zaterdag 16 december 2017

Eindejaarsmijmeringen

Zoals elk jaar geniet ik van de decembermaand.
De lichtjes, de warme kleuren. En zoals elk jaar kijk ik even terug. Ik maak de balans op. Qua handwerken had ik dat eigenlijk al gedaan tijdens het opruimen van mijn kamer, maar goed….nog maar een keertje.

Ook nog ff een kleine sfeerimpressie van mijn kersthuisje, deze hangt weer in de gang:


De meesten hebben jullie al gezien, dus alleen ff de nieuwe aankopen. Deze engeltjes waken over ons, gekocht tijdens mijn dagen in Noordwijk:
Schattige schaatsjes, ook uit Noordwijk:


En houten wantjes:


En nog meer engeltjes, deze in de boom:
 Ik viel als een blok voor deze adventskalander, een nieuw project voor 2018/2019, helaas krijg ik hem niet anders op de foto dan met weerspiegeling:Maar goed, qua terugblik: best veel gedaan dit jaar, ik hou al jaren een lijstje bij met wat ik elk jaar afmaak, en dit jaar scoort niet slecht. Qua breien en haken dan, want gequilt af is er niet veel, wel wat tops. Ik heb net de bies om de rood/witte ananas genaaid: dat wordt dan de enigste affo op quiltgebied dit jaar.
Maar wel veel sjaals ed afgemaakt, zowel gebreid als gehaakt, en natuurlijk mijn Santa's Village, dat was een groot project.
Deze week is er ook weer een omslagdoek afgekomen:Nog twee dagen werken deze week en dan heb ik een weekje vrij. Tussendoor nog ff naar de kapper en pedicure, kerstborrel en bee…..
En proberen mijn huis schoon te maken, zodat ik tijdens de kerst ook kan relaxen.
Wat de longarmquiltmachine betreft: de nieuwe machine van de verkoopster wordt pas 4 jan verzonden naar Nederland, ik reken op zo'n drie weken bootreis, dus verwacht mijn machine zeker niet voor eind jan/begin feb.
Niet erg, ik heb genoeg te doen. Vanavond ga ik in elk geval de bies tegenzomen. En morgen gaan we lunchen met vrienden in Harlingen en daarna de stadswandeling doen, duimen jullie voor droog weer??
Fijne week allemaal en tot later!

6 opmerkingen:

 1. Leuk om alles even op een rijtje te zetten! Mooie sjaal die weer af is!
  Fijne feestdagen Marjan, samen met je familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig het quilt in de hal.
  Gezellige versieringen.
  Deze sjaal die af is, ook weer een mooi patroon.
  Fijn weekeinde, hoop van droog in Harlingen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel, heel mooi jouw rood/roze quilt. Je hebt heel war gemaakt dit jaar hoor! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig bij jou in huis. Die rood witte quilt is een echte blikvanger. Geduld moet je wel hebben voor je grote quiltmachine er is, ben heel benieuwd hoe je dat gaat bevallen! Fijne feestdagen gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je rode sterquilt mooi en die 2 engeltjes zijn erg schattig. Fijne kerstdagen, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังเกาหลี

  BeantwoordenVerwijderen