zondag 18 februari 2018

Handi quilter/prostitcher en meer

Yes, maandagmorgen is hij gebracht en vakkundig geïnstalleerd: mijn handi quilter inclusief prosticher!
Tweedehands, maar prima functionerend.
Ik heb toch een ruime kamer, maar die is nu aardig gevuld. Ik ben er  echt super blij mee!


Ik ga nu eerst aan de slag met alleen het apparaat, aanhechten, afhechten, de bewegingen onder de knie krijgen, nieuwe lapjes " laden" op het frame. In een later stadium ga ik me pas met de prosticher bezig houden, eerst de basis onder de knie krijgen. Ik krijg dan ook nog een dag les van de leverancierster.
Met name de spanning instellen is wel een dingetje. Eerlijk gezegd snap ik niet zo goed dat daar geen beter oplossing voor is met zo'n duur apparaat, maar vooruit, ik zal het wel onder de knie krijgen.

Wat denken jullie? Lijkt het al ergens op?
Ik probeer elke dag een half uurtje/uurtje te oefenen.


Dan de deken, leuk die lichte kleurtjes erbij. Ik zit nu ongeveer op 150 cm, de deken wordt 1.80, maar ik probeer hem 1.90/2.00 te krijgen als ik genoeg wol heb. Volgende week volgt de afwerkende rand op het blog van Lucy, maar denk niet dat ik dan al zover ben.


Donderdag als elk jaar met vriendin Klaasje naar de handwerkbeurs geweest. Het was leuk, gezellig en best wel druk.
Mijn bescheiden aankopen:
een merino wolletje voor een warm neksjaaltje, borduurlinnen voor de christmas countdown, verjaardagslapjes voor de bee en als hebbedingetje een leuke kip waar je iets in kunt plakken (als lijstje dus).


Goed, deze hele week heb ik nachtdiensten en dan gaan we vrijdag ff een weekendje naar Alphen aan de Rijn. We gaan daar het Archeon en Avifauna bekijken, de temperatuur is niet zo belangrijk, maar ik hoop wel op geen regen en veel zon!
Nog even denken wat ik mee zal nemen voor onderweg, iets kleins en compacts…….
Fijne week allemaal en tot later!

4 opmerkingen:

 1. Nou, je kan al aardig omgaan met je Handy-quilter! Mooi gedaan!
  En je deken met zig-zag, zo lekker vrolijk.
  Leuke spulletjes heb je gekocht, ik heb net ook een blogje geplaatst met foto's van de Handwerkbeurs, waar ik samen met mijn zus was geweest.
  Veel plezier in Alphen a/d Rijn.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat de machine en het frame er eindelijk zijn, veel succes met het oefenen, kilometers maken en dan een echte quilt onder handen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige deken ben je aan het haken. En nu maar oefenen op je quiltmachine he,veel succes...................liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen