woensdag 24 februari 2010

update mandjes

Even een snelle update van de mandjes want we gaan straks naar vrienden voor een gezellig dagje.
Verder ook niet zoveel te melden nu. Schouder/nek gaan iets beter, maar doe het ook rustig aan. Heb even snel geteld maar ga al aardig richting de 200, dus bijna op de helft. Nog een paar vrije dagen dan ga ik er weer tegenaan in de nachtdienst. Ik heb het laatste blok van de scheve huisjes al klaar liggen voor de nacht. Er moeten er nog drie deels in elkaar en dus zijn er al 6 af. Daarna mag ik beginnen van mijzelf aan de home sweet home. De stofjes van Quiltende Wilma zijn gewassen en gestreken en liggen te popelen in de kast.
Tot later!!!!!!!!!

maandag 22 februari 2010

winterwarme truien voor vader en zoon

De truien waar ik al eerder over verteld had voor dh en ds zijn al lang klaar hoor, had ze alleen nog niet op foto. De heren weigeren natuurlijk om te showen. Ze hebben ze met kerst kado gekregen en al veel gedragen dankzij alle winterkou. Zoals jullie zien zijn ze bijna gelijk en volgens de heren heerlijk warm.
Verder doe ik het even rustig aan, ik had al een tijdje last van schouder en nek en vorige week ben ik bij de fysio geweest. Volgens haar zit alles vast en heb ik een frozen shoulder. Zij probeert het nu weer wat los te masseren, maar voorlopig zijn mijn klachten hiervan alleen maar toegenomen. Ik kan bijna niet meer op of neer, alleen rustig in de stoel kan ik nog wel wat mandjes maken. Of een half uurtje achter de machine maar dan ben ik al moe, en doet mijn nek vreselijk pijn. Dus noodgedwongen rustig aan en wat smeren en pillen slikken.Maar merk nu na 3 dagen dat het langzamerhand al weer wat beter wordt, dus heb goede hoop!

donderdag 18 februari 2010

wolvilten

Eens wat anders dan met lapjes stoeien dacht ik. Dus ik me enthousiast opgegeven voor een workshop wolvilten. We gingen een sjaal maken. Leuk, maar wat een zwaar werk! 20 min flink wrijven met water en zeep aan de voorzijde, 20 min aan de achterzijde en dan nog 20 min rollen op een stok. Pff, beter dan een workout bij de sportschool! Het resultaat is een flinke grote royale lekkere warme sjaal die zich wat moeilijk laat fotograferen. Leuk, maar ik denk niet dat ik het nog eens doe. Deze week heerlijk vrij, maar is natuurlijk wel voorjaarsvakantie dus gaat er ook de nodige tijd naar DS. Maar hoop toch her en der tijd te hebben voor wat steekjes. De lapjes van Wilma gaan vanavond in de wasmachine en dan wil ik ermee aan de slag voor de home sweet home. De scheve huisjes vorderen gestaag, daar hoop ik het weekend wat van te laten zien.

woensdag 17 februari 2010

mandjes update

Na een drukke week met werken en leuke workshops zat ik maandag achter de pc en wilde foto's maken om te laten zien wat ik allemaal gedaan had: batterijen van mijn fototoestel leeg! Maar goed, inmiddels zijn ze weer opgeladen en kan ik jullie weer 6 mandjes showen. Vanavond mijn laatste avonddienst, dan ben ik een weekje vrij. Hopelijk dan meer tijd om wat te showen. Ondertussen zijn er ook prachtige lapjes gearriveerd die ik besteld had bij quiltendewilma, echt helemaal goed. Maar die liggen braaf bij de wasmachine te wachten. Ik ben begonnen met de home sweet home en heb een sjaal gevilt, dus nog fff geduld, kom ik morgen weer terug.

woensdag 10 februari 2010

mandjes update

Zo, uit de nachtdienst even gauw een mandjes update. Er zijn we weer 7 bijgekomen,  moet ook we want ik heb inmiddels berekend dat ik voor een beetje quilt 400 mandjes nodig heb. LOL.
Afgelopen zaterdag heb ik een hele leuke quiltcursus gevolgd, maar daarover later meer.
En: as. vrijdag begint de home sweet home cursus. Dan ga ik zaterdag een dagje een sjaal wolvilten, zondag bijkomen en maandag mag ik dan weer werken. Komende dagen dus veel te doen en weinig tijd voor de pc, heb geduld, ik kom vanzelf terug met foto's en verhalen

vrijdag 5 februari 2010

verlaat sint en piet bericht

Dit boek kreeg ik van een zeer attente sinterklaas die precies wist wat ik wilde hebben!
Ik heb er al menig uur verliefd in zitten bladeren. Die wil ik maak, en die en die......
Altijd weer sta ik bij, mijn haast dagelijkse ronde, op het internet versteld als ik zie wat anderen allemaal maken en doen. Ik kom altijd tijd te kort, de dagen vliegen voorbij. Snijden, naaien, weer snijden, quilten, borduren, breien, kortom nooit tijd genoeg. En ik doe altijd minder dan anderen lijkt het.........hoe kan dat nou?
In elk  geval ga ik uit dit boek meerdere dingen maken, de vraag is alleen nog wanneer?

woensdag 3 februari 2010

blauwe quilt voor DS

Deze quilt moet voor mijn DS worden. Ik heb eerst stapels stroken gesneden varierend in breedte van 2,5 tot 4,5 cm. Deze werden in zestallen aan elkaar genaaid en vervolgens weer versneden tot blokken van 10 bij 10. Deze blokken heb ik vervolgens weer in viertallen aan elkaar genaaid, zoals je op de foto kunt zien. Ik ben hiermee bijna klaar en dan is het tijd voor de tussenstroken en blokken, wordt dus vervolgd. Blauw is zijn lievelingskleur dus zal het geheel wel in de smaak vallen.

mandjes update

Weer 7 mandjes gemaakt, moeten alleen nog even onder de pers, gaat dus gestaag. Ook werk ik af en toe aan de scheve huisjes en aan de blauwe quilt voor Fernando, daarover binnenkort meer.
Tussendoor werken, huishouden, fitnissen en soms nog wat borduren. Wat een vervelend leven heb ik toch!
Oant moarn of laterrrrrrrrrrr