zaterdag 30 mei 2009

koppeltje kippen


Hoera, het is zo ver! Fernando is 14 jaar. Vanmorgen voor hem gezongen en cadeau's overhandigd, die gelukkig goed in de smaak vielen.
Verder weer een sop/kook en boodschappendag, nog geen handwerkje in mijn handen gehad, snik, maar vanavond doe ik nog wel wat hoor!
Deze kippen hangen te pronken in de kamer, gezellig naast elkaar. Ik heb ze niet eens zelf gemaakt, dat heeft een lieve (ook verslaafd, maar alleen aan borduren) collega voor me gedaan, was nog heel snel af ook. Ik ben er in elk geval heel blij mee en kijk er met plezier naar.
Posted by Picasa

vrijdag 29 mei 2009

trotse haan

Vooral gesopt, boodschappen gedaan en vast aan het koken ed geweest. Dit alles in het kader van fernando zijn verjaardag natuurlijk. Morgen wordt hij alweer 14, waar blijft de tijd toch?? Het lijkt nog maar zo kort geleden dat wij het telefoontje kregen wat ons super gelukkig maakten.........en de trotse ouders van. Wat duurde de weken lang voordat we ons manneke vast konden houden, maar het moment zal ik nooit meer vergeten.
Maar goed, door alle activiteiten weinig tijd om te quilten, naaien of borduren. Alleen net fff zitten breien bij een film.
Maar ik heb wel iets moois om te laten zien: de trotse haan. Is ie niet prachtig? De volgende keer meer geborduurde kippen.
Posted by Picasa

woensdag 27 mei 2009

affo


Na vier nachten dit truitje om te showen. Afgemaasd en boordje erop gezet. Verder druk met wat borduren, wat naaien en wat quilten.
Bovendien wordt zoonlief as zaterdag 14 jaar en verwachten we visite op 1e pinksterdag. Dus: soppen, boenen, dweilen enz enz.
Vandaag de bedden verschoond, de ramen boven gelapt en alvast een heleboel boodschappen gedaan.
Morgen een late dienst tussendoor en dan vrijdag en zaterdag verder met boodschappen/boenen en koken. En de tuin moet ook nog een beetje opgepimpt. Pfff, gelukkig is hij maar 1keer per jaar jarig....................
Volgende week weer 3 nachten, dan heb ik vast wel weer een affo om te showen.
Posted by Picasa

vrijdag 22 mei 2009

friese merentocht


Vandaag een deel van de friese merentocht van de ANWB gereden, erg leuk en wat is friesland toch mooi!
Natuurlijk een breiwerkje mee voor de saaie momenten (DH reed uiteraard, anders had dit niet gekund).
Onderweg gepicnickt (schrijf ik vast fout zo, maar weet niet hoe het anders moet) en 's avonds gewokt in Opeinde, ook lekker en leuk.
Als toetje James Bond gekeken (met breiwerk weederom).
Hierboven een affo voor kerst, moet alleen nog gewassen. HIj is gequild met gouddraad, maar dat zie je helaas niet zo goed op de foto. Ik heb er nog zo een liggen die half gequilt is, hopelijk kan ik die in de nachtdienst afmaken. Morgen trouwen de buren en ga ik de nachtdienst in voor 5 nachten. Dus: uitslapen, boodschappen, douchen, naar de kerk, eten en dan naar het feest in Burgum. Proviand en handwerkje mee voor de nacht.
Posted by Picasa

woensdag 20 mei 2009

paaskleed

Weten jullie wat vermoeiend is? ......Een dag met mijn schoonmoeder naar het ziekenhuis! En dan niet vanwege het laatste, want daar waren we in een uur klaar. Nee, helaas vanwege de schoonmoeder want daar zit je dan de rest van de dag aanvast. Liever doe ik een paar nachtdienstjes dan een dag naar mijn schoonmoder, maar goed, soms moet je wat.
Die nachtdiensten zitten er weer aan te komen, eerst nog een dagje soppen (vandaag) en morgen naar een eiland, wordt ws Ameland.
Bovenstaand kleed is afgekomen in de vorige nachtdienst, toen heb ik de bies erom heen gezet.
Het is bedoeld als leuk zomers kleed buiten over de tuintafel of met pasen op de paastafel.
Posted by Picasa

