zondag 27 juli 2014

Weer thuis!

We zijn weer thuis na een heerlijke vakantie in Engeland en Schotland.
Op London na was ik hier nog nooit op vakantie geweest en het is goed bevallen.
We reisden eerst via Ijmuiden naar Newcastel, uiteraard met de boot.
Eenmaal aangekomen reden we dwars door het land naar het Lake District.
Daar maakten we oa. een boottochtje op het grootste meer van Engeland, lake Windermeer.


Vervolgens gingen we schuin omhoog naar de noordzeekust,  onderweg kwamen we langs de 2000 jaar oude grensmuur oftewel Hadrian's wall: We bleven een paar dagen in Berwick en bezochten van daaruit oa. Holy Island, alleen bereikbaar als het eb is want bij vloed stroomt de dam onder water:Ook namen we een kijkje bij Alnwick Castle, de plek waar Harry Potter zijn eerste vlieglessen kreeg:


En we gingen een dagje naar Edingburgh, de Schotse hoofdstad:
 Om vervolgens verder Schotland in te trekken naar Fort William en daar konden we genieten van dit uitzicht vanuit de caravan:


Met de kabelbaan gingen we omhoog de Ben Nevis op, alwaar eeuwige sneeuw (overigens was dit de enigste regendag die we hadden deze vakantie).


 We reisden 2x naar Mallaig, 1 x per stoomtrein (over het Harry Potter viaduct) en 1 x per auto waarna we een hele dag op het water doorbrachten met echt schitterende vergezichten en zeehonden (we zagen ook bruinvissen, maar helaas is het niet gelukt deze op de foto te krijgen, op een heel klein vinnetje na).

 Ik had vooraf een lijst uitgeprint van quiltwinkels, maar we kwamen niet echt in de buurt, behalve de laatste dag, toen heb ik man en zoon achter gelaten op het terras en even heerlijk gesnuffeld hier:En wat souveniers gekocht:


Dit klopt niet helemaal: ook in Edinburg ben ik bij een quiltwinkel binnen geweest, maar dat was wat minder geslaagd: we konden  de auto niet kwijt en Willem stond dubbel geparkeerd, dus ik had haast.
De winkel ging reorganiseren en had 50% discount: dus deze fat quaters graaide ik gauw mee en kwamen omgerekend op 1,25 euro per lapje.


Deze kip liep ik tegen het lijf in een farm shop en mocht ook met me mee, ik vind het een echt zomerse kip!


We hebben nog veel meer gedaan, maar dat gaat een beetje te ver voor dit blog, dus hier laat ik het even  bij. Het was in elk geval een groot succes, de batterij is weer opgeladen, dat moet ook wel, want de komende drie weken werk ik 18 dagen van de 21.

Ik heb het nodige overpeinsd deze vakantie, op handwerkgebied dan. Plannen en goede voornemens gemaakt etc. De maand augustus wil ik in elk geval gebruiken om de nodige affo's te produceren, ben een beetje met teveel projecten bezig en dan komt er tenminste weer wat ruimte voor wat nieuws.
De dag voordat we op vakantie gingen bezocht ik namelijk de quiltwinkel van Trijntje van der Horst en deed daar deze aankopen voor een nieuw project:


Maar dus eerst: wat projecten afmaken zodat ik het nodige kan doorstrepen op mijn lijstje. Ik mag graag met meerdere projecten bezig zijn, maar op een bepaald moment werkt het contraproduktief, dus daar gaan we wat aan doen.
Fijne week allemaal, geniet ervan voor zover mogelijk, vakantie of geen vakantie, weer of geen weer en tot later!

7 opmerkingen:

 1. Nou dit is sterk Marjan, ik typ dit vanuit Fort William waar we gisteren net zijn aangekomen (begin van onze derde vakantieweek)...Wij hebben veel van hetzelfde gedaan als jij of zijn dat nog van plan. Hopelijk blijft de zon nu schijnen, we kwamen in de regen aan en ook vanmorgen regende het nog. Tot nu toe verder schitterend weer gehad! Het sterkste is wel dat ik gisteren op de reis van iets ten noorden van Inverness hetzelfde quiltwinkeltje zag, we waren er echter al voorbij voor ik dat goed en wel doorhad!!! Helaas heb ik die in Edinburgh helemaal niet ontdekt (ik had geen lijst uitgeprint) jij het mooie lapjes gescoord hoor. Ik ben eerst nog niet thuis....groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke vakantie, wat een prachtige foto's van jullie uitzicht. Ook ik ben tot nu toe alleen in Londen geweest, maar zou graag ook zo'n trip maken.
  Je hebt leuke lapjes gescoord en de kip is prachtig!
  Succes met je plannen, liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom thuis, dit is nagenieten van een mooie vakantie.
  Mooie stofjes en goede plannen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor de mooie foto's, wat hebben jullie een leuke dingen gedaan in Schotland en ook nog mooie lapjes én een zomerkip gescoord, wat wil je nog meer? O ja, thuis affo's gaan produceren, wat een goed plan! Je kunt je zelf gelukkig prijzen met ieder project dat je afrondt en zo steeds een stapje dichterbij je nieuwe plan komt. Succes met je goede plannen en werk-ze, je gaat een drukke tijd tegemoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een mooie vakantie gehad ! Zoals ik op Facebook al zei; zo'n 30 jaar geleden was ik ook bij Ben Nevis, Fort William en zijn we nog op zoek geweest naar het monster van Loch Ness :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gave vakantie en wat heb je leuke dingen gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen