zaterdag 25 december 2010

de buit van een dagje Groningen

Afgelopen woensdag met vriendin Klaasje Groningen ingeweest. We hadden elkaar een poosje niet gezien dus nam ik als verrassing deze krans voor haar mee:
Omdat ik jarig was in oktober nam zij deze leuke kerststofjes voor mij mee:


Daar ga ik zeker iets mee maken in de toekomst.
Na het uitwisselen van deze pakjes gingen we naar het Cordi Atelier in de oranjestraat. Daar taste ik diep in mijn buidel en kocht:
Een stapel fat quarters voor de strandquilt.

Een stapel fat quarters voor de quilt beweging van Janny van der Kloet, binnenkort ga ik daar een workshop van volgen.
En verder kocht ik nog leuke lapjes voor de cotton country quilt, een van mijn WIMMIES.
Goed geslaagd dus! Verder kocht ik ook nog heerlijke warme waterproof laarzen.
We aten zalig bij de Mexicaan en de dag was weer om.
Toen ik thuis kwam lag er ook nog een pakje voor me: een stuk of wat halve meters batik die ik besteld had via internet. Mijn dag kon niet meer stuk. Al deze stofjes zitten nu netjes in de wasmand terwijl wij kerst vieren.
Iedereen fijne kerstdagen!

dinsdag 21 december 2010

van alles wat

Zo, mijn late diensten en vier nachten zitten er weer op. Ik ben nu heerlijk een weekje vrij!
Wat heb ik allemaal gedaan deze nachten?
Nou, de trui voor DH is klaar, moet alleen nog in elkaar worden gezet. Daar heb ik een hekel aan, dus stel ik dit lekker uit en ben vast begonnen met de trui voor DS. De kleur lijkt grijs, maar is bruin.

Verder kon ik het niet langer laten en ben begonnen aan een WIMMIE:
Mijn eerste stichery en ik vind het erg leuk om te doen!


Verder heb ik alle patroondelen van dit patroon overgenomen op luierinleg. Als het weer niet al te gek doet ga ik morgen met een vriendin stof uitzoeken bij Cordi Atelier in Groningen. Er zijn nogal wat lapjes voor nodig.........
En last but not least heb ik deze twee quiltjes gequild en de bies erlangs gespeld. Stelde niet veel voor hoor, paar steekjes her en der om de stof vast te zetten, gaat toch meer om het patroon dan om het quilten.

Jullie hebben deze al zien hangen in mijn kamer. Ik ben hier vorig jaar aan begonnen en maakte er gelijk drie, zo heb je nog eens wat weg te geven.
Oja, ik moet ook nog even vermelden dat de quiltbee erg leuk was!
Onverwacht waren er nog aardig wat dames en er viel veel te zien en te bepraten. Zoveel dat ik er totaal niet aan dacht foto's te maken, maar anderen deden dit wel dus die moeten jullie dan her en der maar bewonderen. Nu ga ik nog even heerlijk een filmpje kijken en dan een paar uur slapen. Misschien laat ik morgen of overmorgen wel zien wat ik gekocht heb  voor de strandquilt.
De mandjes laat ik maar even rusten, die pak ik later wel weer op.
Doeg!

woensdag 15 december 2010

kerstkransen ipv mandjes

 Ik heb het al eerder geschreven, dit patroon was ik dadelijk "flieft" op. Enthousiast ging ik in de weer met schattige kerststofjes en naald en draad. Zoals zo vaak sloeg ik helemaal door en maakte vijf van deze kransen en een 6de is nog in de maak. Hierna verstop ik het pratroon en is het welletjes geweest.
De bovenste ging naar een tante van DH die er erg blij mee was.
 De 2de ging in de koffer van Sacha mee naar Amerika.

 Nummer drie wacht nog op een nieuwe eigenaar, maar dat zal vast niet lang meer duren............

 En dit geldt ook voor nummer 4............................

Dit vindt ik persoonlijk de mooiste en die hou ik dus lekker zelf. Ik maakte de krans met de hand, de vierkante stukjes werden met de machine aan elkaar gezet. Het quilten deed ik ook met de machine bij wijze van expiriment. Nummer 6 wordt nog wel een keer geshowed als het zover is.
Morgen een dagje vrij, lekker met vrienden uit eten en dan donderdagmorgen mijn eerste Bee!

zondag 12 december 2010

kerstborduursels

De aqfgelopen 2 jaar maakte ik zo'n 3 kerststerren per maand, rode, groene, zilveren en gouden. En ook nog 3 kerstballen. Het was een K-werkje want het metalic garen zat zomaar in de knoop. Maar nu had ik er genoeg om rond te sturen. Zaterdagmorgen legde ik er de laatste hand aan en 's avonds gingen ze op de post. Nu maar hopen dat ze ook bezorgd worden met al die stakingen van de TNT.
Ik ben nou wel ff klaar met al die sterren, ik heb nog 2 strengen van het garen maar die wil ik voorlopig even niet zien. Volgend jaar weer andere kerstkaarten.
Ondertussen heb ik mijn breiwerk weer eens tevooschijn gehaald: een lekkere warme trui voor DH, bijna klaar, alleen de bovenste helft van de mouwen nog. Eerst maar weer een paar avondjes werken. Fijne week allemaal!

woensdag 8 december 2010

kerstsferen


Ons huis is al helemaal in kerstsferen, heerlijk! Het bezoek uit Amerika was erg gezellig, maar jullie begrijpen: weinig gehandwerkt de laatste dagen.
Zoals jullie zien kan een quilt ook gebruikt worden als laptoptafel!
De kleine kerstboomquilt is trouwens een affo, maar laat later nog wel een keer een close-up zien.
De gequilte kerstkrans was ik erg enthousiast over toen ik het patroon kreeg, ik maakte hem dan ook meerdere keren en heb er inmiddels een paar van weggegeven. Ook daar kom ik nog op terug want ik heb er wel foto's van, kun je leuk de verschillen zien. De mooiste heb ik natuurlijk zelf gehouden.
Momenteel weer in de nacht en ben een lekkere warme trui aan het maken voor DH, niet overbodig met dit weer. En de laatste hand gelegd aan de geborduurde kerstkaarten, maar die laat ik volgende keer zien!

vrijdag 3 december 2010

AFFO

Yes, een nieuw toestel en een AFFO, mijn kerststerren zijn dus ruim op tijd klaar!
Doorgequilt met oker/goudkleurig quiltgaten, lekker warm en groot om heerlijk onder te bivakkeren met deze koude dagen.
Vanmorgen voor mijn late dienst even naar de mediamarkt geweest en mijzelf verwend met een nieuwe camera een een dsi-xl (ojee, als dat maar niet ten koste van het quilten gaat???).
Ook vast voor DH en DS een kerstcadeautje gekocht.
Wij doen dit jaar (voor het eerst hoor) niet aan Sinterklaas. We krijgen van 5 t/m 8 dec gasten te logeren uit Amerika en DH is 7 dec jarig, genoeg drukte dus. Maar dan wel gezellig met kerst wat cadeaus. Morgen de boodschappen halen, boven stofzuigen enzo want zaterdag en zondag heb ik weer late dienst. Mijn huis is al helemaal in kerststemming, ook vroeger dan anders want normaal wacht ik keurig tot na de Sinterklaas.
Daar zal ik komende dagen nog wel wat van tonen.
En natuurlijk van onze Amerikaanse gasten Oscar en Sacha. Oscar was onze chauffeur afgelopen zomer tijdens onze reis in West-Amerika en we vinden het erg grappig dat hij ons nu komt bezoeken.