woensdag 22 augustus 2012

FFFerliefd!

Oke, ik geef het toe, ik ben onverbeterlijk! Opnieuw als een blok gevallen op onderstaande quilt die ik in de Quilt en Zo zag. Prachtig die combinatie van bruin met blauw!
 En dus.....ging ik winkelen in eigen kast. Niet precies de kleuren uit het blad, maar komt dicht genoeg in de buurt vind ik. Het bruin is wat lichter dan in het origineel en sommigen lapjes zijn wat kleiner dan aangegeven in het patroon, dus gebruik ik er gewoon wat meer.
 Maar......ik ben nog niet begonnen hoor, eerst de kerstscrapquilt in elkaar. Het naaien van de blokjes is bijna klaar en dus wordt er hard gesneden, zo hard, dat ik dwars door mijn mat heen sneed!
Ik ken mijn eigen krachten blijkbaar niet. En natuurlijk bijna in het midden, ik snij nu aan de randen, maar dat is niet echt handig.
Nou ja, 8 september ga ik een weekendje met een vriendin naar Amersfoort en nou meen ik mij te herinneren dat daar een quiltwinkel zit. Heb ik dus gelijk een goed excuus om  naar binnen te lopen!

Fijne week allemaal!

donderdag 16 augustus 2012

nieuwe stichery

Nu ik klaar ben met het stichen van de kerstwensen ben ik enthousiast aan een nieuwe stithery begonnen die al een poosje klaar lag.
Deze keer is mijn keuze gevallen op de quilters blessings en ik maak hem met leuk blauw verloop garen.
Het patroon bestaat uit 12 blokjes en vier bonus blokken en ik maak ze allemaal. Na afloop komen er natuurlijk blauwe stofjes omheen.
De stof kreeg ik van Tineke en borduurt echt geweldig!.
De eerste drie zijn al klaar, nummer vier bijna.
Iedereen veel (handwerk) plezier!

vrijdag 10 augustus 2012

minibee,borduren, prive

Afgelopen dinsdag ben ik bij Tineke en Magda geweest voor de minibee. Helaas waren Paulien en Froukje er niet, maar desondanks was het toch erg gezellig. De dag begon met een kleien teleurstelling voor mij. Ik had de avond ervoor allemaal stroken gesneden en het patroon voorbereid en wilde aan de gang gaan met de stars in the night. Helaas bleek ik mijn stroken te smal te hebben gesneden waardoor ik dus niks kon beginnen met dit patroon. Gelukkig had ik ook nog mijn nieuwe sticheryproject meegenomen (hierover volgende keer meer) zodat ik wel wat kon doen. Even later werd mijn dag echter voor 200% goedgemaakt omdat Magda mij met onderstaand borduurwerk verrasste!
Hier wordt je toch verlegen van? Ze had me al zo verwend met een schitterend kerstborduurwerk en nu kreeg ik er, volkomen onverwacht nog een! Nogmaals ontzettend bedankt Magda, ik ben er echt ontzettend blij mee! Binnenkort maar eens gauw langs de lijstenmaker! 

 Een dag later toog ons gezin vanuit Lauwersoog met de boot naar Schiermonnikoog. We stopten eerst op Engelsmanplaat waar we een uur wandelden met onze voetjes in het water. Circa half een waren we op het eiland waar de fietsen al klaar stonden. We reden een rondje, dronken een kopje koffie op het terras, gingen even naar het Noordzeestrand, fietsden weer een stukje en om vijf uur vertrok de boot weer om terug te keren naar Lauwersoog.
 Aldaar genoten we nog van een heerlijk visje waarna we voldaan weer naar huis gingen. Het was een zonovergoten en heerlijke dag. Helemaal toen we een dag later hoorden dat het 's middags gehoosd had in Damwoude! Ik ben echt dol op de waddeneilanden!


Allemaal een fijn weekend!

maandag 6 augustus 2012

scrap quilt

256 vierkanten werden aan elkaar genaaid, eerst in rijen, toen de rijen aan elkaar en dit is het resultaat.
De groen lap die je aan de zijnkant ziet liggen ga ik gebruiken voor een border en een achterkant. Ik dacht: laat ik het lekker kleurrijk houden.

 Maar......Marjan zou marjan iet zijn als ik al niet tijdens het snijden dacht: hoe zou deze quilt eruit zien in kerstkleurtjes? En voor ik het wist was ik alweer aan het snijden en sneed ik 256 rode en groen lapjes. De groene zijn inmiddels al genaaid en deels gesneden en nu is het de beurt aan de rode. Natuurlijk heb ik geen 256 verschillende kerststofjes en gebruik ik ongeveer elke kleur vier keer. Tzt krijgen jullie de vorderingen weer te zien, ik heb geen haast en doe er af en toe wat aan.

 Verder ben ik op thezzakjes papier de middenster van Stars in the Night aan het tekenen zodat ik daar binnenkort mee van start kan, de 8 verschillende kleurgroepen liggen al klaar.

Morgen ga ik gezellige een dagje handwerken bij Tineke en Magda, er komen meer dames, dus dat wordt vast gezellig!
Fijne week allemaal!