donderdag 23 juli 2009

affo


Na 2 nachtjes stevig doormazen en naaien weer een affo!
Verder gebeurd er momenteen niet zo heel veel. Mijn spieren en gewrichten plagen me nog teveel om fanatiek te handwerken.
En de warmte natuurlijk, en 6 dagen werken. Maar...........zo nu en dan doe ik nog wel wat. Stroken snijden voor de quilt voor Fernando, een blokje naaien voor de nieuwe kerstkrans, een sterretje naaien, stof bestellen.
Stof bestellen? Dat zou je toch niet meer doen Marjan?
Euh nee, maar het is uitverkoop en ik had sowieso een basisstof nodig voor de quilt van Fernando en euh......ik vind het zo leuk.
Trouwens ook wat boeken besteld, 1 met basissteken en 1 met paper-piercing patronen.
Verder ligt er al een bergje klaar met voorgetekende blokjes en afgemeten stofjes om mee te nemen op vakantie.
Nog 7 diensten!
Posted by Picasa

maandag 13 juli 2009

nog veeeeel meer stofjes


En hier een kleine blik op de prachtige groene stofjes die ik heb gekocht.
Ik heb echter de laatste dagen weinig gedaan.
Ik heb al een poosje last van mijn linkerschouder, spiertje verrekt dacht ik, dus maar eens naar de fysio.
Na mijn klachten te hebben gehoord (naast de schouder ook al tijden last van de linker heup en diverse kleine pijntjes en stijfheden aan de spieren) zei de fysiotherapeut dat het weleens rheuma of fibromyalgie kon zijn. Dus: naar de huisarts , die op vakantie is natuurlijk.
Ik verzet me er meestal tegen maar heb dit weekend maar eens toegegeven aan de vermoeidheid en de pijn dus veel in bed gelegen en geluierd. Echt alles deed me op een gegeven moment pijn, mijn polsen, mijn vingers, mijn schouders en moe moe moe!
Enfin, de rust heeft wel wat geholpen, ik voel me weer wat fitter, dus vandaag maar weer er tegenaan!
Posted by Picasa

vrijdag 10 juli 2009

oranje boven


Ondanks mijn eigen koopverbod heb ik toch weer wat nieuwe aanschaffen gedaan. Ik ben nl inmiddels ook aangestoken door........het mandjesvirus. Niet die moeilijke met rond hengsel (hoewel ik die wel heel mooi vind dus misschien komt dat later nog eens), maar een makkelijke die ik op theezakjes papier kan naaien. Daarom in de nachtdienst al druk zitten tekenen. De mandjes zij 8 bij 8 dus er zijn er heel wat nodig om een beetje behoorlijke quilt te maken, maar ik heb geen haast. Maar om al die mandjes te maken heb je heel wat stofjes nodig, daarom kon ik deze aanschaf voor mijzelf wel verantwoorden.
Ondertussen alles gewassen en gestreken. Hartjes voor de roze stofjes/log cabins voor de kerstkrans en mandjes getekend in de nachtdienst. Druk aan het snijden voor stroken voor de quilt van Fernando. Bezig met een groen kabeltruitje en nog aan het borduren...........ik verveel me niet!
Posted by Picasa

dinsdag 7 juli 2009

blauw, blauw


Pfff, wat was het warm mensen! Persoonlijk ben ik blij dat het nu even afkoelt, maar de regen is natuurlijk niet leuk voor de mensen die nu vakantie hebben en aan het kamperen zijn. Even niet geblogd want ik ben vorig weekend weggeweest (naar het standchalet van Wilma, echt prachtig) en daarna hard gewerkt voor de baas en lam geslagen door de wamte. Ik kan er echt niet tegen en ben dan nergens meer toe in staat.
Nou ja, nergens? Heb wel weer mijn eigen verbod verbroken en prachtige stofjes gekocht. Ik heb nl weer 2 goede voornemens:
een quilt van blauwe stof voor Fernando en ben gesneuveld voor een mandjesquilt. En voor dat laatste heb je veel verschillende stofjes nodig dus heb ik bij sylka mode vier pakketen besteld met allemaal verschillende lapjes in diverse maten. Ze zijn inmiddels allemaal braaf gewassen en deels gestreken. Prachtige oranje/groene/bruine en beige stoffen waar ik weer een hoop plezier aan ga beleven.
Verder in de nachtdienst op papier veel mandjes getekend. Kan ik straks in de vakantie in Denemarken mooi wat doen. De blauwe stof ben ik al aan het snijden in stroken en driehoeken. Het middendeel is op gebouwd uit stroken van verschillende breedtes en daarom heen komen flying geese. Ik moet nog een achtergrondstofje scoren voor de tussenbanen maar heb geen haast. Eerst maar eens 700 stroken snijden!
Posted by Picasa