zaterdag 13 mei 2017

Patchworken is mijn hobby!

Omdat ik ivm vreselijke tekorten alweer een poosje fulltime werk blijft er niet zo heel veel naaitijd over. De tijd die ik heb wordt echter nuttig besteed.
Als ik thuis kom uit de nachtdienst (zoals nu) ga ik direct door naar mijn naaikamer. Eerst een half uurtje naaien, dan wat snijwerk en vervolgens nog een kwartiertje strijken van de blokken die net genaaid zijn en al die uurtjes opgeteld levert toch wel wat op.

Mijn twee-inch postage stamp quilt heb ik nu twee rijen van af, nog twee te gaan en dan ben ik er. Bedoelt al leader end project, maar daar kan ik me nooit helemaal aan houden.
Ik ben nu dus op de helft, komt nog een biesje omheen en dan is het een eenpersoons quilt.


Van deze quilt heb ik nu 40 blokken gegaaid, nog 41 te gaan. De genaaide tussenblokken zijn klaar, maar voor 20 blokken moet ik nog de drie tussenbanen snijden. En dan nog de banen aan elkaar zetten natuurlijk. Maar qua blokken ook op de helft. Ik ben wel tevreden over de frisse uitstraling hiervan. We hebben nog geen quilt op bed, maar dit zou hem zomaar kunnen worden.


Ook de string quilt vordert aardig, sommige papiertjes zijn bijna vol en mijn mand vol met strings begint  leeg te raken.


Er zijn weinig vingerhoedjes bijgekomen na het behalen van de magische 1000. Maar afgelopen nacht heb ik vier rijtjes kunnen naaien, bijna partje 11, oftewel 1100 bereikt.


Er zijn wel weer wat hoedjes getekend en geknipt en hier wachten weer keurig 6 partjes op verwerking.


Ik snij dus 2 inch blokjes voor de postage stamp quilt en zo nu en dan snij ik dan ook wat 2,5 inch blokjes voor mijn volgende project. Nu 600 gesneden, genoeg voor de quilt film at five. Ook weer als leader ending bedoelt, maar maak ik m'n huidige drie projecten af voor ik hiermee begin. De basis stof die ik voor deze quilt nodig ben (4 yard maar liefst) heb ik wel vast afgelopen nacht besteld.


Nou mensen, dat was dan weer de afgelopen week, ik heb nu vier nachten gehad van de zes. Dinsdag ben ik 1 dagje vrij en dan begint de nieuwe werkweek van 5 dagen werken alweer.
De tijd gaat hard. Geniet van je leven, de liefde en je hobby!


5 opmerkingen:

 1. Ik ben onderde indruk zeg !
  Fijn dat je je lapjes zo toch kan bijhouden:0))
  Werkse hoor ! En meer lapjes plezier !:0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel werk al weer gedaan, en allemaal vrolijke kleurtjes
  Werk ze de laatste 2 nachtjes, dan is een vrije dag wel verdiend.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben onder de indruk van je bezigheden, wat een heerlijke projecten heb je onderhanden en wat een strakke planning­čĹŹ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ga vooral zo door! Die planning van je zet zoden aan de dijk! :D

  BeantwoordenVerwijderen