zondag 6 augustus 2017

De Quiltkoffer

Hoewel ik niet van Friese afkomst ben (DH heeft wel friese roots), voel ik me Fries en is Dokkum echt mijn stadje. Ik vind hier alles wat ik nog heb, en de twee keer per jaar dat dat niet zo is spoed ik mij naar Leeuwarden voor de noodzakelijkheden.
Maar nu is er in Dokkum ook een heuse quiltwinkel en kan ik mijn geluk niet op!

Jellie Veldtman was al jaren actief op quilt gebied in Dokkum en omstreken maar heeft nu haar eigen quiltwinkel, de Quiltkoffer, geopend aan de Vlasstraat in Dokkum.


Afgelopen vrijdag ben ik even gaan kijken en was aangenaam verrast. Het is heel knus geworden en heeft een mooie uitstraling.Klaske (lid van "onze bee: de markante froulju)  die Jellie regelmatig helpt met cursussen en op beurzen wees mij op het boek Just be Claus, vol met prachtige kerststichery's.
Klaske kent me te goed, want natuurlijk kon ik dit niet weerstaan en mocht het boek mee naar huis, samen met nog wat lapjes voor de heb (eigenlijk borrelt er een ideetje met deze lapjes, maar dit moet nog wat sudderen voordat ik het met jullie kan delen).


De volgende twee zijn favoriet en ga ik voorbereiden om straks mee te nemen naar Florida. We mogen niet teveel gewicht meeslepen en dit is dus perfect want zo'n stichery weegt niet veel.Ik heb de stof al gesneden, nu het patroon ff overnemen en garen bij elkaar zoeken.
In het boek wordt gewerkt met perse garen, maar ik ga gewoon dmc gebruiken.

Ondertussen heb ik net m'n tweede nacht van 8 gewerkt. Zomer, vakantie, toeristen, drank en drugs: het is druk!
Toch kan ik af en toe een steekje doen of een speldje  prikken.
Volgende week weer een update van mijn projecten.
Geniet van je week en tot laters!

4 opmerkingen:

 1. Wat een feest, he, een quiltwinkel in de buurt. Ik verheug me op mijn eerste bezoekje. Wat wonen we hier goed he? Rust, ruimte, relaxte mensen en een quiltwinkel, wat wil een mens nog meer!
  Werk-ze, Marjanneke, je bent een dappere waakster over onze veiligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je een quiltwinkel zo dichtbij hebt, dat wordt snuffelen. Mooie aankopen en succes met je nachtdiensten.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk vertoeven daar! Werk ze!

  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie winkel van Jellie....en leuke aankopen,veel plezier ermee....

  BeantwoordenVerwijderen