zondag 7 mei 2017

Niet een, niet twee, maar drie sjaals af!

Zo, ik denk dat dit het jaar van de sjaals wordt! Was niet gepland, maar loopt wel zo.
Deze week kwamen er maar liefst drie sjaals af.

Allereerst deze, van het patroon van Karin aan de Haak, gemaakt van henna garen:


Karin gebruikte 5,5 bol, ik had iets meer nodig. Had er eerst 6 gekocht, maar na drie bollen realiseerde ik me dat dit tekort zou zijn. Met bonzend hart naar de wibra, want zou er nog wat liggen? Ik had een engeltje op mijn schouder want er lag nog 1 bol, weliswaar zonder wikkel, maar met dit verlooopgaren niet zo'n probleem.


Afgewerkt met een picootje. Ik heb hem al omgehad naar het werk en kreeg veel complimentjes ervoor:


Dan Wendy's heerlijke omslagdoek nummer drie:Mooi rood dit keer,  inmiddels begonnen met nummer vier in zwart:


En tot slot: gebreid van scheepjes wol invectra op de rondbreinaald in de lengte:Een warme wintersjaal voor DH, voor bij zijn in Duitsland gekochte jas. Voor een groot deel gebreid in Duitsland, hij is al even af, maar moest nog gewassen en gedroogd en dat is nu ook klaar:


De uitslag van de ct scan was goed gelukkig, geen abcessen oid. De ontsteking zit er nog wel, maar is op zijn retour. De AB kuur van 20 dagen moet ik wel afmaken en rustig aan doen.
Nou, dat gaat bijna vanzelf! Rechtop zitten blijft wat vervelend, dus met zo nu een dan een half uurtje naaien houdt het wel op.
Ik werk wel, maar dan is al mijn energie op. Mijn naaikamer is veranderd in een chaos en met een dikke laag draadjes en stof, maar dat komt wel weer.
Heel langzaam lijk ik me toch iets beter te gaan voelen, dus we gaan de goede kant weer op!
En ik was heel blij met de uitslag!
Deze week 6 nachten voor de boeg, een fijne dienst momenteel omdat er iets meer rustmomenten zijn en ik fijn wat onderuit kan zakken achter mijn buro.
Jullie allemaal een goede week gewenst met hopelijk wat tijd voor je hobby! Volgende week laat ik weer even wat patchwork blokken zien.

3 opmerkingen:

 1. Moet toch even reageren op dit blogje, wat heerlijk dat alles goed is. Hopelijk gaat dat vervelende gevoel ook nog snel weg.
  Mooie sjaals.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle je sjaals, prachtig werk.
  Fijn dat de uitslag goed was, en ja even rustig mag best.
  Het stof en de draadjes wachten geduldig hoor.
  Goede werk week gewenst.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie shawls, je bent lekker bezig!
  Gelukkig gaat het wat beter met je, ik hoop dat het doorzet en je binnenkort er helemaal vanaf bent, je energie weer op peil.

  BeantwoordenVerwijderen