zondag 9 oktober 2016

Zwaar werk dat cruisen

Nooit geweten dat cruisen zo hard werken was!
Het begint allemaal met je PAS.
Je pas is nodig voor alles, eten, drinken, van boord gaan, aan boord komen. Zonder pas ben je nergens en kom je nergens. De hele vakantie is het dus stress: waar is mijn PAS!
ik heb 1 keer verschrikkelijk lopen zoeken waar mijn pas toch was om er uiteindelijk achter te komen dat ik hem achteloos in de zak van mijn jurk had gestoken. Stress dus!
Op de pas staat aangegeven welk drinkpakket je hebt (in ons geval onbeperkt fris, koffie, water, wijn en bier) en wordt regelmatig gescand. Heel belangrijk dus!


En dan alle keuzes die je moet maken. Zo'n boot is een wereld ansich, bioscopen, theaters, casino, diverse restaurants, 2 zwembaden, 4 bubbelbaden, diverse bars, bibliotheek, sportdek, sportzaal, spa, bingozaal, spelletjes ruimte, jogging en wandel dek. Echt, je kunt het zo gek niet bedenken. En je wilt natuurlijk wel van alle faciliteiten genieten en gebruik maken.
Elke avond krijg je een bulletin waarin alle activiteiten van de komende dag vermeld staan. Hoe laat wordt er aangemeerd en kun je aan wal, waar treedt welke artiest op, wanneer zijn de shows enz enz. Je hoeft je echt geen moment te vervelen, nou doe ik dat toch al nooit…..
De verzorging is optimaal, alles liep gesmeerd en je wordt op je wenken bediend.

We vertrokken vanuit Venetie en de eerste dag was het alleen maar varen en het schip verkennen.
Aangekomen op het vliegveld van Venetie bleek mijn koffer vermist, vermoedelijk meegenomen door iemand die niet goed opgelet had, want er bleef een koffer over op de band die bedrieglijk veel op de mijne leek….
Dan dreigt je vakantie even in duigen te vallen, want met mijn plus size maat kun je niet zomaar overal kleding kopen. Ik had alleen mijn reiskleding: een zwarte broek en grijs t-shirt en m'n toilettas (want die zat bij DS in de koffer samen met zomersandalen).

De dag op zee bracht ik dus door met sudoko's op het overdekte terras….

Dag twee bezochten we Corfu en daar fotografeerde ik deze prachtige bloemen, blijft toch bijzonder vind ik in oktober:


We hadden ook 45 min vrije tijd en slaagde ik in die tijd om 2 zonnenjurkjes, 2 korte broeken, 2 t-shirts en 6 onderbroeken te kopen. Ik voelde me bijna de koning te rijk. Zwembad en bubbelbad zat er nog niet in, maar ik kon tenminste weer wat luchtiger gekleed gaan. En hoefde niet elke avond m'n onderbroek uit te wassen.

Terug op de boot even gelunched, jurkje aan getrokken en weer lekker op het terras met een sudoku. Circa 16.00 kwam ik iets halen in de hut en daar stond mijn koffer!
Helemaal compleet en aan de labels te zien via Athene naar Corfu gebracht.
Wat was ik blij, nu kon de vakantie echt beginnen!

De volgende dag kwamen we bij Santorini. Prachtige vergezichten, weinig beplanting. Het is een vulkanisch eiland en zo op het eerste oog vrij kaal en het was er bloedje heet. Leve mijn blote tshirt en korte broek!


Hier vanuit de kabelbaan "ons" schip gefotografeerd: de Norwegian Jade:


Een dag later arriveerde we op Mykonos, daar gingen we al om 8.00 aan wal, vroege foto's dus.


En op Olympia bezochten we een prachtig rustig strandje:


Daarna hebben we nog even geshopped in Katakolon en daar liep ik dit tegen het lijf:Jawel, ook hier voelen ze de kerst naderen.
Ik heb me ingehouden en niks gekocht, maar het koste wel moeite.

Hierna volgde weer een zeedag en eindigden we gisterenmorgen in Venetie.
Is cruisen leuk?
Ach, iedereen het zijne. Zoonlief heeft mega genoten, Ik vond het zo nu en dan wat massaal, de laatste dag hoorden we dat er 2400 mensen aan boord waren, maar dat het er 3600 kunnen zijn, de boot was dus maar voor 2/3 gevuld.
Op al die toeristen zijn er 1100 bemanningsleden.
Je kunt je prima vermaken aan boord, er meer dan genoeg eten en drinken en je ziet het nodige als je aan wal gaat. De shows 's avonds zijn geweldig!
Dus ja, ik vond het leuk en heb genoten.
Moet ik nog vermelden dat er weinig is gehandwerkt? DS en ik hebben een competitie Yatzhee gedaan en 's avonds na het eten en voor de shows waren we aan het tafeltennissen (gelukkig kon ik het nog winnen van hem). Ik heb in totaal 6 rijtjes van 10 vingerhoedjes aan elkaar gezet en that was it.

Onze vakantie eindigde bij de vriendin van DS, zij was jarig gisteren en vierde haar 19 de verjaardag. Volgende week hebben ze een jaar verkering. Dus ik vond dit wel passend:Een 1 persoonsdeken voor haar gehaakt, ze is gek op roze, dus de kleur keuze was niet moeilijk.


Detail van de rand:


Toen door naar huis, bijkletsen met DH, en toen naar bed.
Het klussen thuis is (bijna ) klaar. We moeten nog op gordijnjacht. Er komt nog een plint van de keuken en morgen komen ze het zonnenscherm, waarvan de stof vernieuwd is opnieuw bevestigen. Dus vandaag heb ik al het servies gewassen en weer terug in de kast gezet. Koffer uitgepakt, en kleding gewassen. Komende twee weken 10 dagen werken en dan… ga ik weer op vakantie, maar daarover later meer.
Fijne week allemaal en tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten