zondag 14 april 2013

waar was ik gebleven?

Ik weet het niet meer! Ik dacht bij het uitstapje met vriendin Wilma, maar dat had ik dus al geplaatst.
Nou ja, zoveel belangrijks is er niet gebeurd de laatste tijd. Het voorjaar, hoewel het lang op zich laat wachten, zit wat in de lucht en dan begint het bij mij altijd wat te kriebelen.Ik ga dan kasten uitmesten en soppen en dan kom je nogal wat tegen!
Ik schrok van de hoeveelheid projecten/on af gemaakte breiwerkjes enz.
En hoewel mijn handen jeukten na het afmaken van de top Winterwonderland, om aan iets nieuws te beginnen, heb ik besloten toch eerst maar een en ander weg te werken.
Dit vestje kreeg een randje erlangs gehaakt en er werden knopen opgenaaid.
 Bij deze hoefde ik alleen nog maar wat draadjes weg te werken en knoopjes te bevestigen.
 Deze kreeg een halsboord en een knoopje aan de achterzijde.
 De reeds gehaakte vierkantjes werden aan elkaar gehaakt en er kwam een randje langs, deze is voor Roemenie.
 Dit babydekentje is voor een zwangere collega, die me aan het begin van haar zwangerschap toevertrouwde dat ze graag een roze gehaakt dekentje wilde voor in de kinderwagen als ze een meisje kreeg.. 11 mei is ze uitgerekend, dan weten we het.
 Deze haakten ik van restjes die tevoorschijn kwamen. Ze zijn bedoeld voor te vroeg geboren kindjes in de ziekenhuizen, via een oproep op facebook.
Al deze werkjes gaan straks samen gezellig in de wasmachine.
 En als beloning voor al dat harde werken bestelde ik deze mooie blauwtjes in Amerika.
Verder nog bezig met de vilten sneeuwmannen, de quiltersblessings en liggen er nog veel meer kindertruitjes die afgemaakt moeten worden, ik ben lekker begonnen met die waar het minste aangedaan moesten worden.
Ook ben ik 2 weken terug op workshop geweest in de winkel van Wilma Karels. Daar maakten wij een begin van de Japanse Puzzel onder leiding van Heleen Pinkster. De volgende keer laat ik de stofjes zien die ik hiervoor heb uitgekozen. Het echte maakwerk heb ik nog even uitgesteld, eerst nog wat resten wegwerken.en last but not least ben ik ook nog bezig mijn geborduurde vuurtorens nu eindelijk eens af te maken, pfffff, moet nodig op vakantie om bij te komen!

6 opmerkingen:

 1. Erg mooi de vestjes en de blauwtjes uit Amerika heb je zeker verdient voor alle goede doelen waar je wat voor maakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk brei en haakwerk ..schattig de truitjes,,,
  de blauwtjes zijn niks aan hihihihi nee mooi hoor..
  en jij mag eind deze maand op vakantie hoor,heb je verdiend;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jij hebt niet stilgezeten, wat een leuke dingen heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooooohhhh dat jij al die leuke vestjes en truitjes onafgemaakt weg kunt leggen.....Nou, in ieder geval zijn er weer een paar klaar en die zijn zo mooi geworden. Zijn die allemaal voor het goede doel? Mooie dingen maak je!!! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi haak en breiwerk, en dat is nu toch wel fijn dat alles is afgemaakt.
  Mijn gelukwensen daar voor.
  Zal je een goed gevoel geven, alles mooi klaar.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke opruimwoede heb jij te pakken! Wat een schattige kleine kleertjes, mooie dekentjes! Veel plezier van je mooie stoffen, daar kun je straks weer iets moois van maken als de kasten allemaal uitgesopt en opgeruimd zijn. Succes met afwerken van je projectjes.

  BeantwoordenVerwijderen