vrijdag 15 mei 2009

verslaving


oke, oke, ik geef het toe, het is gewoon een verslaving! Net als mijn nicotine en cafeine kan ik het handwerken niet missen.
Heb net de tassen gepakt voor een weekendje camping, zaterdag gaan we dan ook nog naar de dierentuin in Rhenen.
Het eerste wat ik dan inpak is..........mijn handwerkje. Breiwerkje voor 's avonds en borduurwerk voor je kan nooit weten en onderweg in de auto. Gewoon bang dat ik tijd overhou en me verveel, je weet maar nooit tenslotte!
Hier de roze harten die ik aan het maken ben, nee niet mijn kleur, maar ik word er wel vrolijk van en geniet van het werken eraan.
Tot maandag en fijn weekend!
Posted by Picasa

donderdag 14 mei 2009

kerstkrans


Deze kleine vierkantjes van 7 bij 7 heb ik in de vakantie met de hand in elkaar geknutseld (althans 13 van de 16, 3 waren er voor de vakantie al klaar). Met de hand want de meesten strookjes zijn zo klein dat het onder de machine niet eens zou lukken volgens mij.
Ik moet ze nu aan elkaar zetten en de border er nog omheen flansen, maar je kan al goed zien hoe het wordt vind ik.
Ik heb hem meer gezien op de diverse blogs. Sommigen noemen het een herfstkrans, ik heb echte kerststofjes gebruikt en voor mij is het dus ook echt een kerstkrans, maar ieder mag er in zien wat hij/zij erin ziet. Het blauw uit het originele patroon heb ik vervangen door creme stofjes met goudopdruk, kwestie van smaak.
Misschien morgen nog een blogje, maar daarna gaan we naar de camping en op zaterdag naar de dierentuin van Rhenen en daarna lekker uit eten.
Posted by Picasa

woensdag 13 mei 2009

olifanten

Weer een aantal affo's, maar nog niet op foto, daarom nog 1 uit de oude doos. Deze heb ik al vaker gemaakt en is altijd leuk om te doen.
Verder heb ik een paaskleed klaar (waar de nachtdienst allemaal niet goed voor is, ssst) en ben druk bezig met een nieuw project.
Mijn mannen geven duidelijk de voorkeur aan de kleur blauw en zelf ben ik nogal geneigd bedekte kleuren te kiezen en neem niet zo gauw een felle kleur als rood of geel. Toch vind ik het af en toe wel leuk om met vrolijke zomerse kleuren te werken en brei dan ook zo nu en dan wel een echte meisjes trui met oranje/geel oid. Nu leek het me leuk om eens echt met vrolijke kleuren te patchen en heb ik een stapel super roze stoffen gekocht die ik transformeer tot roze harten. Samen met de geborduurderoze harten moet dit een echte meisjesquilt worden of misschien een boxkleed. Ik heb al een paar harten klaar en vind het zelf wel heel mooi worden. Een dezer dagen laat ik het jullie zien!
Posted by Picasa

zaterdag 9 mei 2009

terug van vakantie

Zo,we zijn er weer! Na 10 heerlijke dagen Salou. Het hotel was geweldig, het park werd fantastisch gevonden door zoonlief en het weer was heerlijk. Inmiddels de koffers alweer uitgepakt, druk aan het wassen en het huis gesopt, want morgennacht moet er weer geld verdiend worden. In de vakantie, waar we ook naar toe gaan, neem ik ook altijd een handwerkje mee. Meestal een eenvoudig borduurwerkje wat ik overal en nergens kan doen. Dus.....in de bus en in het atractiepark zat moeders te borduren en ik heb dan ook 2 1/2 roze hartjes afgekregen en 12 logcabins voor de kerstkrans. De kleine stukjes van 7 cm bij 7 zijn nu dus af want ik had er voor vertrek al vier klaar.
Ik mag ze nu dus aan elkaar gaan zetten en de rand erom heen maken, daarover later deze week meer.
Helaas heb ik een foto gewist die ik jullie had willen laten zien van een leuk oranje/geel gemeleerd vestje wat ik voor Anne gebreid heb.
Kan het niet opnieuw doen want het truitje is al opgestuurd, nog juist voor mijn vakantie.
Vond het zelf wel een schattig ajouvestje.
Goed, komende week ga ik mijn best doen weer een paar affo's te produceren en te showen.
Posted by Picasa