dinsdag 14 maart 2017

Quiltdip

Mm, mede door het vele werken de laatste tijd zat ik in een ernstige quiltdip. Steeds maar 1 dag vrij en dan blijft er weinig tijd over om te naaien, maar gaat de tijd op aan uitslapen, huishouden, boodschappen enz.
Mezelf vorige week even een flinke schop onder de kont gegeven en deze lapjes uitgelegd om aan elkaar te gaan naaien:

Het ligt wat rommelig, maar gaat goed komen. Omdat er geen rand omheen komt en ik van lekker groot hou, bedacht er nog 20 stukjes bij te naaien. Die liggen hier te wachten op nog een witte rand. Nu alleen de goede stof nog vinden, er moet nog meer van  zijn.Weer een partje met vingerhoedjes afgekregen:


En al graaiend tussen de stofjes, op zoek naar vierkantjes van 2,5 inch voor de extra blokjes stuitte ik op een bakje met voorgesneden 2 inch stukjes. Voor ik het wist was ik die aan elkaar aan het naaien, met als doel een postage stamp quilt. Officiceel zijn dat blokjes van 1,5 inch, maar dat is me te pietepeuterig, dus ik maak ze van 2 inch stukjes.


Joehoe, over is de quiltdip!. Vandaag en donderdag ben ik een dagje vrij (donderdag bee), de rest van de week werk ik, maar met zo nu een dan een half uurtje naaien (en snijden, want ik heb natuurlijk lang niet genoeg 2 inch vierkantjes) kom je er ook!
Fijne week, geniet van het weer, momenteel is het zalig buiten!


4 opmerkingen:

 1. Het dipje is gelukkig snel voorbij, leuk hoor om je blokjes te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel fleurig uit! Dan gaat vanzelf jouw dip voorbij! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je er zo toch weer plezier in hebt :0)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al die mooie kleurtjes zullen je zeker uit je quiltdip halen, je wordt gewoon blij van je vloertje.

  BeantwoordenVerwijderen