zaterdag 21 september 2013

196 TINTEN ROOD

Eindelijk dan toch, de 196 tinten rood! Lezers van mijn blog zal het niet ontgaan zijn: ik spaar de laatste tijd rode lapjes. Dat ik daar iets mee van plan ben moge duidelijk zijn, maar wat?
Dat de kleur rood moest zijn, stond voor mij vanaf het begin vast, rood dat is liefde, passie en hartjes ook, dus dat moest!
Nou, als enthousiast lezer van haar blog werd ik verliefd.
Niet direct hoor, nee de liefde groeide langzaam, week na week namen de kriebels toe.
Maar 365 vond ik wel wat veel. Toegegeven, het was/is een goede oefening voor mij, want appliceren is nou niet direct iets waar ik goed in ben. Maar toch 365 is veel!
Maar toch werden de kriebels groter en begon het te borrelen en te bruisen en ik moest er iets mee.
Dus bedacht ik dat ik de hartjes, want daar heb ik het over, wel kon afwisselen met 4-patches.De rijen van 14 maak ik harjes en de rijen van 13 worden 4-patches.
Dus toog ik aan het snijden.
196 lapjes wit/creme voor de ondergrond. 196 rode  hartjes.(met een enkele rose of paarse voor het speelse effect
169 x 2 creme/wit voor de 4-patchess en evenveel rode lapjes.
Wat een klus, maar het is klaar en ik kan van start!
Het was nog een hele toer om de 196 tinten bij elkaar te sprokkelen en ik ben een paar keer door mijn kast gegaan. Want hoewel Pauline aanbood dat ik gerust met de schaar langs mocht komen, en ik weet dat ik ook bij Tineke altijd welkom ben, ik wilde perse zelf 196 tinten hebben.
En nu?
Nu kan het appliceren beginnen. Ik heb natuurlijk een enorme achterstand, en die ga ik ook zeker niet inlopen. Weet nog niet hoeveel ik kan doen in een week, ik denk 3/4 hartjes per week?
We zullen het zien!


En hier liggen de stapels, klaar om verwerkt te worden.
1 4-patches klaar, moest even proberen. De 4-patches zet ik lekker scrappy , dwz door elkaar heen aan elkaar. Vanaf nu elke maandag ook hier hartjes dag!

9 opmerkingen:

 1. Nou ja! En mij maar laten raden naar wat jij van plan bent, nu deze quilt heeft voor mij al een naam Erotica in Rosso! Wat een leuk plan, hoeveel hartjes jij kunt maken, je doet gemiddeld ongeveer 20 minuutjes over een hartje, sommigen doe je sneller over anderen doe je een hele dag, tenminste dat is mij 1keer gelukt, 's ochtends 7 uur begonnen, zo nu en dan een steekje kunnen zetten en 's avonds om 11 uur was het klaar. Maar als je de smaak te pakken hebt van dit heerlijke werkje dan wil je meer, meer, meer! Heel veel plezier met dit mooie plan! Ik verheug me op de maandagen die komen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi, wat een goed idee, zo ben ik bezig met gele lapjes te verzamelen.Ben eigenlijk niet zo van de kleur geel, maar wil het eens proberen.

  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg, en warme kleurtjes het rood.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een stapel. Wens je veel plezier met het mooie rood enz:.
  Het gaat vast weer een mooie quilt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er wel erg mooi uit. Gaat vast goed komen met je inhaalslag. :-) of een poging daartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er wel erg mooi uit. Gaat vast goed komen met je inhaalslag. :-) of een poging daartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als appliqueren niet je ding is zeker een uitdaging om zoveel hartjes te maken. Leuk idee om ze af te wisselen met 4patches. @Pauline wat een leuke titel!

  BeantwoordenVerwijderen