maandag 24 december 2012

reflectie

De maand december is voor mij, naast genieten van alles rondom kerst, de lichtjes, de kerstkleuren en geuren, ook altijd de maand van terug en vooruit kijken. Wat ging er goed, wat ging er fout?
Wat heb ik goed gedaan, wat kan er beter?
Waar heb ik van genoten, waar werd ik erg verdrietig van?
Een maand om goede voornemens te maken.
Wat wil ik zo blijven doen het volgend jaar, wat wil ik graag anders.
Het meeste hou ik prive, maar op handwerkgebied wil ik wel het een en ander met jullie delen.
Ik zou winkelen in eigen kast. Dat heb ik ook gedaan, maar daarnaast kon ik me toch niet helemaal inhouden en vooral vorige maand ging het ineens goed fout. Ik "viel" maar liefst voor 125 lapjes in 1 keer! De verleiding was te groot. Toch heb ik vooral de noodzakelijke aankopen gedaan, achterkanten, kleuren die ik nodig had enz.
maar omdat ik minder aan het surfen was op zoek naar leuke lapjes, zocht ik meer naar patronen, en dus heb ik nu een hele stapel wimmies liggen, sommigen al met uitgezochte stofjes. Bv. de celine quilt, chritstmas truffles, christmas fun, de remember when quilt en ga zo maar door. En dat terwijl ik ook nog een stoel vol quilts heb liggen die nog doorgepit moeten worden. 
Ach ja, ik geef het toe, het is een verslaving, en ik vind vooral het naaien en uitzoeken van stofjes zo leuk om te doen!
Toch heb ik ook best wel veel afgemaakt dit jaar en ik denk dan ook dat ik maar gewoon zo door moet blijven gaan. Misschien nog iets meer zelfbeheersing tav het kopen van stof en patronen?
Ach, ik geniet er zo van en een mens leeft maar 1 keer niet waar?
De winterwonderland : van ster vijf zijn de stofjes van uitgezocht en gesneden,  ze zijn nu  gespeld, bijna klaar dus, want dit waren nog de laatste sterren die ik moest doen. Dan wordt het allemaal even weggelegd tot het middenstuk klaar is en ik het geheel in elkaar kan gaan zetten.

 Deel twee van het stitchen is klaar, sorry, de foto is niet geweldig. En ben nu druk bezig met linksonder, deze is ook alweer haast klaar. Dus dat loopt allemaal voorspoedig. maar gewoon zo doorgaan.

Daarnaast ben ik ook nog bezig aan de rand van living the dream, maar denk dat ik het net niet haal voor het eind van het jaar, maar dan kan ik het nieuwe jaar goed beginnen met een snelle affo voor 2013.Ons hondje houdt me hier wat in tegen, want zo'n quilt steekt aan alle kanten uit en daar kan je zo fijn op bijten. Gelukkig past mijn stitchwerkje wel helemaal op schoot!
Rest mij jullie allemaal fijne feestdagen en een stralend 2013 te wensen!


4 opmerkingen:

 1. Gezellige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marjan ik zit in hetzelfde schuitje als jij ook ik had me voorgenomen afgelopen jaar niet veel te kopen maar ook uit voorraad te pakken maar mislukt.En ook ik moet echt aan het doorpitten want anders word de stapel ook te groot.Maar van het jaar geen voornemens voor mij ik doe gewoon waar ik zin in heb het is tenlotte een hobby en dat moet je graag doen.Jou Winterwonderland ziet er wel heel erg leuk uit hier heb ik het patroon van Calendula noem het maar de heksenquilt klaar liggen volgens mij van dezelfde ontwerpster als deze van jou,Crab apple hill?Ook wil ik jou en je familie nog hele fijne dagen toewensen en de groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede voornemens zijn er om je bij de les te houden en ik denk dat je je er goed aan gehouden hebt, ga lekker door en geniet van je verslaving, je maakt erg mooie dingen!
  Prettige Kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen