maandag 5 juni 2017

Vakantie, tijd voor…..

….Voor heerlijk genieten!
….Voor uitslapen en relaxen!
….Voor klusjes waar je anders niet aan toe komt!
….Voor Ameland!

 Afgelopen vrijdag ben ik uit de nachtdienst gekomen met 2,5 week vrij in het vooruitzicht. Inmiddels is daar alweer een dagje vanaf gesnoept, maar vooruit, dit is ook heerlijk!
De freubelsjaal is geblokt, het patroon bestaat uit afwisselend bogen en granny's, niet moeilijk, toch ben ik heel wat keertjes achteruit moeten werken (omdat ik me steeds vergiste in het midden).


Verder even flink aan het uitmesten geweest, 3 kasten in mijn werkkamer werden opgeruimd, 1 doos met oude verpleegkunde boeken naar zolder, 1 vuilniszak afval en 1 doos oud papier de kamer uit! Dat levert weer wat ruimte op!
Van de vingerhoedjes werden weer 2 partjes aan elkaar gezet, nummer 11 en 12 oftewel 1200 hoedjes nou. Naar Ameland gaan ook weer flinke doosjes mee, dit moet ook weer wat opleveren. We reizen met de boot en bij aankomst worden de koffers weggebracht en fietsen wij naar ons appartement. Wel handig om dan iets kleins bij je te hebben en dat zijn de hoedjes dus. Daaraast gaat m'n stichery uit Duitsland mee en misschien nog een haakwerkje. En de ereader niet te vergeten!


Alle blokken van deze quilt zijn klaar, 81 om precies te zijn. Ik gebruikte hiervoor 2 jelly rolls die ik nog had liggen en die goed combineerde, al zeg ik het zelf. Na mijn vakantie uitleggen en aan elkaar naaien tot top.

 

De string quilt schiet ook mooi op, ben ongeveer op de helft. Ik had eerst mijn twijfels, maar geloof toch dat het wel goed komt al die bonte kleuren bij elkaar.Als alle blokken klaar zijn wordt het papiertjes peuteren.Dan m'n postage stamp quilt, hij bestaat uit vier rijen waarvan er nu 3 en een beetje af zijn. Binnenkort ff goed tellen, want ik wil niet met een bak vol blokjes van 2 inch blijven zitten.


Zo, dat was het dan weer. Misschien kan ik nog wel een klusje doen? De koel/vrieskast is begin van de middag al ontdooid en schoongemaakt. Of zal ik even lekker een uurtje borduren?
Ik neem ook even blog vakantie. Vrijdag vertrekken we voor een weekje naar Ameland, maar……voor het boevengilde: er blijven mensen thuis, dus jullie hoeven niet langs te komen!
Geniet van je dagen, ik meld me over circa 2 weken weer!

5 opmerkingen:

 1. Je bent lekker bezig geweest!!! Geniet van je vrije tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat jij ook al zoveel projecten onder handen hebt. En een fijne vakantie, dat gaat vast en zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker bezig Marjanneke! Geniet van je rust en klusjes en van Ameland natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat mooi allemaal.
  Lekker opgeruimd ook.
  Een heel fijne vakantie op Ameland
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen