie rijen granny's aan de deken gezet en het wordt al een hele lap. Nog drie rijen te gaan, maar die liggen nog in losse delen en moeten nog aan elkaar worden gehaakt.


Ik maakte weer een partje vingerhoedjes van 100 stuks. Ik heb nu vijf van deze partjes en ben er nog lang niet dus, nog maar niet uitgerekend hoeveel ik nu eigenlijk nodig ben, ik ga nog ff door.


Het quiltframe staat, nu nog uitvogelen en de tijd vinden hoe ik de schorten moet naaien.


We zijn naar een quiltexpositie in Metslawier geweest, daar hingen echt prachtige quilts, de bovenste ben ik ook mee bezig.
Gisteren ben ik met een vriendin naar Zwolle geweest, naar de handwerkbeurs. Een zeer geslaagde dag en beurs. Ik vond de beurs beter en leuker dan vorig jaar en heb heerlijke aankopen gedaan. Velours garen voor een knuffelsjaal, een mooi kippenpatroon, handige knijpertjes, nieuwe messen en een mooi lampje voor extra licht tijdens het naaien. Op de knijpers zit wol voor een nieuwe deken. Ik ga deze haken voor iemand, kan er dus nog niks van laten zien, maar dit zijn de kleurtjes, met nog een lichte kleur crème. De blauwe tinten had ik, oranje/zalm kocht ik bij op de beurs.


Een hele geslaagde dag dus, aansluitend pizza gegeten in Meppel, heerlijk!

Zo, nu even puinruimen en dan vanavond uit eten, nog voor onze trouwdag. 4 feb waren we 31 jaar getrouwd, maar zat ik in de nachtdienst.
Een fijne week gewenst, naast de extra nacht op zondag heb ik drie late diensten en 3 nachtdiensten komende week, dus ik ben even stil.
Mocht je nog naar Zwolle gaan: veel plezier en fijne aankopen. Mocht je nog twijfelen: gewoon doen!

Liefs Marjan

3 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijk blogje, 31 jaar getrouwd, gefeliciteerd! En dan al die vrolijke kleuren en aankopen, daarmee vergeet je de kou even, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Marjan, jij hebt dus ook gisteren een dag op de Handwerkbeurs gelopen. En wat een prachtige aankopen. Ik heb ook van alles gekocht, maar het kippenpatroon heb ik bij Jacqueline zien hangen van Aljona's winkel!En wat wordt je granny deken mooi, waar heb jij het patroon van de granny's vandaan? En het geborduurde huisje, wat mooi!!!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig blog, en weer veel mooi te zien hier.
  Mooie aankopen, en dus een goede beursdag gehad.
  Fijn weekeinde Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen